Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Χωρίς δωρεάν rapid tests και πάλι η Λήμνος | Επαναλειτουργία της ΚΟμΥ ζητούν τα εργατικά σωματεία

the roots web banners 06

Χωρίς δωρεάν rapid tests και πάλι η Λήμνος | Επαναλειτουργία της ΚΟμΥ ζητούν τα εργατικά σωματεία
29.12.2021 | 14:14

Χωρίς δωρεάν rapid tests και πάλι η Λήμνος | Επαναλειτουργία της ΚΟμΥ ζητούν τα εργατικά σωματεία

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

Σταμάτησε για μια ακόμα φορά η διενέργεια δωρεάν rapid tests από την Κινητή Ομάδα Υγείας (ΚΟμΥ) στη Λήμνο, σε μια περίοδο μάλιστα που η εξάπλωση της παραλλαγής Omicron σε όλη τη χώρα είναι ραγδαία.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την παύση των δράσεων τον περασμένο Νοέμβριο λόγω έλλειψης προσωπικού, η ΚΟμΥ στελεχώνεται με προσωπικό από τα κεντρικά του ΕΟΔΥ Αθήνας. Ωστόσο, πιθανόν εξαιτίας της εορταστικής περιόδου, η ΚΟμΥ παρέμεινε και πάλι ανενεργή.

Το Νομαρχιακό Τμήμα Λήμνου της ΑΔΕΔΥ και το Παράρτημα Λήμνου του Παλλεσβιακού Εργατικού Κέντρου με κοινή επιστολή προς το Υπουργείο Υγείας, τη 2η ΥΠΕ και τους βουλευτές του Νομού Λέσβου ζητούν την επαναλειτουργία της ΚΟμΥ και ενίσχυσή της με εργατικό προσωπικό.

Αναλυτικά, στην επιστολή σημειώνεται:

«Να επαναλειτουργήσει η Κινητή Μονάδα Υγείας (ΚΟΜΥ) στη Λήμνο και να ενισχυθεί με την πρόσληψη του απαραίτητου υγειονομικού προσωπικού.

Ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας στο νησί μας.

Τη στιγμή που έχουμε έκρηξη κρουσμάτων κορονοϊού και ο κίνδυνος εξάπλωσης της πανδημίας και στη Λήμνο είναι μεγάλος, τη στιγμή που είναι απαραίτητα τα μαζικά, επαναλαμβανόμενα, δωρεάν rapid test στα σχολεία και στους χώρους δουλειάς του νησιού, σταματούν και πάλι τη λειτουργία της Κινητής Μονάδας Υγείας(ΚΟΜΥ) λόγω έλλειψης προσωπικού!

Σπρώχνουν τους εργαζόμενους και τους κατοίκους του νησιού να βάζουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για την προστασία της υγείας τους και της ζωής τους πληρώνοντας και τα rapid test που θα χρειαστεί να κάνουν!

Δεν φτάνουν τα έξοδα και η ταλαιπωρία στην οποία υποβαλλόμαστε για θέματα της υγείας μας εξαιτίας των τραγικών ελλείψεων του νοσοκομείου σε μόνιμο ιατρικό και λοιπό προσωπικό, έρχονται τώρα να μας στερήσουν και τα δωρεάν rapid test, αποδεικνύοντας ακόμα μια φορά ότι κυβέρνηση και υπουργείο υγείας δεν δίνουν δεκάρα για τη ζωή των εργαζομένων, του λαού και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η στήριξη των επιχειρηματιών στο χώρο της υγείας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Την άμεση στελέχωση της ΚΟΜΥ με το απαραίτητο προσωπικό και την επαναλειτουργία της.
  • Την ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας στο νησί μας και συγκεκριμένα:
  • Μαζικές προσλήψεις πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης μόνιμων γιατρών, όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού για τη στελέχωση του Νοσοκομείου Λήμνου σύμφωνα και με τον υπάρχοντα (ελλιπή) Οργανισμό, αλλά και του τοπικού ιατρείου Μύρινας του ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ).
  • Καμία απόλυση επικουρικού. Καμία απόλυση συμβασιούχου. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Νέο Οργανισμό του Νοσοκομείου Λήμνου, που να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων του νησιού.
  • Ίδρυση και λειτουργία ΜΕΘ και ΜΑΦ στο νοσοκομείο Λήμνου με όλο το απαραίτητο εξειδικευμένο μόνιμο προσωπικό και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.
  • Πλήρη στελέχωση του ΕΚΑΒ με πτητικά μέσα για τις αναγκαίες αερομεταφορές.
  • Στελέχωση του ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ) Λήμνου με δύο μόνιμους γιατρούς όπως προβλέπει ο οργανισμός λειτουργίας του.

Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ».

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel