Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Π.Ε. Λήμνου: Κοντά στα 250 ενεργά κρούσματα

banner roots

Π.Ε. Λήμνου: Κοντά στα 250 ενεργά κρούσματα
06.01.2022 | 19:11

Π.Ε. Λήμνου: Κοντά στα 250 ενεργά κρούσματα

Συντάκτης/Συντάκτρια:  Κωνσταντίνα Αγιοστρατίτη
Κατηγορία: Λήμνος

Παραμένουν τα ρεκόρ ενεργών κρουσμάτων και την ημέρα των Θεοφανείων στην Περιφερειακή Ενότητα Λήμνου. Δείτε αναλυτικά την επιδημιολογική εικόνα.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, τα οποία επεξεργάζεται κι επιμελείται ο κ. Μονοκρούσος, σήμερα, Πέμπτη 6 Ιανουαρίου, τα ενεργά κρούσματα στην Π.Ε. Λήμνου είναι 244.

Μάλιστα, ρεκόρ αποτελεί κι ο σημερινός αριθμός των ενεργών κρουσμάτων, καθώς ο υψηλότερος μέχρι πρότινος αριθμός για την Π.Ε. Λήμνου ήταν τα 215 ενεργά κρούσματα, που σημειώθηκαν εχθές.

monokrousos fota1

monokrousos fota2

Οι εργαστηριακά επιβεβαιωμένες λοιμώξεις που καταγράφηκαν στην Π.Ε. Λήμνου, σύμφωνα με την ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης κρουσμάτων του ΕΟΔΥ, είναι 31, ενώ εχθές ανήλθαν σε 51.

Επιπλέον, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του Νοσοκομείου για την εξυπηρέτηση των πολιτών που φέρουν θετικό rapid test και θέλουν να το επιβεβαιώσουν με μοριακό τεστ (PCR), θα διενεργούνται λήψεις κάθε Τρίτη και Πέμπτη ώρες 11.00-13.00 στο παλαιό θυρωρείο του Νοσοκομείου. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχουν κλείσει προηγουμένως ραντεβού στο Γραφείο της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων στο τηλ. 22543-50445 (κα Κριαρή Αναστασία). Επισημαίνεται ότι η παραπάνω διαδικασία δεν είναι απαραίτητη για τους πλήρως εμβολιασμένους πολίτες.

Ακόμη, υπεθυμίζουμε ότι λογω της ανεπαρκούς στελέχωσης της Κινητής Μονάδας Υγείας Λήμνου και μέχρι να γίνει η απαραίτητη πρόσληψη προσωπικού, θα πραγματοποιούνται δωρεάν έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης του κορωναϊού (rapid test) στο Περιφερειακό Πολυδύναμο Ιατρείο του Μούδρου από Δευτέρα 03-01-2022 και κάθε εργάσιμη ημέρα από 12:00- 14:00.

- Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους τον αριθμό ΑΜΚΑ, την Αστυνομική ταυτότητα και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας.

- "Οι πολίτες παρακαλούνται να επισκεφθούν το gov.gr και να μεταβούν στην υπηρεσία για την έκδοση βεβαίωσης αποτελέσματος του διαγνωστικού ελέγχου κορωνοϊού COVID-19, με τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο taxisnet και τον ΑΜΚΑ τους, ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες."

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel