Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Για τρίτη φορά 1η θέση στην κατηγορία "Ντοκιμαντέρ Γυμνασίων" για το Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου
afoi poriazi
Για τρίτη φορά 1η θέση στην κατηγορία "Ντοκιμαντέρ Γυμνασίων" για το Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου
06.05.2022 | 21:52

Για τρίτη φορά 1η θέση στην κατηγορία "Ντοκιμαντέρ Γυμνασίων" για το Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου

Συντάκτης/Συντάκτρια:  Κωνσταντίνα Αγιοστρατίτη
Κατηγορία: Λήμνος

Στον 12ο Διεθνή Διαγωνισμό Μαθητικών Ταινιών «Cinema…διάβασες;» 2021-22  απέσπασε το Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου βραβείο πρώτης θέσης στην κατηγορία Ντοκιμαντέρ Γυμνασίων (Ταινία Τεκμηρίωσης) με την ταινία «Λαξεύματα στον βράχο».
Να σημειωθεί ότι το Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου έχει κατακτήσει την πρώτη θέση με άλλες δύο συμμετοχές σε παλαιότερους διαγωνισμούς, στον 9ο και 11ο Διεθνή Διαγωνισμό με τις ταινίες «Φιλοκτήτης - Ξένη γη» και «ΜικροΜέγαλοι». 

Δείτε την ταινία «Φιλοκτήτης - Ξένη γη»:

Η ταινία «ΜικροΜέγαλοι»:

Η ανακοίνωση του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου αναφέρει επιπλέον: 

Οι δημιουργίες των μαθητών μας αξιοποιούν συγκριτικά πλεονεκτήματα της Λήμνου και γνωστοποιούν στον εκπαιδευτικό κόσμο πτυχές της τοπικής ιστορίας, της κοινωνίας και της ανθρώπινης δραστηριότητας στο νησί από το παρελθόν μέχρι και σήμερα.                      

Τον Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους Cinema… διάβασες;; συνδιοργανώνουν η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας, η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας, η ΕΡΤ ΑΕ (Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση), το ΕΚΟΜΕ (Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας) και η Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα – Μορφωτικό Γραφείο–Σπίτι της Κύπρου. Ο Διαγωνισμός υλοποιείται με τη στήριξη του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης σε συνεργασία με το μη κερδοσκοπικό Σωματείο «Δεσμός» και το Ίδρυμα Λαμπράκη, που υλοποιούν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Νοιάζομαι και Δρω».

Η ταινία δημιουργήθηκε τον Μάιο του 2021 στη διάρκεια μιας δύσκολης σχολικής χρονιάς με πολύ όμως κέφι και καλλιτεχνική ευαισθησία από τους μαθητές και τις μαθήτριες της θεατρικής ομάδας του σχολείου. Κατάφερε να αναδείξει λημνιακές παραδοσιακές τεχνικές της οινοπαραγωγικής δραστηριότητας του αγαπημένου μας νησιού.

Η σχολική κοινότητα του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου συγχαίρει για άλλη μία φορά τις μαθήτριες, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που δημιούργησαν μια ταινία που ξεχώρισε και επιβραβεύτηκε για την πρωτοτυπία της, την ουσιαστική συμμετοχή των μαθητών σε όλες τις φάσεις, την αξιοποίηση των κινηματογραφικών εργαλείων, την υποκριτική δεινότητα των πρωταγωνιστών, τα βασικά μηνύματα και το τελικό καλλιτεχνικό της αποτέλεσμα.

Συμμετέχοντες: Ελισάβετ Γιαλούρη, Δέσποινα Δήμου, Ελευθερία Εγγλέζου, Ελένη Καλογιάννη, Καλτσή Σταυρούλα, Ελευθερία Λιγδαρά, Ιωάννης Μόσχοβας, Ελευθερία Μπογιατζόγλου, Ιωάννης Φράγκος, Χρήστος Σαμοθράκης. Υπεύθυνες Εκπαιδευτικοί: Χαριτίνη Φωτοπούλου, Ράνια Χαλικιώτου, φιλόλογοι.

Η φετινή ταινία «Λαξεύματα στον βράχο»

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018