Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Το Γυμνάσιο Μύρινας παρουσίασε τους "Όρνιθες" στις Συρακούσες | "Έρχεται" και στην Λήμνο

banner roots

Το Γυμνάσιο Μύρινας παρουσίασε τους "Όρνιθες" στις Συρακούσες | "Έρχεται" και στην Λήμνο
27.05.2022 | 21:29

Το Γυμνάσιο Μύρινας παρουσίασε τους "Όρνιθες" στις Συρακούσες | "Έρχεται" και στην Λήμνο

Συντάκτης/Συντάκτρια:  Κωνσταντίνα Αγιοστρατίτη
Κατηγορία: Λήμνος

Στο 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικού Νεανικού Θεάτρου στις Συρακούσες συμμετείχε η Θεατρική Ομάδα του Γυμνασίου Μύρινας, ούσα η μοναδική ελληνόφωνη συμμετοχή για φέτος, και το περασμένο Σάββατο 21 Μαΐου παρουσίασε την κωμωδία του Αριστοφάνη «Όρνιθες» στο αρχαίο ελληνικό θέατρο του PalazzoloAcreide (αρχαίες Άκραι) των Συρακουσών. 

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει: 

Στο 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικού Νεανικού Θεάτρου στις Συρακούσες συμμετείχε η Θεατρική Ομάδα του Γυμνασίου Μύρινας, με τη χορηγία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου – Αντιπεριφέρειας Πολιτισμού και την αρωγή του Συλλόγου Φίλοι Παιδικού Παιχνιδιού & Βιβλίου Λήμνου.

Το Σάββατο 21 Μαΐου 2022 το Γυμνάσιο Μύρινας παρουσίασε την κωμωδία του Αριστοφάνη «Όρνιθες» στο -κατάμεστο με παιδιά από διάφορες χώρες- αρχαίο ελληνικό θέατρο του PalazzoloAcreide (αρχαίες Άκραι) των Συρακουσών και καταχειροκροτήθηκε.

Ήταν η μοναδική ελληνόφωνη συμμετοχή φέτος και ο ελληνικός λόγος μαζί με ελληνικούς χορούς και τραγούδια ακούστηκαν στο φυσικό τους χώρο. Οι νεαροί ηθοποιοί μας, πέρα από την απόδοση του κειμένου, παρουσίασαν εξαιρετικά χορικά και έκλεισαν με ένα λημνιό Πάτημα, που κυριολεκτικά ξεσήκωσε το θέατρο. Η Λήμνος, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε επάξια από το Γυμνάσιο Μύρινας!

Παράλληλα,  δόθηκε η ευκαιρία να επισκεφτούν το Γυμνάσιο - Λύκειο «Εμπεδοκλής», και να συζητήσουν με διδάσκοντες και διδασκόμενους σχετικά με το ιταλικό εκπαιδευτικό σύστημα, καθώς και να γνωρίσουν σημαντικά σημεία αρχαιολογικού – ιστορικού ενδιαφέροντος (Κοιλάδα Ναών, Ορτυγία, Βίλα Ρομάνα ντελ Καζάλε, Αίτνα, εκκλησίες, κοκ), ή θεατρικής σημασίας (αρχαίο θέατρο Συρακουσών και Ταυρομενίου, θέατρο Μάσιμο, θέατρο Λουίτζι Πιραντέλο, κοκ), όπως και να παρακολουθήσουν διάφορες παραστάσεις αρχαίου δράματος, τόσο από επαγγελματικούς (Οιδίπους Τύραννος, Αγαμέμνων) όσο και από νεανικούς θιάσους (Άλκηστις, Μήδεια, Βάκχαι, κοκ ), αποκτώντας εμπειρίες και εγγράφοντας διδακτικές μνήμες.

Θέλουμε να τονίσουμε ότι χωρίς την ουσιαστική και ένθερμη συνεισφορά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του Περιφερειάρχη κ. Κώστα Μουτζούρη, καθώς και της Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού κ. Αντωνέλλη Αναστασία, που ιδιαίτερα μνημονεύουμε, δεν θα ήταν δυνατή η πραγματοποίηση της θεατρικής αποστολής. Τους ευχαριστούμε προσωπικά από καρδιάς. Η ιδιαίτερη μέριμνα που επέδειξαν για την δράση αυτή αποτελεί υποθήκη για το μέλλον.

Πολλές ευχαριστίες απευθύνουμε προς την Διευθύντρια του Γυμνασίου Μύρινας κ. Βίκη Τσέτσου για την ολόψυχη στήριξη της, προς τις καθηγήτριες Χριστίνα Καραογλάνη, Κατερίνα Καρακούση και Ελένη Πλατή που αφιέρωσαν άπλετο χρόνο για την υποστήριξη του εγχειρήματος, τις πολύωρες πρόβες και την υπομονή τους, προς όλους τους γονείς, που μας εμπιστεύθηκαν τα παιδιά τους σε αυτό το όμορφο θεατρικό ταξίδι που διαρκεί ήδη πάνω από πέντε μήνες και προς τα μέλη του Συλλόγου μας που συνέδραμαν με πολλούς τρόπους στην επιτυχή έκβαση.

Το μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ και πολλά ΜΠΡΑΒΟ όμως αξίζουν στα παιδιά της Θεατρικής Ομάδας του Γυμνασίου Μύρινας που με υπομονή, επιμονή και φαντασία αφιέρωσαν χρόνο και κόπο σε όλη αυτή την πολύμηνη διαδρομή. Και αυτές οι εικόνες, οι μνήμες και τα συναισθήματα είναι η καλύτερη επιβράβευση και η καλύτερη συντροφιά για το μέλλον.

Ο Σύλλογος Φίλοι Παιδικού Παιχνιδιού & Βιβλίου Λήμνου θα συνεχίσει την προσπάθεια του για πολιτιστικές εκδηλώσεις υψηλού αποτελέσματος και αξίας με ιδιαίτερη μέριμνα προς τα παιδιά, και ελπίζουμε να έχουμε και στο μέλλον εξαιρετικές συνεργασίες, όπως με το Γυμνάσιο Μύρινας και την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου – Αντιπεριφέρεια Πολιτσμού.

Αυτό το θεατρικό ταξίδι όμως δεν τελείωσε. Η παράσταση θα παρουσιαστεί και στο νησί μας, ώστε όλοι να μπορέσουμε να την απολαύσουμε!

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel