Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Από το 3ο Δημοτικό Μύρινας στο ΕΠΑΛ του Μούδρου

afoi poriazi

charitakis banner new

Από το 3ο Δημοτικό Μύρινας στο ΕΠΑΛ του Μούδρου
06.06.2022 | 12:16

Από το 3ο Δημοτικό Μύρινας στο ΕΠΑΛ του Μούδρου

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Την Παρασκευή, 20 Μαΐου 2022, η Έ΄ και η ΣΤ΄ τάξη του 3ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας, επισκέφθηκαν το 1ο ΕΠΑΛ Μούδρου και πραγματοποίησαν ποικίλες εκπαιδευτικές δράσεις στα εργαστήρια των τομέων, χωρισμένοι σε ομάδες.

Στην αίθουσα της Πληροφορικής, οι μαθητές με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών κας Ζώη και κας Μπούκαρη σχεδίασαν μικρά μπρελόκ με το όνομά τους, τα οποία στάλθηκαν στη συνέχεια σε 3-D εκτυπωτή και άρχισαν να εκτυπώνονται.

robot

Κατόπιν, πέρασαν στο εργαστήριο των Ηλεκτρονικών, όπου κατασκεύασαν αυτοκινητάκια (Legomindstorms), που έπαιρναν εντολές κίνησης από τα κινητά τηλέφωνα των εργαστηρίων του Σχολείου.

Η εκπαιδευτική διαδρομή των μαθητών συνεχίστηκε στο εργαστήριο «Τεχνολογίας Τροφίμων», όπου οι εκπ/κοί κ.Μπονάνου και κ.Γιάγκου επέδειξαν στα παιδιά την Τρισδιάστατη Πυραμίδα της Μεσογειακής Διατροφής και συζήτησαν μαζί τους για τη συχνότητα με την οποία πρέπει να καταναλώνονται εβδομαδιαία διάφορα τρόφιμα, καθώς και για τις θρεπτικές ουσίες που περιέχει καθένα από αυτά. Η επίσκεψη στο παραπάνω εργαστήριο ολοκληρώθηκε με βιωματικές δράσεις όπως: ακριβή μέτρηση του PH σε διάφορα τρόφιμα χρησιμοποιώντας το PHμετρο και ανίχνευση όξινων ή αλκαλικών τροφίμων με τη χρήση δείκτη από εκχύλισμα κόκκινου λάχανου.

car

Στη συνέχεια, ο χώρος του εργαστηρίου οχημάτων υποδέχτηκε τους μικρούς μαθητές, όπου οι εκπ/κοί κ.Γρηγορίου και κ.Μουστάκας τους εξήγησαν τι είναι ένα τροχοφόρο όχημα, από ποια μέρη αποτελείται και πώς από ένα καύσιμο μπορούμε να παράγουμε κίνηση σε τροχούς για να κινείται το όχημα. Τα παιδιά λειτούργησαν έναν προσομοιωτή κινητήρα βενζίνης, ανύψωσαν ένα όχημα και αγόρια και κορίτσια επάξια αφαίρεσαν και αντικατέστησαν έναν τροχό του. Τέλος, οι εκπ/κοί παρουσίασαν στα παιδιά ένα όχημα που κατασκευάστηκε από τους μαθητές τους, τη φετινή χρονιά.

Η εκπαιδευτική επίσκεψη περιλάμβανε ξενάγηση ακόμα και σε εργαστήριο Κατασκευών και Θερμοϋδραυλικών. Οι εκπ/κοί κ.Νικολιδάκη και κ.Τόκη, αφού ξενάγησαν τα παιδιά στο εργαστήριό τους, τα καθοδήγησαν να κατασκευάσουν τα ίδια, τμήμα δικτύου άρδευσης από σωλήνες ποτίσματος. Η συμμετοχή των παιδιών ήταν ενθουσιώδης και γεμάτη από «ενέργεια και απορίες».

kompost

Τέλος, το εκπαιδευτικό ταξίδι των μαθητών μας ολοκληρώθηκε στον εξωτερικό χώρο του Λυκείου, όπου τα παιδιά επισκέφθηκαν το θερμοκήπιο του Σχολείου, κατατοπίστηκαν σχετικά με το πρόγραμμα κομποστοποίησης που εφαρμόζεται από το σχολείο και έριξαν οργανικά απορρίμματα – που είχαν φέρει μαζί τους- για την παραγωγή κομπόστ που θα χρησιμοποιηθεί την επόμενη σχολική χρονιά, ως λίπασμα στις καλλιέργειές τους.

Η υπεύθυνη εκπ/κός κ.Γκερλιώτου, έδειξε στα παιδιά πώς μπορούν να πολλαπλασιάσουν ένα φυτό με μοσχεύματα ενώ χάρισε στον κάθε μαθητή και στο σχολείο μικρά δενδρύλλια βελανιδιάς, τα οποία παράχθηκαν από τους μαθητές του τμήματος Φυτικής Παραγωγής του ΕΠΑΛ.

Η ωραία αυτή συνύπαρξη των σχολείων επισφραγίστηκε με την από κοινού δενδροφύτευση μιας λεμονιάς- δώρο του 3ου Δημοτικού Σχολείου της Μύρινας- σύμβολο καλής τύχης, γονιμότητας και αφθονίας.

lemonia

Το ΕΠΑΛ δώρισε και αυτό με τη σειρά του σε κάθε τάξη από έναν πίνακα με τα σύμβολα του ήλιου, ενός άστρου και της σελήνης, στο περίγραμμα των οποίων τοποθετήθηκαν λαμπάκια (LED), τα οποία συνέδεσαν οι μαθητές μας σε κύκλωμα.

Η Διευθύντρια, το εκπαιδευτικό προσωπικό και οι μαθητές της Ε' και Στ' τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας ευχαριστούν τον Διευθυντή και τους εκπαιδευτικούς του 1ου ΕΠΑΛ Μούδρου για τη ζεστή φιλοξενία, την υπέροχη ξενάγηση και τις ποικίλες βιωματικές δράσεις που πραγματοποίησαν με τους μαθητές του Σχολείου μας κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής μας επίσκεψης στις 20/5/22.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018