Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Η εορτή της Κυριακής των Αγίων Πατέρων στη Λήμνο
afoi poriazi
Η εορτή της Κυριακής των Αγίων Πατέρων στη Λήμνο
06.06.2022 | 14:37

Η εορτή της Κυριακής των Αγίων Πατέρων στη Λήμνο

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Κυριακή των Αγίων Πατέρων, 5 Ιουνίου 2022, η Τοπική Εκκλησία της Λήμνου εόρτασε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τη μνήμη του πρώτου Ποιμενάρχου της, του Αγίου Στρατηγίου, του Πρώτου Επισκόπου Ηφαιστίας της Λήμνου, ο οποίος ανήκε στη χορεία των 318 Θεοφόρων Πατέρων, που συγκρότησαν την Α΄ Οικουμενική Σύνοδο στη Νίκαια της Βιθυνίας το 325 μ.Χ., με σκοπό να διαφυλάξουν ανόθευτη την χριστιανική πίστη από τις αιρετικές δοξασίες του Αρείου.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε εμπνευσμένα ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεώς, Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης
π. Ιερώνυμος Σχίζας, αναφερόμενος στη συμβολή των Θεοφόρων Πατέρων της Εκκλησίας για την προάσπιση της χριστιανικής πίστεως, με την αναίρεση των κακοδοξιών, με τις οποίες επιχείρησαν οι αιρετικοί να διχάσουν την Εκκλησία και να αποπροσανατολίσουν το ποίμνιό της από την οδό της σωτηρίας.

Έτσι λοιπόν, οι Άγιοι Πατέρες τις Εκκλησίας με τον φωτισμό και την καθοδήγηση του Αγίου Πνεύματος κατόρθωσαν να διαφυλάξουν την ενότητα στους κόλπους της Εκκλησίας, για την οποία ακούσαμε τον Κύριο στο ευαγγελικό ανάγνωσμα να προσεύχεται εναγωνίως και να παρακαλεί τον Πατέρα Του, να την διατηρήσει μεταξύ των μαθητών Του.

Τέλος, ο κήρυκας τόνισε, ότι η ενότητα της πίστεως και η κοινωνία του Αγίου Πνεύματος στη ζωή επιτυγχάνονται, μόνο όταν με πνεύμα υπακοής και ταπείνωσης ο πιστός παραμένει ακλόνητος μέσα στους κόλπους της Μίας, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, ο Μητροπολίτης επαίνεσε τον π. Ιερώνυμο για τον λόγο πνευματικής οικοδομής που απηύθυνε καρδιακά προς το εκκλησίασμα και έκλεισε τη λατρευτική αυτή σύναξη ευλογώντας τους πιστούς και επικαλούμενος τη δυνατή πρεσβεία του Αγίου Στρατηγίου να σκεπάζει και να προστατεύει το λαό της Λήμνου.

Πηγή: orthodoxtimes.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018