Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>«Πολιόχνη»: Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα «Γυμνάσιο ερχόμαστε»
afoi poriazi
«Πολιόχνη»: Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα «Γυμνάσιο ερχόμαστε»
08.06.2022 | 12:20

«Πολιόχνη»: Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα «Γυμνάσιο ερχόμαστε»

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Λήμνου και Αγ. Ευστρατίου με διακριτικό τίτλο «Πολιόχνη», ολοκλήρωσε την εφαρμογή του εκπαιδευτικού προγράμματος «Γυμνάσιο ερχόμαστε», ένα πρόγραμμα πρόληψης για την ομαλή μετάβαση των μαθητών και μαθητριών από το δημοτικό σχολείο στο γυμνάσιο.

gymnas erxo

Το πρόγραμμα που περιελάμβανε 5 δίωρες συναντήσεις εφαρμόστηκε στα ΣΤ1 και ΣΤ2 τμήματα του 3ου Δημοτικού Μύρινας. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν συνολικά 38 μαθητές και μαθήτριες.

gym erxaomas

Το πρόγραμμα είχε ως στόχο οι μαθητές και μαθήτριες: να εκφράσουν σκέψεις, ανησυχίες και συναισθήματα σχετικά με το μεγάλωμά τους και το πέρασμα στο γυμνάσιο, να ευαισθητοποιηθούν σε δεξιότητες που μπορούν να δράσουν προστατευτικά στο μεγάλωμά τους, να μάθουν χρήσιμες πληροφορίες για το νέο τους σχολείο και τέλος να τους δοθεί η δυνατότητα να αποχαιρετήσουν το δημοτικό.

erxomas gym

Τη δράση συντόνισαν η επιστημονικά υπεύθυνη-ψυχολόγος του Κ.Π Πολιόχνη Κα Μαμαλίκου Μ., το επιστημονικό στέλεχος-Κοινωνική Λειτουργός Κα Μάλαμα Παλαμούτη και το επιστημονικό στέλεχος-Κοινωνιολόγος Κα Θεανώ Κούτη. Τη δράση υποστήριξαν οι εκπαιδευτικοί της ΣΤ Τάξης κα Ιορδανίδου Ιωάννα και Κα Μάνου Ζωή.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018