Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Γ. Μπουρνούς: Με συνέργειες να αναδείξουμε τη μοναδική ταυτότητα της Λήμνου
afoi poriazi
Γ. Μπουρνούς: Με συνέργειες να αναδείξουμε τη μοναδική ταυτότητα της Λήμνου
17.06.2022 | 09:32

Γ. Μπουρνούς: Με συνέργειες να αναδείξουμε τη μοναδική ταυτότητα της Λήμνου

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Χαιρετισμό απηύθηνε ο βουλευτής Ν. Λέσβου Γ. Μπουρνούς στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Αμφιθέατρο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών για την παρουσίαση του βιβλίου «Ο φυτικός πλούτος της Λήμνου. Πηγή ευημερίας για την τοπική κοινωνία».

Στην εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πρόγραμμα Terra Lemnia και τον Όμιλο Προστασίας Περιβάλλοντος και Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς της Λήμνου «Ανεμόεσσα», εισηγήθηκαν επιστήμονες και καθηγητές γεωπονικής, φορείς και παραγωγοί της Λήμνου και στελέχη της δημόσιας διοίκησης.

Ο Γ. Μπουρνούς εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στις δυνατότητες του ελληνικού δημόσιου πανεπιστημίου, που αποτυπώνονται και στη δωδεκαετή έρευνα που συνοψίζεται στις 300 σελίδες του βιβλίου και συνεχάρη τους επιστήμονες που εργάστηκαν επί τόσα χρόνια για την έρευνα, τη συλλογή και την καταγραφή των φυσικών πόρων της Λήμνου και κατέθεσαν τα ερευνητικά τους αποτελέσματα σε αυτό τον πρωτότυπο για τα ελληνικά δεδομένα τόμο. Υπογράμμισε την κορυφαία σημασία της ανάδειξης και προστασίας της βιοποικιλότητας του νησιού και της παραγωγικής του κληρονομιάς, αλλά και τις ανοιχτές προοπτικές που υφίστανται για μια ανθεκτική και βιώσιμη συνέχιση και αξιοποίηση αυτής της ζώσας παράδοσης.

Ο Γιάννης Μπουρνούς τόνισε την ανάγκη για συνέργειες κράτους, τοπικής αυτοδιοίκησης, πανεπιστημίων, παραγωγών, τοπικών επιχειρήσεων και κοινωνικών οργανώσεων, για να μη χαθούν άλλες ευκαιρίες και να χτιστεί το brand name της Λήμνου, ως προορισμός με εξαιρετικά αγροδιατροφικά προϊόντα, ξεχωριστή γαστρονομία και μοναδικό φυσικό πλούτο και κάλλος, αλλά και γεωμορφολογία, σε μια εποχή που ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο αναζητούν και επιλέγουν προορισμούς με τέτοια χαρακτηριστικά και προσφερόμενες εμπειρίες για τις διακοπές τους.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018