Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Β. Αιγαίο: Στο 70% η μέγιστη επιδότηση μέσω Αναπτυξιακού
afoi poriazi
Β. Αιγαίο: Στο 70% η μέγιστη επιδότηση μέσω Αναπτυξιακού
20.06.2022 | 13:28

Β. Αιγαίο: Στο 70% η μέγιστη επιδότηση μέσω Αναπτυξιακού

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Γράφει ο Στρατής Σαμιώτης

Με τον Υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, συναντήθηκε αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Συμβούλων Επιχειρήσεων Βορείου Αιγαίου μετά από το κλείσιμο του ραντεβού που έκανε ο Βουλευτής Χαράλαμπος Αθανασίου, ο οποίος παρέστη και στη συνάντηση.

Οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου έθεσαν στον Υπουργό το ζήτημα αποσαφήνισης του νέου αναπτυξιακού νόμου ως προς το ποιες περιοχές δικαιούνται τις μέγιστες δυνατές δωρεάν επιδοτήσεις. Και τούτο διότι, σε αντίθεση με τον προηγούμενο αναπτυξιακό νόμο που προέβλεπε ρητά ότι τα νησιά του Βορείου Αιγαίου περιλαμβάνονται στις περιοχές αυτές των αυξημένων επιχορηγήσεων, ο νέος νόμος δεν κάνει παρόμοια αναφορά.

Απαντώντας στο αίτημα αυτό ο Υπουργός δήλωσε κατηγορηματικά ότι ενώ πράγματι δεν υπάρχει αυτή η ρητή αναφορά στο νέο νόμο, θεωρεί αυτονόητο ότι τα νησιά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου ανήκουν στις αποκαλούμενες στο νέο νόμο «Περιοχές Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης», που ούτως ή άλλως δικαιούνται τις μέγιστες δυνατές επιδοτήσεις στα νησιά μας που μπορούν να φτάσουν πλέον στο 70% από 55% που ίσχυε στον προηγούμενο νόμο.

Ο κ. Γεωργιάδης δεσμεύθηκε πως την προφορική αυτή διευκρίνισή του θα την ενσωματώσει το συντομότερο σε ερμηνευτική Εγκύκλιο του Αναπτυξιακού Νόμου που θα εκδώσει, όπου θα γίνεται ρητή αναφορά στα νησιά της Περιφέρειάς μας. Στη συνέχεια της συνάντησης οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου έθεσαν και άλλα ζητήματα τοπικού ή ευρύτερου ενδιαφέροντος που σχετίζονται με τις ιδιωτικές επενδύσεις, παραδίδοντας σχετικό υπόμνημα στον Υπουργό, ο οποίος δεσμεύθηκε να τα εξετάσει μαζί με τους συνεργάτες του.

Σε κάθε περίπτωση και από την προσέγγιση των προκηρύξεων της Περιφέρειας αλλά και τώρα με τη συνάντηση που έγινε στην Αθήνα στο Υπουργείο Ανάπτυξης, φαίνεται ότι η συνένωση των μελετητών - συμβούλων επιχειρήσεων και η συγκρότηση ενός κοινού φορέα, όχι μόνο φέρνει τον κλάδο τους, άρα και το επιχειρείν του τόπου μας στο προσκήνιο, αλλά ταυτόχρονα συμβάλλει σημαντικά ως προς το να φτάνει η φωνή τους στα κέντρα λήψης των αποφάσεων και να επιτυγχάνονται λύσεις επί διάφορων ζητημάτων.

Πηγή: nealesvou.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018