Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Στην Λήμνο ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός "Νέα Γεωργία Νέα Γενιά"

banner roots

Στην Λήμνο ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός "Νέα Γεωργία Νέα Γενιά"
20.06.2022 | 21:16

Στην Λήμνο ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός "Νέα Γεωργία Νέα Γενιά"

Συντάκτης/Συντάκτρια:  Κωνσταντίνα Αγιοστρατίτη
Κατηγορία: Λήμνος

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» πραγματοποίησε την Πέμπτη 16 Ιουνίου Ενημερωτική Ημερίδα στο πλαίσιο του προγράμματος κατάρτισης «Αιγοπρόβατα: Ολιστική προσέγγιση της εκτροφής με μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα» στο πολιτιστικό κέντρο Πορτιανού στη Λήμνο.

Η δωρεάν δράση εντάσσεται στα 14 προγράμματα κατάρτισης που πραγματοποιεί ο οργανισμός «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά», σε 21 περιοχές και 7 Περιφέρειες της Ελλάδας και υλοποιείται στην Περιφερειακή Ενότητα της Λήμνου και της Ροδόπης. Στόχος του προγράμματος είναι η μεταφορά τεχνογνωσίας προς τους νέους κτηνοτρόφους για τις σύγχρονες ανάγκες της φιλοπεριβαλλοντικής διαχείρισης, τις βελτιώσεις στις σταβλικές εγκαταστάσεις και την ορθολογική διατροφή προσβλέποντας στην παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας. Οι 30 συμμετέχοντες παραγωγοί μέσα από 100 ώρες θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης εξοικειώνονται με εφαρμοσμένες καινοτόμες μεθόδους για τη βιώσιμη παραγωγή ποιοτικών ζωικών προϊόντων, με μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα συγκαταλέγεται στον τέταρτο κύκλο δράσεων κατάρτισης του οργανισμού «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» για τον τομέα της αγροδιατροφής, υπό τον συντονισμό του Εργαστηρίου Διατροφής του Τμήματος Κτηνιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), σε συνεργασία με το Εργαστήριο Γεωργικών Κατασκευών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΓΠΑ), τη Βιομηχανία Ζωοτροφών ΕΛΒΙΖ Α.Ε. και την εταιρία Ευρωφάρμ Α.Ε.. Επικεφαλής της ομάδας των επιστημόνων και εκπαιδευτών είναι ο επίκουρος Καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) κ. Η. Γιάννενας.

Στο πλαίσιο της Ημερίδας απηύθυναν χαιρετισμό ο Δήμαρχος Λήμνου, κ. Δ. Μαρινάκης, ο Πρύτανης Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Καθηγητής, κ. Ν. Παπαϊωάννου και η Διευθύνουσα Σύμβουλος του οργανισμού «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά», κα Έ. Λαζαρίδου. Ο κ. Γ. Αρσένος, Καθηγητής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε ομιλία με θέμα: «Η σημερινή κατάσταση και το μέλλον της προβατοτροφίας στη νησιωτική Ελλάδα, και ειδικά στο Βόρειο Αιγαίο και τη Λήμνο», ενώ ο κ. Ν. Γιαδίνης, Καθηγητής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε μίλησε για τα «Νοσήματα των μικρών μηρυκαστικών με εστίαση στη νησιωτική Ελλάδα, στο Βόρειο Αιγαίο και τη Λήμνο». Στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο κ. Η. Γιάννενας, Επίκουρος Καθηγητής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα κατάρτισης.

To πρόγραμμα χρηματοδοτείται από τον οργανισμό «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» μέσω της ιδρυτικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

aigoprovata3

aigoprovata4

 

Νέα Γεωργία Νέα Γενιά

Ο οργανισμός «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» στοχεύει στη δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης και επιχειρηματικότητας για τους νέους στον κλάδο της αγροδιατροφής στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε με πρωτοβουλία και δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) στο πλαίσιο του προγράμματος Επανεκκίνηση και Ενίσχυση των Νέων. Από το 2018, έχει ωφελήσει πάνω από 7.000 νέους, υλοποιώντας προγράμματα ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού και ενίσχυσης της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας σε περισσότερα από 65 σημεία σε όλη την Ελλάδα.

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε το 2018, με επικεφαλής το Πανεπιστήμιο Rutgers (το κρατικό πανεπιστήμιο του Νιου Τζέρσεϋ), σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Αμερικανική Γεωργική Σχολή. Τον Οκτώβριο του 2020, η πρωτοβουλία εξελίχθηκε σε αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με έδρα την Ελλάδα, επεκτείνοντας τις δραστηριότητες και το δίκτυο συνεργατών της, διατηρώντας παράλληλα τη στενή συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Rutgers ως στρατηγικό και τεχνικό σύμβουλο.

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος είναι ένας από τους μεγαλύτερους ιδιωτικούς φιλανθρωπικούς οργανισμούς στον κόσμο και πραγματοποιεί δωρεές σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, στους τομείς της τέχνης και του πολιτισμού, της παιδείας, της υγείας και του αθλητισμού, και της κοινωνικής πρόνοιας. Από το 1996, το ΙΣΝ έχει διαθέσει συνολικά άνω των $3.3 δισεκατομμυρίων, μέσω 5.100 και πλέον δωρεών σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, σε περισσότερες από 135 χώρες ανά τον κόσμο. Το ΙΣΝ ενισχύει οργανισμούς και προγράμματα, παγκοσμίως, που αναμένεται να επιφέρουν αισθητά, διαχρονικά και θετικά αποτελέσματα στην κοινωνία και επιδεικνύουν αποτελεσματική διοίκηση και σωστή διαχείριση.

Το Ίδρυμα στηρίζει επίσης προγράμματα που συμβάλλουν στη συνεργασία φορέων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ως αποτελεσματικά μέσα υποστήριξης του κοινού καλού.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel