Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Προσφυγικό - A.Δ.Ε.Δ.Υ. Λήμνου: Ψήφισμα συμπαράστασης στον αγώνα των κατοίκων της Χίου
afoi poriazi
Προσφυγικό - A.Δ.Ε.Δ.Υ. Λήμνου: Ψήφισμα συμπαράστασης στον αγώνα των κατοίκων της Χίου
20.06.2022 | 21:34

Προσφυγικό - A.Δ.Ε.Δ.Υ. Λήμνου: Ψήφισμα συμπαράστασης στον αγώνα των κατοίκων της Χίου

Συντάκτης/Συντάκτρια:  Κωνσταντίνα Αγιοστρατίτη
Κατηγορία: Λήμνος

Με αφορμή την εκδίκαση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων του Δημοσίου, την Τρίτη 21 Ιουνίου 2022, για την πρόσβαση στην περιοχή του Θόλους της Χίου, όπου σχεδιάζεται η νέα υπερδομή προσφύγων και μεταναστών, το Νομαρχιακό Τμήμα Λήμνου της  Α.Δ.Ε.Δ.Υ υποστηρίζει τα εξής: 

Καταδικάζουμε  την εμμονή  της κυβέρνησης και του Υπουργού Μετανάστευσης να χτίσουν στη Χίο νέα υπερδομή - κολαστήριο των θυμάτων των ιμπεριαλιστικών πολέμων της ΕΕ και των ΗΠΑ, παρά τη διακηρυγμένη αντίθεση του Χιώτικου λαού, στον οποίο εκφράζουμε την συμπαράστασή μας στον δίκαιο αγώνα του.

Καμιά δομή φυλακή πάνω στα νησιά, κλειστή ή ανοικτή, μικρή ή μεγάλη.
Εναντιωνόμαστε στις πολιτικές που θέλουν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες φυλακισμένους και εμάς, τους κατοίκους των νησιών του Βορείου Αιγαίου, εξαθλιωμένους και δεσμοφύλακες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συνεχίζουμε αταλάντευτα να μαχόμαστε και να ανατρέπουμε τα σχέδια τους.

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ – ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ- ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

  • Να μην δημιουργηθεί κανένα νέο κέντρο, ούτε στο Θόλος της Χίου, ούτε στη Βάστρια της Λέσβου, ούτε πουθενά, ούτε ανοιχτό, ούτε κλειστό, να μην μετατραπούν τα νησιά μας σε φυλακές ψυχών.
  • Να κλείσουν οι φυλακές της ΒΙΑΛ, του Καρά Τεπέ και των άλλων Hot spot.
  • Να απεγκλωβιστούν με ευθύνη της κυβέρνησης άμεσα όσοι πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται στα νησιά μας προς τις χώρες τελικού προορισμού τους.
  • Να καταργηθεί η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας και όσες άλλες συμφωνίες, τους εγκλωβίζουν στα νησιά και τη χώρα.
  • Η κυβέρνηση να πιέσει για διαδικασίες ασύλου στην Τουρκία με ευθύνη του ΟΗΕ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης κι από κει να ταξιδεύουν με ασφάλεια στις χώρες τελικού προορισμού τους. Δε θέλουμε το Αιγαίο και τη Μεσόγειο, θάλασσες νεκρών.
  • Για όσους παίρνουν άσυλο, να υπάρξει μέριμνα και οργάνωση από το κράτος για την κοινωνική τους ένταξη χωρίς την παρέμβαση των ΜΚΟ.
  • Να υπάρξει ουσιαστική και πλήρης στήριξη των νησιωτών. Αποσύνδεση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ από το προσφυγικό – μεταναστευτικό – μειωμένος ΦΠΑ 50% για όλα τα νησιά.
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018