Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Την σύνδεση Λήμνου – Θεσσαλονίκης και το καλοκαίρι ζητά ο Δήμαρχος Λήμνου

banner roots

Την σύνδεση Λήμνου – Θεσσαλονίκης και το καλοκαίρι ζητά ο Δήμαρχος Λήμνου
21.06.2022 | 12:51

Την σύνδεση Λήμνου – Θεσσαλονίκης και το καλοκαίρι ζητά ο Δήμαρχος Λήμνου

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης, κατόπιν σχετικής τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, απέστειλε χθες, Δευτέρα 20 Ιουνίου, νέο γραπτό αίτημα προς το Υπουργείο, με το οποίο ζητά εκ νέου την επαναφορά της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Λήμνου με τη Θεσσαλονίκη, με επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο και με τουλάχιστον δύο δρομολόγια εβδομαδιαίως κατά τους θερινούς μήνες.

Παράλληλα, προτείνεται η επέκταση της σύνδεσης και προς τον λιμένα της Μυτιλήνης (Θεσσαλονίκη – Λήμνος – Μυτιλήνη και επιστροφή), πυκνώνοντας τον αριθμό των δρομολογίων που συνδέουν τη Λήμνο με τη Λέσβο.

Το αίτημα έρχεται σε συνέχεια αντίστοιχης ενέργειας εκ μέρους του Δημάρχου προς το Υπουργείο τον περασμένο Απρίλιο, πριν την έναρξη της θερινής τουριστικής σεζόν, με στόχο να εξυπηρετηθούν οι μετακινούμενοι από και προς τη συμπρωτεύουσα, αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Ελλάδας και να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες, δεδομένης της υψηλής επιβατικής κίνησης κατά τους θερινούς μήνες.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το