Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Λήμνος: Χωρίς αφίξεις από τις Σκανδιναβικές χώρες για δεύτερη εβδομάδα

banner roots

Λήμνος: Χωρίς αφίξεις από τις Σκανδιναβικές χώρες για δεύτερη εβδομάδα
17.07.2022 | 12:16

Λήμνος: Χωρίς αφίξεις από τις Σκανδιναβικές χώρες για δεύτερη εβδομάδα

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Χωρίς αφίξεις αλλά και αναχωρήσεις τουρισμών από τις Σκανδιναβικές χώρες παραμένει η Λήμνος, αφού ούτε σήμερα Κυριακή πραγματοποιήθηκε πτήση τσάρτερ.

Όπως έχει γίνει γνωστό η αεροπορική εταιρεία η οποία είχε αναλάβει τις πτήσεις τσάρτερ από τις Σκανδιναβικές Χώρες προς την Ελλάδα ανακοίνωσε πως αδυνατεί να ανταπεξέλθει στη συμφωνία της σύμβασης. Έτσι την προηγούμενη Κυριακή πραγματοποιήθηκε πτήση μεν, αλλά μόνο για να επιστρέψει τους τουρίστες στις χώρες τους.

Σήμερα, άγνωστο παραμένει για την ώρα αν θα πραγματοποιηθεί και πάλι κενή πτήση για να επιστρέψουν και οι τελευταίοι Σκανδιναβοί που παραμένουν στο ξενοδοχείο της Λήμνου. Αξίζει βέβαια να αναφερθεί ότι εχθές Σάββατο ήταν η μέρα που η Ρόδος θα έπρεπε να αποχαιρετήσει του Σκανδιναβούς επισκέπτες, κάτι που τελικά δεν έγινε αφού το αεροπλάνο δεν έφτασε ποτέ στο νησί των Ιπποτών.

Εν αναμονή των εξελίξεων…

Θυμίζουμε ότι ο σκανδιναβικός αερομεταφοράς, που κατέθεσε αίτηση προστασίας από τους πιστωτές στις ΗΠΑ, την περασμένη εβδομάδα, προχώρησε στην ακύρωση εκατοντάδων πτήσεων, όταν κατέρρευσαν οι συνομιλίες με το  συνδικάτο των πιλότων, για μια νέα συλλογική σύμβαση εργασίας.

Την απόφαση των συνδικάτων καταδίκασε ο Anko van der Werff, πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, τονίζοντας ότι θέτει σε κίνδυνο το μέλλον της εταιρίας μαζί με τις θέσεις εργασίας χιλιάδων υπαλλήλων.

Ενώ, αρχικά το συνδικάτο των πιλότων συμφώνησε να εκτελεί πτήσεις τσάρτερ για τον επαναπατρισμό των ταξιδιωτών, ωστόσο, σταμάτησε να παρέχει τις υπηρεσίες του από χθες, 10 Ιουλίου, επικαλούμενο παραβίαση της συμφωνίας.

Η SAS Pilot Group (SPG)  διέκοψε εν μέρει την απεργία της την Πέμπτη 7 Ιουλίου, προκειμένου να διασφαλίσει ότι οι Σκανδιναβοί επιβάτες, οι οποίοι δεν έχουν καμία εμπλοκή στη συνεχιζόμενη διαμάχη τους με την SAS, δεν θα μείνουν εγκλωβισμένοι σε μια ξένη χώρα, χωρίς τρόπο επιστροφής στην πατρίδα τους. Οι πιλότοι του συνδικάτου συμφώνησαν να εκτελούν πτήσεις τσάρτερ υπό δύο όρους: ότι οι επιβάτες θα μεταφέρονται μόνο στο ταξίδι της επιστροφής και ότι θα εκτελούνται μόνο πτήσεις προς ευάλωτους προορισμούς όπου οι άλλες επιλογές ταξιδιού είναι ελάχιστες.

Η συμφωνία αυτή επρόκειτο να ισχύσει για τουλάχιστον δύο εβδομάδες. Ωστόσο, μετά την εκτέλεση των εν λόγω πτήσεων τσάρτερ κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, το συνδικάτο των πιλότων παρατήρησε ότι η SAS εκτελούσε δρομολόγια που εξυπηρετούνταν επαρκώς από άλλους αερομεταφορείς.

“Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, προς μεγάλη μας έκπληξη, είδαμε ότι πολλές πτήσεις δρομολογούνται προς δημοφιλείς και πολυσύχναστους προορισμούς διακοπών, όπως η Ρόδος, η Κρήτη, η Λάρνακα και το Σπλιτ, από όπου υπάρχουν ήδη εναλλακτικές επιλογές ταξιδιού. Θεωρούμε λυπηρό το γεγονός ότι η SAS για άλλη μια φορά δεν είναι σε θέση να συμμορφωθεί με τη συμφωνία όπως προβλεπόταν, και ως εκ τούτου η SPG αναγκάζεται να τερματίσει τις αναχωρήσεις τσάρτερ μετά την τελευταία πτήση σήμερα, 10 Ιουλίου 2022”, ανέφερε σε δήλωσή της η SPG.

Σύμφωνα με το σουηδικό πρακτορείο ειδήσεων The Local, η SAS πιστεύει ότι δεν υπάρχουν πολλές εναλλακτικές επιλογές ταξιδιού της τελευταίας στιγμής για τους εγκλωβισμένους επιβάτες. Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν ορισμένοι δημοφιλείς προορισμοί στον κατάλογο των πτήσεων που εκτελούνται, η διευθύντρια επικοινωνίας της SAS, Karin Nyman, δήλωσε πως τα περισσότερα δρομολόγια είναι πλήρως κλεισμένα. “Το να φέρεις σπίτι του ένα ολόκληρο αεροσκάφος με 180 επιβάτες και να πιστεύεις ότι θα μπορέσεις να το κλείσεις σε άλλα αεροπλάνα, ακόμη και αν πρόκειται για την Κρήτη ή το Σπλιτ, είναι προφανές ότι δεν πρόκειται να λειτουργήσει”. είπε η κα. Nyman”.

Το μέλλον της SAS γίνεται όλο και πιο αβέβαιο κάθε μέρα που περνάει με την απεργία των πιλότων της SPG, αφού η ζημιογόνος, σκανδιναβική, αεροπορική εταιρία εκτιμά ότι η απεργία της κοστίζει 10 έως 13 εκατομμύρια δολάρια την ημέρα.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το