Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>To ΓΕ.Λ. Μούδρου για ακόμη μια χρονιά εκπροσώπησε το Β.Α. στην Βουλή των Eφήβων!

banner roots

To ΓΕ.Λ. Μούδρου για ακόμη μια χρονιά εκπροσώπησε το Β.Α. στην Βουλή των Eφήβων!
21.07.2022 | 19:44

To ΓΕ.Λ. Μούδρου για ακόμη μια χρονιά εκπροσώπησε το Β.Α. στην Βουλή των Eφήβων!

Συντάκτης/Συντάκτρια:  Κωνσταντίνα Αγιοστρατίτη
Κατηγορία: Λήμνος

Το Γενικό Λύκειο Μούδρου με τον μαθητή του, Βασίλη Μηλιάδη, συμμετείχε εκπροσωπώντας επάξια το Βόρειο Αιγαίο στις τριήμερες εργασίες της ΚΣΤ’ Συνόδου της Βουλής των Εφήβων, που πραγματοποιήθηκαν 13-15 Ιουλίου 2022 διαδικτυακά.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του Γενικού Λυκείου Μούδρου: 

Την πρώτη ημέρα έγινε μια γενικότερη γνωριμία με το πρόγραμμα που θα ακολουθούσε και δόθηκε έμφαση στη σημαντικότητα και την αμεσότητα που αυτό έχει, παρακολουθώντας τις εξελίξεις της καθημερινότητας. Το κλίμα υπήρξε οικείο και τα θέματα που απασχόλησαν τη συζήτηση σχετίζονταν με τον ρόλο του διαδικτύου και την προστασία της ελευθερίας του λόγου.

 

vouli efivwn1

Στη συνέχεια οι έφηβοι βουλευτές χωρίστηκαν σε πέντε ομάδες, με τον Βασίλη Μηλιάδη να συμμετέχει σε εκείνη που σχετιζόταν με τον κόσμο του διαδικτύου, βάσει όσων είχαν προηγηθεί κατά τη διάρκεια της προηγούμενης σχολικής χρονιάς στις συναντήσεις της ομάδας εργασίας στο σχολείο. Οι ερωτήσεις που προέκυψαν τέθηκαν προς συζήτηση με τους ειδικούς στη δεύτερη συνάντηση της επόμενης ημέρας, όπου και οι ομάδες έργου προετοίμασαν τα κείμενα που θα παρουσιάζονταν στην ολομέλεια της Παρασκευής, 15 Ιουλίου 2022.

 

vouli efivwn2

Σε αυτή τη συνεδρίαση, στην οποία προήδευσε ο πρόεδρος της Βουλής, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, σε ζωντανή σύνδεση παρουσιάστηκαν οι ερωτήσεις και τα κείμενα των ομάδων. Στη συνεδρίαση χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και παρευρέθηκαν πολλοί Υπουργοί. Η συζήτηση που ακολούθησε υπήρξε ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και οι έφηβοι βουλευτές έθεσαν πολλά και επίκαιρα ζητήματα. Προηγήθηκε διαδικτυακή μουσική εκδήλωση από το Μουσικό σχολείο Αλίμου. Το υλικό της ΚΣΤ’ Συνόδου της Βουλής των Εφήβων είναι διαθέσιμο στον ιστότοπο του προγράμματος.

vouli efivwn3

Συγχαίρουμε τον μαθητή μας για τη συμμετοχή του και ελπίζουμε η καλή παράδοση του σχολείου μας να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το