Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ο Χορευτικός Όμιλος Λήμνου "Ήφαιστος" ευχαριστεί...

banner roots

Ο Χορευτικός Όμιλος Λήμνου "Ήφαιστος" ευχαριστεί...
31.07.2022 | 19:17

Ο Χορευτικός Όμιλος Λήμνου "Ήφαιστος" ευχαριστεί...

Συντάκτης/Συντάκτρια:  Κωνσταντίνα Αγιοστρατίτη
Κατηγορία: Λήμνος

Το ευχαριστήριο μήνυμα του Χορευτικού Ομίλου Λήμνου "Ήφαιστος" για την μουσικοχορευτική παράσταση « Για σένα θύμηση Σμυρνιά χορεύουμε απόψε……», που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 24 Ιουλίου 2022 στην αυλή του Γυμνασίου Μύρινας σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Β.Αιγαίου και με την υλικοτεχνική υποστήριξη του ΟΕΠΑ ΔΗΜΟΥ ΛΗΜΝΟΥ: 

"Την εκδήλωση μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Αιδεσιμοσιολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος υπεύθυνος του Κέντρου Νεότητος της Ιεράς Μήτρόπολης Λήμνου κ Άγίου Ευστρατίου πατέρας Αναστάσιος Σαργέντης ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτη μας,ο Διοικητής της 88 ΣΔΙ Ταξίαρχος κος Κων/νος Τακόπουλος, η Περιφερειακή σύμβουλος κα Μαγδαληνή Τούφου,η επικεφαλής της μείζωνος αντιπολίτευσης του Δήμου Λήμνου κα Ελεονώρα Γεώργα,ο επικεφαλής της «Λαικής Συσπείρωσης» κος Κων/νος Μαδυτινός, η Πρόεδρος της Κοινότητας Μύρινας κα Παρασκευή Μοσχάκη,ο Πρόεδρος του Νοσοκομείου Λήμνου κος Τριαντάφυλλος Κανταράς,ο Πρόεδρος του Γηροκομείου Λήμνου κος Βαγιανός Καλλιγερής και πλήθος κόσμου.

Βρισκόμενοι εδώ και πολλά χρόνια στο χώρο της παράδοσης και του πολιτισμού, έχουμε την πολύ μεγάλη τιμή και χαρά οι χώροι που πραγματοποιούνται οι εκδηλώσεις μας να είναι κατάμεστοι και το ένθερμο χειροκρότημα του κοινού να έρχεται πάντα ως επιβράβευση των κόπων μας.

Αυτή τη φορά όμως ,η ανταπόκριση που δεχτήκαμε από το πρωτοφανές πλήθος κόσμου που αγκάλιασε την εκδήλωση μας, το εντονότατο χειροκρότημα,η έκδηλη συγκίνηση ,τα υπέροχα λόγια ενθουσιασμού και εγκάρδιων συγχαρητηρίων μετά το τέλος της εκδήλωσης,τα σχόλια στη σελίδα μας στο διαδίκτυο,αλλά και τα προσωπικά μηνύματα που δέχτηκε ο καθένας μας ,ξεπέρασαν κάθε προσδοκία μας!!!

Σε ένα τυπικό ευχαριστήριο δελτίο τύπου είναι δύσκολο να αποτυπωθεί όλος αυτός ο ενθουσιασμός που εισπράξαμε,αλλά και το περιεχόμενο μιάς εκδήλωσης δυο ωρών.

Η καθιερωμένη «παρέλαση» των χορευτικών τμημάτων από το λιμάνι προς το Γυμνάσιο , εξελίχθηκε σε γλέντι με στάσεις σε κεντρικά σημεία της πόλης ,όπου χορευτές και περαστικοί ενώθηκαν στον κύκλο του χορού με έκπληξη και χαρά και ακολούθησαν τους ρυθμούς του μέχρι τον αύλειο χώρο του Γυμνασίου.

Στην έναρξη της εκδήλωσης και μετά τον καθιερωμένο χαιρετισμό,ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος και υπεύθυνος του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Μητρόπολης Λήμνου κ΄Αγ.Ευστρατίου πατέρας Αναστάσιος Σαργέντης,μετέφερε τον χαιρετισμό και το μήνυμα του Μητροπολίτη μας,ο οποίος λόγω ανειλημμένης υποχρέωσης εκτός Λήμνου δεν μπόρεσε να παρεβρεθεί παρά την μεγάλη του επιθυμία.

Από την Ανεμόεσσα Λήμνο μας στον αλησμόνητο Πόντο, από την σαγηνευτική Πόλη στην κοσμοπολίτισσα Σμύρνη,από τα νησιά του Ιονίου με το έντονο χορευτικό ταμπεραμέντο στη γαλάζια απεραντοσύνη του Αιγαίου πελάγους,με τελικό προορισμό την λεβεντογέννα Κρήτη ήταν οι στάσεις αυτού του μαγευτικού ταξιδιού.

Τα αμπέλια της Λήμνου μας,τα στάχυα κι ο θερισμός,οι Λημνιές νοικοκυρές στην καθημερινότητα τους, η εργασία των κεχαγιάδων στα χωράφια,το Λημνιό μας κρασί,η κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα της Σμύρνης με τα πολύ προσεγμένα ενδυματολογικά στοιχεία της εποχής,ο πόνος της προσφυγιάς,ο χορός με τις «φωτιές» που συμβολίζει τις φωτιές που έκαψαν την Σμύρνη, η ζωντάνια και φρεσκάδα των μικρών παιδιών που με περίσσια χάρη και χορευτικό ταλέντο το οποίο σχολιάστηκε ιδιαίτερα κολακευτικά παρουσίασαν τους νησιώτικους χορούς,αλλά και η λεβεντιά των Κρητικών χορών συνδυασμένη με την γυναικεία χάρη η οποία αποτυπώθηκε σε άρτια εκτελεσμένες χορευτικές φιγούρες, είναι τα στοιχεία που εμπλούτισαν αυτό το μουσικοχορευτικό μας ταξίδι και εντυπωσίασαν τους θεατές.

Ο φιλοξενούμενος ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΥΡΟΒΑΤΟΥ ΔΡΑΜΑΣ «ΤΟ ΚΑΡΣ» παρουσίασε με απίστευτη αρτιότητα, ποικιλία χορών από τον αλησμόνητο Πόντο, συνοδεία Ποντιακών παραδοσιακών οργάνων και καταχειροκροτήθηκε από το κοινό.

Θα ήταν παράλειψη μας να μην αναφέρουμε την πανδαισία ομορφιάς,πλούτου και χρωμάτων των παραδοσιακών φορεσιών που «έντυσαν» τους παραδοσιακούς χορούς όλων των περιοχών που παρουσιάστηκαν.

Την Δευτέρα 25-7-2022 τα μέλη του Ομίλου μας και τα μέλη του φιλοξενούμενου συλλόγου σμίξαμε χορευτικά σε παραδοσιακό γλέντι σε κέντρο εστίασης στα «Ρηχά Νερά»,όπου είχαμε την ευκαιρία πέρα από την ανταλλαγή των δώρων,να γνωριστούμε καλύτερα, αλλά κυρίως να ανανεώσουμε το ραντεβού μας για την επόμενη χορευτική μας συνάντηση. Αξίζει να αναφερθεί ότι οι εντυπώσεις των φιλοξενουμένων μας τόσο από την εκδήλωση όσο και από το πλήθος και τον ενθουσιασμό του κοινού,αλλά και από την φιλοξενία που δέχτηκαν στον τόπο μας ήταν ΑΡΙΣΤΕΣ!!!

Στη σελίδα του Ομίλου μας στο facebook υπάρχει πλουσιότατο φωτογραφικό υλικό καθώς όλα τα βίντεο της εκδήλωσης.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ:
- Την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ για την πολύ σημαντική υποστήριξη.
- Τον ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΥΡΟΒΑΤΟΥ ΔΡΑΜΑΣ και ιδιαιτέρως τον Πρόεδρο του κύριο Βασίλη Κατεμιλιάδη.
- Το Σύλλογο Κοντιατινών Αθηνών για την επί σειρά ετών ευγενική υποστήριξη του στη διάθεση των γυναικείων Λημνιακών φορεσιών.
- Τον παρουσιαστή της εκδήλωσης κο Αναστάσιο Δαναμπάση.
- Τον κο Τσαούσεβ Αλεξάντερ για την οικομική ενίσχυση.
- Την κα Ντίνα Ματσικά για το πλούσιότατο φωτογραφικό υλικό και την βιντεοσκόπηση.
- Την κα Λίτσα Κανέλλου και τον κο Στέλιο Παπαδόπουλο για την βοήθεια τους στις προβολές.
- Τον κο Γιάννη Σαββόγλου για την προσφορά κρασιού.
- Τον κο Παναγιώτη Κυριαζή για την ιδιαίτερα σημαντική βοήθεια του τόσο στις απαιτούμενες πρόβες όσο και καθόλη την διάρκεια της εκδήλωσης.
- Το μουσικό σχήμα κρουστών BARTALIA που μας συνόδεψε στην «παρέλαση» των χορευτικών τμημάτων .
- Τους γονείς των μικρών μας χορευτών για την εμπιστοσύνη και υποστήριξη τους.
- Τους παλιούς και νέους χορευτές του Ομίλου μας οι οποίοι κατέθεσαν ψυχή αλλά και ατέλειωτες ώρες προετοιμασίας αφιερώνοντας άπειρο από τον προσωπικό τους χρόνο για το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα. Ιδιαιτέρως τις κυρίες του Ομίλου οι οποίες όλες ανεξαιρέτως βοήθησαν στο ενδυματολογικό αλλά και θεατρικοποιημένο κομμάτι της εκδήλωσης με απίστευτη αφοσίωση.
- Τον ΟΕΠΑ ΔΗΜΟΥ ΛΗΜΝΟΥ για την διάθεση του χώρου,την υλικοτεχνική υποστήριξη και τα δύο μπάνερς για την διαφήμιση της εκδήλωσης.
- Το μεγαλύτερο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όλους εσάς για όλη σας την αγάπη τα υποστηρικτικά σας υπέροχα λόγια,τον έκδηλο ενθουσιασμό σας ,το θερμό σας χειροκρότημα και τα συγχαρητήρια που μας αντάμειψαν για τον κόπο μας.

 


Καλή συνέχεια καλοκαιριού και καλή αντάμωση στις επόμενες δράσεις του Ομίλου μας."

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το