Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ατομική έκθεση της Χαράς Αδαμοπούλου στο Poseidon Art Gallery

banner roots

Ατομική έκθεση της Χαράς Αδαμοπούλου στο Poseidon Art Gallery
04.08.2022 | 12:26

Ατομική έκθεση της Χαράς Αδαμοπούλου στο Poseidon Art Gallery

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Η έκθεση της Χαράς Αδαμοπούλου ξετυλίγει το νήμα της θεωρητικής σκευής της καλλιτέχνιδας, όπως αυτή μετουσιώνεται εικαστικά στην πρόσφατη εικαστική της έρευνα. Τα έργα της αποτελούν δημιουργικές ψηφίδες που εδράζονται σε ένα ευρύτερο σύμπαν του τριπτύχου Νους – Σώμα – Περιβάλλον, το οποίο οικοδομείται μέσα από τον αναπόδραστο συγκερασμό των τριών. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, το σφιχτοδεμένο τριμερές σχήμα είναι το πεδίο το οποίο αποτελεί τόσο την αφόρμηση όσο και το εικαστικό παράγωγο της καλλιτεχνικής συγκομιδής της δημιουργού.

2.The rejection 1

Στον εκθεσιακό χώρο συνδιαλέγονται, ταυτόχρονα, ανθρωποκεντρικές φόρμες- ενίοτε σε σχέσεις συγχρωτισμού, εναγκαλισμού, αφοσίωσης και άλλοτε σε σχέσεις εξουσίας, βίαιης εκτόπισης/αρπαγής, συναισθηματικής σύγχυσης ή/και αποξένωσης- με αφαιρετικές σχηματικές αποδόσεις, όπου το χρώμα, στον συγκεκριμένο περιβάλλοντα χώρο και με συνακόλουθη την οπτική πρόσληψη από τον/την παριστάμενο/μένη, αποκτά τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Ειδικότερα, μέσα από το σύνολο των έργων «φωτίζονται» οι αμφίδρομες σχέσεις μεταξύ αναπαράστασης και αφαίρεσης, πυκνότητας και φωτεινότητας, επιπεδότητας και πλαστικότητας, ρεαλισμού και ψευδαίσθησης.

7.Father and child

Στην πραγματικότητα, τα καλλιτεχνήματα συγκροτούν μια σπουδή εν προόδω πάνω στο χρώμα, τις μεταβλητές του ιδιότητες, τη δύναμη της οπτικής αντίληψης, τη ρευστότητα των ορίων, την καταστρατήγηση των δίπολων ψηφιακότητας και ζωγραφικής. Κατά συνέπεια, στον εκτεθειμένο καμβά μορφή και χρώμα αλληλεπιδρούν μέσα σε μια σχέση διαλεκτική, που, όμως, προϋποθέτει την ενεργή παρουσία του θεατή. Εντέλει, η επισταμένη θέαση είναι αυτή που θα αναδείξει τους συσχετισμούς και τις αλληλουχίες, τις εκλεκτικές συγγένειες και τις ωσμώσεις, για να ανασύρει προβληματισμούς και ερωτήματα πάνω στη –διαρρήδην ευμετάβλητη- φύση της ορατής και βιωμένης «πραγματικότητας».

5.Mind body environment I 1

Απόσπασμα από το κείμενο για την έκθεση της Αγγελικής Βουτσά - Φιλόλογος, Ιστορικός Τέχνης

Η Χαρά Αδαμοπούλου αποφοίτησε από το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΑΠΘ και ολοκλήρωσε δύο κύκλους μεταπτυχιακών σπουδών στο Σχέδιο και τις Νέες Τεχνολογίες στη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου της Γρανάδας στην Ισπανία. Εκεί εκπόνησε και τη διδακτορική της διατριβή στο αντικείμενο της Αισθητικής της Τέχνης με υποτροφία από το Κοινωφελές Ίδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης. Έχει αποσπάσει 2 βραβεία και 4 διακρίσεις σε διεθνές επίπεδο για το εικαστικό της έργο και έχει παρουσιάσει τη δουλειά της σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

8.Timetable αυτό είναι χρωματικά πιο κοντά στο πραγματικό από το αρχείο png

Ατομική έκθεση της Χαράς Αδαμοπούλου, Νους - Σώμα – Περιβάλλον.

Poseidon Art Gallery, Ποσειδώνος 17, Μύρινα, Λήμνος.
Εγκαίνια 06/08/22 στις 21:00
Διάρκεια έκθεσης 06/08/22 με 25/08/22
Ώρες λειτουργίας 10:00-14:00 και 20:00-23:00

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel