Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ο Άγιος Δημήτριος τίμησε το Μικρασιάτη Πρόσφυγα (photos + videos)
Ο Άγιος Δημήτριος τίμησε το Μικρασιάτη Πρόσφυγα (photos + videos)
08.08.2022 | 14:53

Ο Άγιος Δημήτριος τίμησε το Μικρασιάτη Πρόσφυγα (photos + videos)

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Εκδήλωση στη Μνήμη του Μικρασιάτη Πρόσφυγα διοργάνωσε εχθές ο ΜΕΣ Αγίου Δημητρίου, όπως κάθε χρόνο.  Φέτος όμως, με αφορμή και τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, ο φόρος τιμής που αποδόθηκε ήταν ιδιαίτερα φορτισμένος.

Η εκδήλωση χωρίστηκε σε τρία μέρη. Η αρχή έγινε με την υποδοχή του ιερού λειψάνου του Οσίου και Θεοφόρου Ιερώνυμου του Σιμωνοπετρίτου ο οποίος κατάγονταν από το Ρεΐζντερε, τόπο καταγωγής των κατοίκων του Αγίου Δημητρίου. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο άγαλμα του Μικρασιάτη πρόσφυγα και κατάθεση στεφάνων.

Στη συνέχεια ακολούθησε Ιερά Παράκληση στον Ι.Ν Αγίου Δημητρίου. Το τελευταίο μέρος της εκδήλωσης φιλοξενήθηκε στο δημοτικό πάρκο Αγίου Δημητρίου με τη μουσικοχορευτική παράσταση με την πολύτιμη βοήθεια των χορευτικών τμημάτων του Λυκείου των Ελληνίδων Λήμνου και του Συλλόγου Λιβαδοχωρίου. Σημαντική ήταν και η συμβολή της οικογένειας Μαυράκη. Οι Αγιοδημητριάτισσες δεσποινίδες Σακαρίκου και Κράσσου εντυπωσίασαν με τις ερμηνευτικές τους ικανότητες.

Συγκινητική στιγμή, όταν στη σκηνή εμφανίστηκαν τα «νεότερα κλαριά» των προσφύγων, απόγονοι πλέον ακόμα και πέμπτης γενιάς που όμως κρατούν μέσα τους άσβεστη τη φλόγα.

Το παρόν στη εκδήλωση έδωσε ο Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιερόθεος συνοδευόμενος από ιερείς, ο Έπαρχος Λήμνου κ. Βλάττας – Λαμπρινός, ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Μαρινάκης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Ποντίκας και κ. Δημάρης, ο Πρόεδρος του ΟΕΠΑ κ. Μαρινάκης, ο Ταξίαρχος Λήμνου κ. Τακόπουλος, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Μπιμπούδης και η Πρόεδρος του Παλλημνιακού Ταμείου κ. Σακαρίκου.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

seajets superRunner

 

youtube channel