Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Νοσοκομείο Λήμνου | Απολογισμός Κανταρά: "Κύριος στόχος της Διοίκησης είναι να «μιλά» με έργα και όχι με λόγια!"

banner roots

Νοσοκομείο Λήμνου | Απολογισμός Κανταρά:  "Κύριος στόχος της Διοίκησης είναι να «μιλά» με έργα και όχι με λόγια!"
07.09.2022 | 13:27

Νοσοκομείο Λήμνου | Απολογισμός Κανταρά: "Κύριος στόχος της Διοίκησης είναι να «μιλά» με έργα και όχι με λόγια!"

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Σε απολογισμό για το έργο του 2ου έτους της διοίκησης του, στο Νοσοκομείο της Λήμνου, προχώρησε ο κ. Τριαντάφυλλος Κανταράς

Στον απολογισμό του αναφέρει:

   Μετά την συμπλήρωση 2 ετών από την ανάληψη υπηρεσίας της τρέχουσας Διοίκησης του ΓΝ-ΚΥ Λήμνου, κρίνεται σκόπιμο να παρουσιαστεί το κυριότερο έργο το οποίο έχει παραχθεί κατά το δεύτερο έτος. Βασικός στόχος του σχεδιασμού μας είναι η αναβάθμιση του Νοσοκομείου μας.

                  

          Από υγειονομική άποψη, τα γεγονότα που χαρακτήρισαν το δεύτερο έτος, ήταν η συνέχιση της πανδημίας με διάφορες χρονικές κορυφώσεις, καθώς και η μεγάλη αύξηση της προσέλευσης στο Νοσοκομείο κατά την καλοκαιρινή περίοδο, συγκριτικά με τα προηγούμενα έτη. Έτσι, επιγραμματικά τα κυριότερα έργα ήταν:

  1. Προσωπικό      

         

                   Προσλήφθηκε το παρακάτω μόνιμο προσωπικό :

α.       Ιατρικό Προσωπικό:

                             Μία Παθολόγος (Δντρια)

                             Μία Νεφρολόγος (Δντρια)

                             Ένας Αναισθησιολόγος (Δντής)

                             Δύο οφθαλμίατροι (Ε.Β)

                             Δύο Βιοπαθολόγοι (Ε.Α-Ε.Β)

                  γ.       Νοσηλευτικό προσωπικό.

                             Μια νοσηλεύτρια ΤΕ(μετάταξη) και δύο Βοηθοί ΥΓ

                           προσωπικού.

                   δ.      Παραϊατρικό προσωπικό

                             Μία Εμφαν. Χειρίστρια (μετάταξη)

Μία ΤΕ ραδιολογίας

Δύο Εμφ. Χειρίστριες

Μία παρασκευάστρια

Ένας μάγειρας

ε.       Λοιπό προσωπικό

Ένας τεχνικός μηχανημάτων

Δύο βοηθητικό προσωπικό (φύλαξη)

                   Έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες και προκηρύχθηκαν οι παρακάτω θέσεις ιατρών:

                             Παθολόγου-Ογκολόγου

                             Παθολόγου

                             Γυναικολόγου.

Αναμένεται η ολοκλήρωση της διαδικασίας.

                                     

  1. Εξοπλισμός

                   α.      Παραλήφθηκε, εγκαταστάθηκε και λειτουργεί το νέο ακτινοσκοπικό μηχάνημα C-ARM από την δωρεά του κυρίου Ευσταθίου, το οποίο έχει αναβαθμίσει τις χειρουργικές επεμβάσεις (κυρίως τις ορθοπεδικές).

                   β.      Εγκαταστάθηκε νέα γεννήτρια παροχής οξυγόνου μεγαλύτερων δυνατοτήτων.

         

                   γ.       Μονάδα Τεχνητού Νεφρού   

                             (1)     Τοποθετήθηκε σύστημα παροχής οξυγόνου, αντικαταστάθηκε το δάπεδο με νέο νοσοκομειακού τύπου, έγινε αντιμικροβιακή βαφή και τοποθετήθηκε νέα επίπλωση.

                             (2)     Παρελήφθησαν τα νέα μηχανήματα αιμοκάθαρσης (από την δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος), τοποθετηθήκαν, έγινε εκπαίδευση του προσωπικού και τέθηκαν άμεσα σε λειτουργία . Επίσης παραλήφθηκε και ο νέος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός της Μονάδας .

  1. Μεγάλα έργα

                   α.      Το έργο με τίτλο ΄΄Ολοκληρωμένο Ψυχιατρικό τμήμα Ενηλίκων΄΄ ύψους περίπου 1,5 εκατ. ευρώ (Στο οποίο περιλαμβάνεται και η πλήρης ανακαίνιση του παλιού κτηρίου του Νοσοκομείου) βρίσκεται στο στάδιο της μελέτης και θα ολοκληρωθεί σύντομα.

                   β.      Το έργο της μελέτης της πλήρης κτιριακής και ενεργειακής αναβάθμισης του Νοσοκομείου βρίσκεται στην διαδικασία της αξιολόγησης των προσφορών των ενδιαφερομένων από την 2η ΔΥΠΕ.

  1. Παραγόμενο έργο- Στατιστικά Στοιχεία

Τα αποτελέσματα της διαχείρισης της πανδημίας είναι πολύ καλύτερα από τον μέσο όρο της χώρας μας. Αναλυτικά για το διάστημα Σεπτ 2021- Αυγ 2022 είχαμε :

                  α.      Νοσηλευθέντες: 214

                   β.      Αποβιώσαντες : 9

                   γ.       Ο εμβολιασμός των κατοίκων του νησιού πλησιάζει το 80% . Το τελευταίο έτος έγιναν 13.707 εμβολιασμοί.

                    Επείγοντα : Αύξηση κατά 20 % της προσέλευσης στα επείγοντα του Νοσοκομείου κατά την καλοκαιρινή περίοδο (λόγω της αύξησης των τουριστών).

       Ασθενείς στην Μονάδα Τεχνητού Νεφρού : 21 μόνιμοι και 21 φιλοξενούμενοι κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

  1. Δωρεές

                   Άρχισαν και προχωρούν όλες οι αναγκαίες ενέργειες για την αξιοποίηση της μεγάλης δωρεάς ύψους 400.000 ευρώ για αγορά ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, του κυρίου Αγοραστού Λαβδαρά.

  1. Ακίνητη Περιουσία Νοσοκομείου

               Προχωρούν όλες οι διαδικασίες για την πλήρη αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Νοσοκομείου προς όφελος του Ιδρύματος και κατ’ επέκταση των νοσηλευομένων του.

  1. Μελλοντικά σχέδια

                Μετά την παραλαβή των νέων μηχανημάτων αιμοκάθαρσης θα ξεκινήσει εντός του Σεπτεμβρίου 2022 το σύστημα της                                   ΄΄on line – αιμοκάθαρσης ΄΄ σύμφωνα με την προβλεπόμενη ποσόστωση, το οποίο έχει βέλτιστα αποτελέσματα στην υγεία των αιμοκαθαρόμενων. Επιπλέον έχει ξεκινήσει ο σχεδιασμός για την επέκταση της Μονάδας (επιπλέον 3-5 θέσεις) καθώς και η αντικατάσταση του συστήματος ώσμωσης με νέο σύγχρονης τεχνολογίας.  

          Έγινε διερεύνηση της αναγκαιότητας δημιουργίας Μόνιμου

Σταθμού Αιμοδοσίας στο Νοσοκομείο και θα ακολουθήσουν οι αναγκαίες ενέργειες προς τους αρμοδίους με σκοπό την έναρξη της διαδικασίας.

          Αναμένεται η ολοκλήρωση της διαδικασίας(μέσω ΕΣΠΑ), η παραλαβή , εγκατάσταση και λειτουργία νέου ψηφιακού ακτινολογικού μηχανήματος στο ακτινολογικό εργαστήριο του Νοσοκομείου .

  1. Συνεργασίες
  • Ξεκίνησε μια αποδοτική συνεργασία με την γυναικολογική – μαιευτική Κλινική του ΓΝ Πειραιά «Τζανείου» από τον Ιούνιο 2022 (με την βοήθεια του Διοικητή της 2ης ΥΠΕ). Μέχρι τώρα έχουν προσφέρει τις υπηρεσίες τους ο Δντής της Κλινικής και 4 γυναικολόγοι. Έχει εξετασθεί μεγάλος αριθμός περιστατικών και έχουν πραγματοποιηθεί χειρουργικές επεμβάσεις. Επίσης σοβαρότερα περιστατικά παραπέμπονται προς αντιμετώπιση στο ΓΝ Πειραιά «Τζάνειο».
  • Υπογράφηκε σχετικό μνημόνιο και ξεκίνησε συνεργασία με το ΔΙΕΚ Λήμνου με σκοπό την πρακτική εκπαίδευση των σπουδαστών του και την εκτέλεση εργαστηριακών μαθημάτων στα αντικείμενα των ειδικοτήτων τους (μαγειρική τέχνη και φυσιοθεραπεία).
  • Πραγματοποιήθηκε συνεργασία στο πρόγραμμα μαθητεία με τα ΕΠΑΛ Μύρινας και Μούδρου κατά το οποίο πραγματοποίησαν πρακτική εξάσκηση 5 μαθητευόμενοι.
  • Συνεχίστηκε η συμμετοχή του Γ.Ν.-Κ.Υ. Λήμνου στο πρόγραμμα «Ιατρική Απόβαση» με τη φιλοξενία και εκπαίδευση φοιτητών Ιατρικής στο Νοσοκομείο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
  • Στο πλαίσιο της διαρκούς εκπαίδευσης και επιμόρφωσης των εργαζομένων, προσωπικό του Νοσοκομείου συμμετείχε με παρουσιάσεις και εργασίες σε Πανελλήνια Ιατρικά και Νοσηλευτικά Συνέδρια.
  • Πραγματοποιήθηκαν τέσσερις επισκέψεις παιδοψυχίατρου από το Κέντρο Υγείας Χαλανδρίου, για την εξέταση περιστατικών της ειδικότητας της.
  • Πραγματοποιήθηκε επίσκεψη κλιμακίου του Νοσοκομείου στο νησί του Αγίου Ευστρατίου, αποτελούμενο από παιδίατρο, ψυχίατρο και επισκέπτρια υγείας, το οποίο πραγματοποίησε υγειονομική υποστήριξη των κατοίκων, καθώς και εμβολιασμό παιδιών.
  1. Επισκέψεις

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, κύριος Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Λήμνου την 6 Ιαν 2022 και περιηγήθηκε στους χώρους του εκφράζοντας την ευαρέσκειά του για το έργο το οποίο επιτελείται.

       Ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, κύριος Ανδρουλάκης Νικόλαος επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Λήμνου την 6 Ιαν 2022 και ενημερώθηκε από τον Διοικητή για το έργο του Νοσοκομείου καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

         

       Ο αντιπρόεδρος της Βουλής κύριος Αθανασίου Χαράλαμπος μαζί με τον Διοικητή της 2ης ΥΠΕ κύριο Ροϊλό Χρήστο επισκέφθηκαν το Νοσοκομείο Λήμνου την 22 Φεβ 2022 και αφού περιηγήθηκαν στους χώρους του ενημερώθηκαν από τον Διοικητή για το έργο του Νοσοκομείου καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

                  

       Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κύριος Ξάνθος Ανδρέας επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Λήμνου την 28 Ιουλ 2022 και ενημερώθηκε από τον Διοικητή για το έργο του Νοσοκομείου καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

         

  1. Συμπεράσματα

Παρά τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουμε, τα οποία πολλές φορές δεν είναι συμβατικά, θεωρούμε ότι έγινε ακόμη ένα βήμα προς τον στόχο της επαύξησης του αισθήματος της υγειονομικής ασφαλείας των κατοίκων του νησιού μας.

          Το παραπάνω έργο έχει παραχθεί με τις οδηγίες και την βοήθεια του Υπουργείου Υγείας, της Διοίκησης της 2ης ΥΠΕ καθώς και της Περιφέρειας Β. Αιγαίου (στα έργα που αφορούν προγράμματα).

Τέλος , κύριος στόχος παρούσας Διοίκησης είναι να ΄΄μιλά΄΄ με έργα και όχι με λόγια!

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel