Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Το απολιθωμένο δάσος της Λήμνου και επίσημα «Διατηρητέο Μνημείο της Φύσης».

banner roots

Το απολιθωμένο δάσος της Λήμνου και επίσημα «Διατηρητέο Μνημείο της Φύσης».
11.12.2013 | 10:53

Το απολιθωμένο δάσος της Λήμνου και επίσημα «Διατηρητέο Μνημείο της Φύσης».

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Από τη Γενική Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κα Χριστιάνα Καλογήρου, υπεγράφη και απεστάλη στο Εθνικό Τυπογραφείο η απόφαση κήρυξης του Απολιθωμένου Δάσους της Λήμνου ως «Διατηρητέου Μνημείου της Φύσης».

Ειδικότερα, ως «Διατηρητέο Μνημείο της Φύσης» χαρακτηρίζονται συγκεκριμένοι κορμοί απολιθωμένων δένδρων σε συγκεκριμένες θέσεις και εντός 3 τμημάτων εκτάσεων 24.407 στρεμμάτων, 14.350 στρεμμάτων και 7.018 στρεμμάτων.

Με την απόφαση προστατεύονται οι μεμονωμένοι κορμοί ιστάμενοι ή κατακείμενοι ή τμήματα αυτών καθώς και άλλα όργανα φυτών, όπως ρίζες, καρποί και σπέρματα. Πρόκειται για ανεπανάληπτο δημιούργημα της φύσης και φυσική κληρονομιά της χώρας με σπάνια παλαιοντολογική και γεωμορφολογική αξία.

Η εφαρμογή της απόφασης και η διαχείριση του Διατηρητέου Μνημείου της Φύσης, ανατέθηκε στη Διεύθυνση Δασών Λέσβου με επιστημονικό συνεργάτη το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.

Τα αναγκαία έργα προστασίας και ανάδειξης μπορούν να εκτελούνται και από το Δήμο Λήμνου, μετά από ειδικές μελέτες που θα εγκρίνονται από τη Διεύθυνση Δασών Λέσβου. 

Δείτε εδώ το σχετικό χάρτη.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το