Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Το Οινοποιό Σαββόγλου τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού |Ανοιχτό την Κυριακή για το κοινό
Το Οινοποιό Σαββόγλου τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού |Ανοιχτό την Κυριακή για το κοινό
10.11.2022 | 18:42

Το Οινοποιό Σαββόγλου τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού |Ανοιχτό την Κυριακή για το κοινό

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Ανοιχτές θα είναι οι πόρτες για τους λάτρεις του κρασιού σε εκατοντάδες οινοποιεία των αμπελουργικών περιοχών της χώρας την Κυριακή 13 Νοεμβρίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού.

 

Ειδικότερα, οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα  να δοκιμάσουν νέες και παλαιότερες σοδειές, να ενημερωθούν για τα φρέσκα κρασιά του φετινού τρύγου και να δουν από κοντά  τους χώρους παραγωγής,  ωρίμανσης και παλαίωσης του προϊόντος.

Στις δράσεις και στις εκδηλώσεις της Παγκόσμιας Ημέρας Οινοτουρισμού, συμμετέχουν όλες οι περιφερειακές ενώσεις οινοπαραγωγών της χώρας, όπως η Ένωση Οινοπαραγωγών Οινοποιοί Βορείου Ελλάδας, η Ένωση Οινοπαραγωγών Κεντρικής Ελλάδας, η Ένωση Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Αττικής, η Ένωση Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Πελοποννήσου, η Ένωση Οινοποιών Αμπελουργών νήσων Αιγαίου το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης.

af pag hm oin

Παράλληλα, σημεία πώλησης κρασιού σε όλη τη χώρα, θα προβούν σε προσφορές ελληνικών οίνων, με σκοπό τη γνωριμία του κοινού με τον ελληνικό αμπελώνα.

Εξάλλου, στα περίπου 64.000 στρέμματα των αμπελώνων της Ελλάδας, όπου συναντώνται ποικιλίες όπως το λευκό σταφύλι Σαββατιανό, ο ερυθρωπός Ροδίτης, το Λιάτικο, το Ξινόμαυρο, το Μοσχάτο Αμβούργου και το Ασύρτικο, καθώς και τα Cabernet Sauvignon και Merlot, οι δύο πιο δημοφιλείς διεθνείς ποικιλίες, παράγεται με φροντίδα εξαιρετικό κρασί ιδιαίτερης αισθητικής και αξίας.

Σημειώνεται ότι την ημέρα των εορτασμών, η είσοδος στα οινοποιεία της χώρας είναι δωρεάν για το κοινό.

Το οινοποιό Σαββόγλου στην περιοχή Μαυραμπέλια, κοντά στο Δημοτικό Στάδιο, θα είναι ανοιχτό για το κοινό από τις 11 το πρωί ως τις 5 το απόγευμα.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018