Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Επιστολή Βλάττα για την ενδυνάμωση της Π.Ε με μηχανήματα και προσωπικό
Επιστολή Βλάττα για την ενδυνάμωση της Π.Ε με μηχανήματα και προσωπικό
14.11.2022 | 12:23

Επιστολή Βλάττα για την ενδυνάμωση της Π.Ε με μηχανήματα και προσωπικό

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Επιστολή προς το Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, κ. Παπαγεωργίου Βασίλειο απέστειλε ο Έπαρχος Λήμνου Άγγελος Βλάττας – Λαμπρινός με θέμα: «Αστυνόμευση, καθαρισμός - αντιπλημμυρική προστασία ρεμάτων ΠΕ Λήμνου», ζητώντας τα απαραίτητα Μηχανήματα Έργου και το εξειδικευμένο προσωπικό προκειμένου να μπορεί να αντεπεξέλθει σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Η επιστολή αναφέρει:

κ.. Γενικέ

Με την επιστολή μου αυτή, θέλω να εκφράσω την αγωνία ενός αυτοδιοικητικού και τον έντονο προβληματισμό και την μεγάλη ανησυχία των κατοίκων της Περιφερειακής Ενότητας Λήμνου, που περιλαμβάνει τα νησιά της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου.

Σύμφωνα με το άρθρο 224 του Ν. 4555/2018(19-7-2018), από τον Αύγουστο του 2018, μεταβιβάστηκε η αρμοδιότητα της αστυνόμευσης, του καθαρισμού και της αντιπλημμυρικής προστασίας των ρεμάτων στον β’ Βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης, χωρίς να έχει προβλεφθεί μέχρι σήμερα, να ενισχυθούν οι Περιφερειακές Ενότητες με Μηχανήματα Έργου και προσωπικό. Οι ΠΕ, πρώην έδρες των Νομαρχιών, βρέθηκαν να διαθέτουν κάποια μηχανικά μέσα και προσωπικό, πολλές όμως νησιωτικές κυρίως ΠΕ, βρέθηκαν να τους ανατίθεται μια σημαντικότατη υποχρέωση χωρίς να προβλεφθεί μέχρι σήμερα η ενίσχυσή του με τα ανάλογα Μηχανήματα Έργου και το εξειδικευμένο προσωπικό.

Η Λήμνος το 8ο σε έκταση νησί της Ελλάδας βρίσκεται σε αυτή τη θέση. Μη έχοντας Μηχανήματα Έργου και προσωπικό καλούμαστε με 37.200 € ετησίως να φέρουμε σε πέρας την καθαριότητα, την αντιπυρική και αντιπλημμυρική προστασία των νησιών μας και να προστατέψουμε την ζωή και την περιουσία των κατοίκων τους, χωρίς πολλές φορές η προσπάθειά μας να στέφεται με επιτυχία και δικαίως να εισπράττουμε την αγανάκτηση και οργή των πολιτών που έχουν υποστεί καταστροφές.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα είναι πλέον όλο και ποιο συχνά και στα νησιά της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου και για την αντιμετώπισή τους χρειάζονται μηχανικά μέσα, εξειδικευμένο προσωπικό και πολύ περισσότερα χρήματα, τα οποία το Κεντρικό Κράτος, θα πρέπει να παρέχει απευθείας, σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες των ΠΕ, ώστε γνωρίζοντας τι μέσα και τη χρήματα διαθέτουμε να κάνουμε έναν σωστό προγραμματισμό.

Για την σωστή αντιμετώπιση και για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στην σημαντικότατη υποχρέωση που μας ανέθεσε το Κεντρικό Κράτος και για να προστατέψουμε την ανθρώπινη ζωή καθώς και την περιουσία των κατοίκων των νησιών της Περιφερειακής μας Ενότητας, ΖΗΤΑΜΕ ΑΜΕΣΑ να μας παρέχετε τα απαραίτητα Μηχανήματα Έργου και το εξειδικευμένο προσωπικό, ώστε εργαζόμενοι καθημερινά να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στα καθήκοντα που μας ανέθεσε η Πολιτεία και να προστατέψουμε τους συμπατριώτες μας.

Πιστεύουμε ότι η ΓΓΠΠ, θα πρέπει να διαθέσει σε όλες της ΠΕ τα ανάλογα Μηχανήματα Έργου και το εξειδικευμένο προσωπικό, ώστε να μπορούμε με υπευθυνότητα και συνέπεια να προστατέψουμε την ανθρώπινη ζωή και την περιουσία των κατοίκων των νησιών μας.

Με εκτίμηση.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018