Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Συνάντηση των Μεριδιούχων της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου - Λήμνου με τον Υπ. Διακαιοσύνης

the roots web banners 06

Συνάντηση των Μεριδιούχων της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου - Λήμνου με τον Υπ. Διακαιοσύνης
14.12.2013 | 10:35

Συνάντηση των Μεριδιούχων της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου - Λήμνου με τον Υπ. Διακαιοσύνης

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Προγραμματισμένη συνάντηση με τον Υπουργό Διακιοσύνης κ. Χαράλαμπο Αθανασιού, στο Υπουργείο Δικαιοσύνης πραγματοποίησε ο Συλλόγος Μεριδιούχων της Συνετεριστικής Τράπεζας Λέσβου Λήμνου.

Στη συνάντηση παρευρέθηκε ο Διευθυντής του Υπουργείου Εφέτης κ. Μπίρπος Θεοχάρης, ο Νομικός Σύμβουλος του Συλλόγου κ. Παλαιολόγος  Παλαιολόγου, τον δε Σύλλογο εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος Χρήστος Πουλέλλης και ο Αντιπρόεδρος Γάλλος Βασίλειος.

Κατά την συνάντηση, υπήρξε αναλυτική και εμπεριστατωμένη παρουσίαση της πορείας της τράπεζας από την ίδρυση της μέχρι και τη σημερινή κατάσταση της εκκαθάρισης, διερευνήθηκαν πολλά ζητήματα της διαδικασίας της εκκαθάρισης και έγινε αναλυτική παρουσίαση του βασικού αιτήματος των μεριδιούχος, δηλαδή την κατάργησης του αρ. 10 του καταστατικού της Τράπεζας με τροπολογία – νομοθετική ρύθμιση έτσι ώστε οι μέτοχοι να απαλλαγούν από οποιαδήποτε πληρωμή μέχρι του διπλάσιου των μεριδίων του καθενός για οποιεσδήποτε ζημιές προκύψουν στο τέλος της εκκαθάρισης.

Ζητήθηκε ακόμη να επιταχυνθούν όλες οι νομικές διαδικασίες και να διερευνηθούν οποιεσδήποτε προσωπικές, ηθικές και ποινικές ευθύνες όλων όσων εμπλέκονται στη διαδικασία κλεισίματος της Τράπεζας.

Επιπλέον ζητήθηκε να γίνει σύντομα ρύθμιση και διακανονισμός των δανείων των οφειλετών – Μεριδιούχων οι οποίοι λόγω κρίσης αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις.

Ο κ. Υπουργός αφού άκουσε τα αιτήματα του συλλόγου, διαπίστωσε ότι απαιτείται αρκετή δουλειά και προσπάθεια ώστε να μπορέσουν να ικανοποιηθούν  και ζήτησε ενεργοποίηση και άλλων Συλλόγων – Μεριδιούχων με τα αντίστοιχα προβλήματα (ήδη έχει ανακοινωθεί το κλείσιμο άλλων 3 Συνεταιριστικών Τραπεζών Ευβοίας – Δωδεκανήσου – Κεντρικής Μακεδονίας) ώστε με τον απαραίτητο συντονισμό συλλογικά  να υπάρξει κάποιο θετικό αποτέλεσμα.

Σε ανακοίνωση του, για την συνάντηση αυτή, το Δ.Σ της τράπεζας αναφέρει:

«Η διάθεση του Υπουργείου να ασχοληθεί με το θέμα είναι δεδομένη και σύντομα ελπίζουμε παρόλες τις οικονομικές αντιξοότητες σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών και τη Διεύθυνση Εποπτείας της Τράπεζας Ελλάδος τα δίκαια  αιτήματα μας να τύχουν θετικής έκβασης. Η προσπάθεια του Συλλόγου θα συνεχιστεί  με συναντήσεις – ενημερώσεις και με άλλους όσους εμπλέκονται στο πρόβλημα κλεισίματος των Συνεταιριστικών Τραπεζών και θα καταβληθεί προσπάθεια δημιουργίας Ομοσπονδίας Μεριδιούχων Συνεταιριστικών Τραπεζών ώστε με τον κατάλληλο συντονισμό και με μεγαλύτερη πίεση όλοι οι Μεριδιούχοι όλων των Συνεταιριστικών Τραπεζών να επιτύχουν λύση των προβλημάτων».

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το