Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Η UNICEF εντάσσει τη Λήμνο στις υποψήφιες περιοχές Φιλικές προς τα Παιδιά

banner roots

Η UNICEF εντάσσει τη Λήμνο στις υποψήφιες περιοχές Φιλικές προς τα Παιδιά
29.11.2022 | 09:31

Η UNICEF εντάσσει τη Λήμνο στις υποψήφιες περιοχές Φιλικές προς τα Παιδιά

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Με την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας και την παράδοση της επίσημης σφραγίδας της Υποψήφιας Πόλης Φιλικής προς τα Παιδιά, ο Διπλωματικός Εκπρόσωπος του Γραφείου της UNICEF στην Ελλάδα κ. Luciano Calestini καλωσόρισε τους δήμους Λήμνου και Κατερίνης στο παγκόσμιο πρόγραμμα του Οργανισμού, Πόλεις Φιλικές προς τα Παιδιά, με σκοπό τη μετατροπή αστικών κέντρων και κοινοτήτων σε πόλεις όπου υπηρεσίες, παροχές, προγράμματα και δημόσιοι χώροι αναπροσαρμόζονται με επίκεντρο τις ανάγκες των παιδιών και των νέων.

Το δίκτυο των υποψηφίων Πόλεων Φιλικών προς τα Παιδιά μετρά πλέον 10 ελληνικούς δήμους που έχουν δεσμευτεί να συνεργαστούν με τη UNICEF για το βέλτιστο συμφέρον και την ευημερία των παιδιών και των νέων, με κατευθυντήριες αρχές την Διεθνή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού (CRC) και τους Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs).

Ο δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης και ο Διπλωματικός Εκπρόσωπος του Γραφείου της UNICEF στην Ελλάδα κ. Luciano Calestini.
UNICEF/Greece

Σε συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης ο δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης δήλωσε πως «Ο Δήμος Λήμνου ανταποκρίθηκε πρόθυμα στην πρωτοβουλία της UNICEF για τη δημιουργία ενός δικτύου πόλεων φιλικών προς τα παιδιά, που στόχο έχει να βοηθήσει, να καθοδηγήσει και να υποστηρίξει τις πόλεις στη δημιουργία ασφαλών και συμμετοχικών μηχανισμών, χωρίς αποκλεισμούς, που εξυπηρετούν τις ανάγκες κάθε παιδιού. Αποτελεί σταθερή επιθυμία μας να έχουμε έναν  Δήμο φιλικό για τα παιδιά, σεβόμενοι απόλυτα τα δικαιώματά τους, αλλά και με γνώμονα τις ανάγκες τους. Γνωρίζουμε πολύ καλά πως προσφέροντας στα παιδιά, δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για ένα καλύτερο μέλλον. Στο πλαίσιο αυτό, αποτελούμε κι εμείς άλλον ένα κρίκο στην αλυσίδα για τη δημιουργία των προϋποθέσεων αυτών.».

O δήμαρχος Κατερίνης κ. Κουκοδήμος με τη σειρά του τόνισε ότι ο Δήμος Κατερίνης, επιδιώκει τη συνεργασία με αναγνωρισμένους Οργανισμούς, που προωθούν ιδέες και αξίες επικεντρώνοντας στην προστασία των παιδιών.

Ο κ. Calestini καλωσόρισε τους δυο δήμους στο πρόγραμμα, δηλώνοντας ότι «Η UNICEF και το Ελληνικό Κράτος έχουν συμφωνήσει σε ένα πενταετές εθνικό πρόγραμμα για την ευημερία κάθε παιδιού στη χώρα, με τους δήμους και τις κοινότητες να αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της διαδικασίας για την άμεση παράδοση αποτελεσμάτων και υπηρεσιών σε παιδιά και νέους. Προσβλέπουμε σε μια μακροπρόθεσμη συνεργασία με τους δήμους Λήμνου και Κατερίνης και προσκαλούμε κάθε δήμο στην Ελλάδα να ενταχθεί σε αυτή την παγκόσμια πρωτοβουλία.».

Το Πρόγραμμα «Πόλεις Φιλικές προς τα Παιδιά» είναι μια πρωτοβουλία της UNICEF η οποία εφαρμόζεται ήδη σε 47 χώρες ανά τον κόσμο συνδέοντας δήμους, φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης, οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, καθώς και τον ιδιωτικό τομέα, τον ακαδημαϊκό χώρο, τα μέσα ενημέρωσης και, το σημαντικότερο, παιδιά και νέους. Μάθετε περισσότερα για το Πρόγραμμα εδώ.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel