Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Οδηγίες προς τους Πολίτες εν όψει Ευρωεκλογών απο το Δήμο Λήμνου

the roots web banners 06

Οδηγίες προς τους  Πολίτες εν όψει Ευρωεκλογών απο το Δήμο Λήμνου
17.12.2013 | 10:39

Οδηγίες προς τους Πολίτες εν όψει Ευρωεκλογών απο το Δήμο Λήμνου

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Οδηγίες προς τους Ευρωπαίους πολίτες, που ζουν στη Λήμνο, για το δικαίωμα να ασκήσουν τα πολιτικά τους δικαιώματα στο κράτος μέλος κατοικίας, τους εξέδωσε με ανακοίνωσή του ο Δήμος Λήμνου.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

"Σύμφωνα με τα οριζόμενα στην Οδηγία 93/109/ΕΚ, όπως αυτή ειδικότερα ενσωματώθηκε στο εθνικό μας δίκαιο με το Ν. 2196/1994, οι πολίτες της Ένωσης που διαμένουν σε άλλα κράτη  μέλη της Ε.Ε. έχουν το δικαίωμα κατά τις ευρωεκλογές να ασκήσουν τα πολιτικά τους δικαιώματα είτε στο κράτος μέλος καταγωγής είτε στο κράτος μέλος κατοικίας. Δεν μπορούν να ψηφίσουν όμως περισσότερο από μία φορά κατά τις ίδιες εκλογές.

Στην περίπτωση, που οι ευρωπαίοι πολίτες ενδιαφέρονται να ψηφίσουν συνδυασμούς και υποψηφίους του κράτους μέλους καταγωγής τους, θα πρέπει να απευθυνθούν στην Πρεσβεία ή το Προξενείο της χώρας τους στην Ελλάδα.

Όσοι όμως από τους πολίτες της Ένωσης επιθυμούν να ασκήσουν το δικαίωμα του εκλέγειν στην Ελλάδα, οφείλουν να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους δήμου ή κοινότητας του τόπου διαμονής τους, μέχρι και την 28η ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014, προσκομίζοντας ισχύον αποδεικτικό ταυτότητας (αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο).

Οι ετεροδημότες ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα σε εκλογικό τμήμα του  ΤΟΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ τους (όχι στην πρωτεύουσα του Νομού) και  χωρίς την προϋπόθεση της συγκέντρωσης 40 εκλογέων.  Υποβολή αιτήσεων μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2014. (Νέα Εγκύκλιος για τις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου)".

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το