Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ και τρεις ακόμη Περ. Σύμβουλοι προσέβαλαν απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας
achilladelis
Η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ και τρεις ακόμη Περ. Σύμβουλοι προσέβαλαν απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας
09.01.2023 | 19:57

Η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ και τρεις ακόμη Περ. Σύμβουλοι προσέβαλαν απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Η «Συμπαράταξη Πολιτών», συνεπικουρούμενη και από τρεις ακόμη Περιφερειακούς Συμβούλους, τους κυρίους Κ. Αδαμίδη, Στρ. Γεωργούλα, Στρ. Κυρατζή, προσέβαλαν σήμερα απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Β. Αιγαίου, η οποία αφορά το Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής του 2023, το οποίο όμως, είχε απορριφθεί από την πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου, ακριβώς την προηγούμενη ημέρα! 

Η ανακοίνωση της Συμπαράταξης Πολιτών αναφέρει: 

Όταν η Περιφερειακή Αρχή γυρίζει την πλάτη στη δημοκρατία και στις ανάγκες του τουριστικού κλάδου των νησιών μας.

Η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ πήρε την πρωτοβουλία να προσβάλει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής (ΟΕ) της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου (ΠΒΑ)  με την οποία εγκρίθηκε το Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής 2023 το οποίο την προηγούμενη ημέρα είχε απορριφθεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο με ψήφους 21 κατά, 13 υπέρ και 6 λευκά. Η προσφυγή- στην οποία συμμετέχουν άλλοι τρεις συνάδελφοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι άλλων παρατάξεων Στρ. Γεωργούλας, Στρ. Κυρατζής και Κ. Αδαμίδης- κατατέθηκε σήμερα 9.1.2023 στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου.

Η απόφαση της Περιφερειακής Αρχής Μουτζούρη  να φέρει στην Οικονομική Επιτροπή ένα θέμα για το οποίο είναι αρμόδιο να αποφασίσει το Περιφερειακό Συμβούλιο δεν είναι απλά παράτυπη και δόλια. Δείχνει την αλαζονεία της, μιας και δεν διστάζει χρησιμοποιώντας πραξικοπηματική πρακτική να αγνοεί εντέλει τη βούληση των πολιτών του Βορείου Αιγαίου. Μια πολιτική πρακτική  που καλλιεργήθηκε από τις νομοθετικές ρυθμίσεις της Νέας Δημοκρατίας που κατάργησαν ουσιαστικά τα εκλεγμένα όργανα μεταφέροντας τα θέματα σε μια διορισμένη από τον Περιφερειάρχη Οικονομική Επιτροπή που όλα τα εγκρίνει.

Θα αναρωτιούνται φυσικά οι συμπολίτες μας γιατί η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ απέρριψε το Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής ,επαναλαμβάνοντας μάλιστα επιχειρήματα που είχε αναπτύξει και τις προηγούμενες χρονιές;

Τα επιχειρήματά μας ήταν και είναι πάγια και σαφή όπως τα αναπτύξαμε και κατά τη συνεδρίαση:

- Το πρόγραμμα έχει συνταχθεί χωρίς να υπάρξουν οι δέουσες ενδελεχείς και οργανωμένες διαβουλεύσεις  με τους εκπροσώπους του τουριστικού κλάδου, αλλά μόνο προσωπικές συμφωνίες κάτω από το τραπέζι. Όμως ο Περιφερειάρχης προτίμησε να μην δημιουργήσει Επιτροπή Τουρισμού για να έχει λυμένα τα χέρια του.

- Το κείμενο που συνοδεύει το πρόγραμμα  δεν ανταποκρίνεται ούτ’ επ’ ελάχιστον  στις ανάγκες ενός ολοκληρωμένου και σύγχρονου σχεδίου τουριστικής προβολής όπως είχαμε εισηγηθεί ως Παράταξη το 2019, με συγκεκριμένες προτάσεις μας  που παραμένουν ως τώρα  ανενεργές. Ακόμη και απλά πράγματα όπως η αναβάθμιση των ηλεκτρονικών σελίδων των νησιών, εργαλείο απαραίτητο σήμερα για τη προώθηση των προορισμών, δεν υλοποιούνται.

- Οι δράσεις που τελικά χρηματοδοτούνται είναι, εκτός από αυτές που στοχεύουν στην προσωπική προβολή του Περιφερειάρχη, οι ίδιες και απαράλλαχτες  με αυτές των προηγούμενων ετών. Εκ των αποτελεσμάτων που υπάρχουν και αποτυπώνουν την υστέρηση της ΠΒΑ σε σχέση με τις άλλες περιοχές της χώρας, οι δράσεις αυτές έχουν αποτύχει αφού ο τουρισμός στο Β. Αιγαίο και το 2022 υστερεί κατά πολύ της καλύτερης χρονιάς, που για την Περιφέρεια μας ήταν το 2014.

Η Περιφερειακή Αρχή σίγουρη ότι θα μπορεί να κάνει ό,τι νομίζει χωρίς καμία συνεννόηση με τις άλλες αυτοδιοικητικές δυνάμεις, δεν έκανε καμία διαβούλευση πριν φέρει το πρόγραμμα για ψήφιση ,ώστε να υπάρξουν οι ελάχιστες απαραίτητες συγκλίσεις. Αντίθετα με τοποθετήσεις των στελεχών της μέσα στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου  έκανε ότι μπορούσε για να επιβεβαιώσει την αλαζονική και εν τέλει αντιδημοκρατική της νοοτροπία και  συμπεριφορά. Προφανώς η ψηφοφορία με 21 κατά, 6 λευκά και 13 μόνο υπέρ δεν τους πτόησε γιατί είχαν στο πίσω μέρος του μυαλού τους ότι ο νόμος Θεοδωρικάκου όλα τα επιτρέπει και η Οικονομική Επιτροπή θα εγκρίνει και αυτήν την «παράκαμψη» της βούλησης του κυρίαρχου οργάνου.

Η ευθύνη και γι’ αυτήν την αντιδημοκρατική και αντιθεσμική πολιτική εκτροπή είναι όλη δική τους.

Η προσφυγή:

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018