Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Το Δ. ΙΕΚ Λήμνου παρουσιάζει το έργο και τις δράσεις του για το 2022

the roots web banners 06

Το Δ. ΙΕΚ Λήμνου παρουσιάζει το έργο και τις δράσεις του για το 2022
11.01.2023 | 20:58

Το Δ. ΙΕΚ Λήμνου παρουσιάζει το έργο και τις δράσεις του για το 2022

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Με τη λήξη του έτους 2022 και κάνοντας μια σύντομη ανασκόπηση της χρονιάς, το Δ. ΙΕΚ Λήμνου παρουσίασε το έργο και τις δράσεις εξωστρέφειας που σχεδίασε και υλοποίησε το έτος 2022.

«Οι δράσεις του Δ. ΙΕΚ Λήμνου, αναφέρει η ανακοίνωση του ΙΕΚ, έχουν σκοπό την αναβάθμιση, την προβολή και τη σύνδεση του ΙΕΚ με το τοπικό κοινωνικό περιβάλλον και με την αγορά εργασίας, οι οποίες δράσεις προάγουν τους σκοπούς της επαγγελματικής κατάρτισης, σύμφωνα και με το άρθρο 25 παρ.2 στ και η του Κανονισμού Λειτουργίας των ΙΕΚ που υπάγονται στη ΓΓΕΕΚΔΒΜΝ του ΥΠΑΙΘ (ΦΕΚ 5837Β’/15-12-2021).

Το Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης ΛΗΜΝΟΥ, στο ακριτικό νησί του Βορείου Αιγαίου με 16.000 περίπου κατοίκους, παρόλα τα προβλήματα, τις ελλείψεις, την υποστελέχωση σε διοικητικό προσωπικό, τις αντίξοες συνθήκες και την έξαρση της πανδημίας στο νησί, 

ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ: 

 • να αυξήσει σημαντικά τον αριθμό των καταρτιζομένων και των Ειδικοτήτων (6 Ειδικότητες για πρώτη φορά στην ιστορία του)
 • να εξασφαλίσει αίθουσες εντός του κτιρίου με αποκλειστική απογευματινή χρήση για όλα τα Τμήματα
 • να εξασφαλίσει εξοπλισμένα Εργαστήρια για όλα τα μαθήματα με μηδενικό οικονομικό κόστος 
 • να προσφέρει άρτια, ποιοτική επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση 
 • να διοργανώσει πολλές, ποικίλου περιεχομένου και σημαντικές δράσεις, σεμινάρια, ημερίδες, εκδηλώσεις, συνεργασίες, Ημέρες Καριέρας & Σταδιοδρομίας, Workshop  κλπ
 • να πραγματοποιήσει με επιτυχία δράσεις κοινωνικής προσφοράς, αλληλεγγύης και εθελοντισμού.

Με το ποιοτικό εκπαιδευτικό έργο και τη σπουδαία κοινωνική δράση του, το ΙΕΚ ενισχύθηκε, αναβαθμίστηκε, προβλήθηκε και πέτυχε η τοπική κοινωνία καθώς και τα Μ.Μ.Ε. της Λήμνου, αλλά και εκτός Λήμνου (Εφημερίδες, Ραδιοφωνικοί Σταθμοί, Ενημερωτικά sites) να εκθειάζουν το έργο και την προσφορά του ΙΕΚ με τα δημοσιεύματα τους και να χαρακτηρίζουν το ΙΕΚ Λήμνου ως ΠΡΟΤΥΠΟ ΙΕΚ!

ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ ΈΤΟΥΣ 2022:

1. Ξεκίνησαν σπουδαίες και άριστες ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ του ΙΕΚ με Φορείς, Δημόσιες Υπηρεσίες, Επιχειρήσεις, το Δήμο Λήμνου, την Περιφέρεια Β. Αιγαίου, την Ιερά Μητρόπολη Λήμνου & Αγίου Ευστρατίου, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, τον Ερυθρό Σταυρό, τη 88η Στρατιωτική Διοίκηση Λήμνου, το Γηροκομείο Λήμνου κλπ

2. Με πρωτοβουλία της Διευθύντριας του ΙΕΚ Λυγδά Ιουλίας υπογράφηκαν δύο ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ: 

α) Μεταξύ του ΙΕΚ Λήμνου και της Εταιρείας Μαρκ Γουόρνερ Γκρις (Ξενοδοχείο LEMNOS VILLAGE RESORT 5 αστέρων) και 

β) Μεταξύ ΙΕΚ Λήμνου και Γενικού Νοσοκομείου Λήμνου.

ΣΥΝΑΦΘΗΚΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ Δ.ΙΕΚ ΛΗΜΝΟΥ ΜΕ ΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΛΗΜΝΟΥ

Επίκειται άμεσα τον Ιανουάριο να υπογραφεί ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ μεταξύ του  Δ.ΙΕΚ Λήμνου και του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Και στη συνέχεια θα υπογραφούν και νέες Συνεργασίες.

3. Έχουν πραγματοποιηθεί πολλές ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ των καταρτιζόμενων όλων των Ειδικοτήτων του ΙΕΚ, με τη συνοδεία των Εκπαιδευτών τους, σε Υπηρεσίες και σε επαγγελματικούς και παραγωγικούς φορείς/επιχειρήσεις (Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Πυροσβεστική Υπηρεσία Λήμνου, Γενικό Νοσοκομείο Λήμνου, ΕΚΑΒ, Αεροδρόμιο, Ξενοδοχεία, Ταξιδιωτικά Πρακτορεία, Οινοποιεία, Σχολεία, Επιχειρήσεις, Μουσεία, Γηροκομείο, Μεταφορικές Εταιρείες, Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών, Αθλητικές Ομάδες, Φυσικοθεραπευτήρια κλπ ) στα πλαίσια των εργαστηριακών ή μικτών μαθημάτων τους.

4. Πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία πολλά ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ και ΗΜΕΡΙΔΕΣ διά ζώσης ή διαδικτυακά, ποικίλου περιεχομένου, Εκπαιδευτικά, Ιατρικά, Πρώτων Βοηθειών, Πολιτικής Προστασίας, LIFE COACHING, MANAGEMENT AND SOFT SKILLS WORKSHOP, Σεμινάριο ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑΣ κλπ 

5. Πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία σημαντικές ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, όπως:

α) «ΗΜΕΡΑ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ» για τους καταρτιζόμενους του ΙΕΚ, με στόχο τη σύνδεσή τους με την αγορά εργασίας και την επαφή και γνωριμία τους με Στελέχη Επιχειρήσεων Τουρισμού και Εστίασης και πιθανούς μελλοντικούς τους εργοδότες.

β) «ΗΜΕΡΑ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΜΟΥΣΕΙΩΝ & ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ» με επίσημο προσκεκλημένο τον Προϊστάμενο Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου κ. Τριανταφυλλίδη Παύλο και άλλα Στελέχη της Υπηρεσίας.

6. Όλες οι ανάγκες των καταρτιζομένων του ΙΕΚ για ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ή ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΆΣΚΗΣΗΣ καλύφθηκαν πλήρως!

7. Την περίοδο των Χριστουγέννων και του Πάσχα οργανώθηκαν με πρωτοβουλία της Διευθύντριας του ΙΕΚ και υλοποιήθηκαν με απόλυτη επιτυχία ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ.  Αναφέρουμε κάποιες από αυτές:

• ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΕΚ ΛΗΜΝΟΥ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΛΗΜΝΟΥ ΚΑΙ ΑΓΙΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΊΟΥ κ.κ. ΙΕΡΟΘΕΟ: 

Επίσκεψη της Διευθύντριας του ΙΕΚ με αντιπροσωπεία Εκπαιδευτών και Σπουδαστών στο Μητροπολιτικό Μέγαρο.

• ΠΡΟΣΦΟΡΑ 140 ΓΕΥΜΑΤΩΝ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΑΠΟΡΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΗΣ ΛΗΜΝΟΥ: 

Τη Μεγάλη Δευτέρα 18/4/2022 το Τμήμα «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης - Αρχιμάγειρας CHEF» Β΄ εξαμήνου του ΙΕΚ μαγείρεψε 140 Γεύματα Αγάπης και Αλληλεγγύης, τα οποία  διανεμήθηκαν μέσω του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» σε άπορες οικογένειες και ευπαθείς ομάδες της Λήμνου. Το οικονομικό κόστος της δράσης  καλύφθηκε από τον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λήμνου

• ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΗΜΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ ΙΕΚ ΛΗΜΝΟΥ ΣΤΟ Κ.Η.Φ.Η. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ:

Τη Μεγάλη Τρίτη 19/4/2022 ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης και η Διευθύντρια του Δ.ΙΕΚ Λήμνου επισκέφθηκαν το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων του Δήμου Λήμνου στα Καμίνια, αντάλλαξαν ευχές για το Πάσχα και πρόσφεραν πασχαλινά κουλούρια και τσουρέκια στους ηλικιωμένους, τα οποία παρασκεύασαν οι σπουδαστές του Τμήματος Μαγειρικής του ΙΕΚ με την καθοδήγηση των εκπαιδευτών τους. 

• ΔΡΑΣΗ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΤΟΥ Δ.ΙΕΚ ΛΗΜΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΥΡΙΝΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΛΗΜΝΟΥ:

Στις 14/4/2022 οι καταρτιζόμενοι του Τμήματος «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης - Αρχιμάγειρας CHEF» Β΄ εξαμήνου του ΙΕΚ σε συνεργασία με το 2ο Δημοτικό Σχολείο Μύρινας  έφτιαξαν πασχαλινά κουλούρια, τα οποία τα προσφέραμε στους τρόφιμους του ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΗΜΝΟΥ «Ο ΚΑΛΟΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΗΣ». Χορηγός της δράσης ήταν το 2ο Δημοτικό Σχολείο Μύρινας.

• ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Δ.ΙΕΚ ΛΗΜΝΟΥ - ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ:

Στις 12/4/2022  καταρτιζόμενοι του Τμήματος «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης - Αρχιμάγειρας CHEF»  του ΙΕΚ επισκέφτηκαν το Ειδικό Σχολείο Καλλιθέας Λήμνου και παρασκεύασαν μαζί με τους μαθητές πασχαλινά Λαζαράκια. 

• ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΙΕΚ ΣΕ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΗΜΝΟΥ, ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ, ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ: Μύρινας, Θάνους, Κάσπακα, 3ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας κλπ

• ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥ ΔΕΙΠΝΟΥ ΑΓΑΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΛΗΜΝΟΥ: 

Στις 23/12/2022 το Τμήμα «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης-Αρχιμάγειρας CHEF» Γ΄ εξαμήνου του ΙΕΚ Λήμνου μαγείρεψε και πρόσφερε με πολλή αγάπη και χαρά  Χριστουγεννιάτικο Δείπνο Αγάπης στους φιλοξενούμενους του Γηροκομείου Λήμνου «Καλός Σαμαρείτης».

• Το ΙΕΚ Λήμνου συμμετείχε με επιτυχία  στην κοινωνική, εθελοντική δράση του Ερυθρού Σταυρού «ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ» για προσφορά και συλλογή τροφίμων, τα οποία μέσα από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Περιφερειακού Τμήματος Λήμνου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού διατέθηκαν στους συμπολίτες μας που τα είχαν ανάγκη. 

• ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΙΕΚ ΣΕ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΕΣ.

• ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΙΕΚ στην ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών & Δωρητών Οργάνων Σώματος Ν. Λήμνου:

 • ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ: Οι σπουδαστές της Ειδικότητας "Βοηθός Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας" Α' εξαμήνου μαζί με τους εκπαιδευτές τους στις 16/11/2022, στην Πλατεία ΟΤΕ στην κεντρική Αγορά της Μύρινας ενημέρωσαν τον κόσμο για την αιμοδοσία, μοιράζοντας παράλληλα και ενημερωτικό έντυπο που οι ίδιοι δημιούργησαν. 
 • Στις 17-19 Νοεμβρίου το ίδιο τμήμα Νοσηλευτικής πρόσφερε εθελοντική βοήθεια στο χώρο της αιμοδοσίας, στο Πνευματικό Κέντρο της Αγίας Τριάδος.
 • Σπουδαστές και Εκπαιδευτές και από τις 6 Ειδικότητες του ΙΕΚ έδωσαν αίμα για τους συνανθρώπους μας.

• ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΛΗΜΝΟΥ

8. ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΙΕΚ – ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΣΤΑ Μ.Μ.Ε. – ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΟΡΙΩΝ ΤΗΣ ΛΗΜΝΟΥ:

Όλες οι δράσεις του ΙΕΚ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό και τα Δελτία Τύπου δημοσιεύθηκαν στην ιστοσελίδα του ΙΕΚ, στη σελίδα του στο facebook και προβλήθηκαν και από όλα τα Μ.Μ.Ε. (Εφημερίδες, Ραδιοφωνικοί Σταθμοί, Ενημερωτικά sites). 

Πολλές φορές η Διευθύντρια του ΙΕΚ προσκλήθηκε και  έδωσε ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ σε Ραδιοφωνικούς Σταθμούς της Λήμνου, της Καβάλας και της ΕΡΤ.

9. ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΤΟΥ ΙΕΚ:

Η ιστοσελίδα του ΙΕΚ φέτος ανανεώθηκε, εμπλουτίστηκε και επικαιροποιήθηκε και πλέον είναι σε χρήση, ώστε να ενημερώνονται για όλα τα θέματα οι επισκέπτες της. Αποτελεί τον πλέον σύγχρονο δίαυλο επικοινωνίας και πληροφόρησης ανάμεσα στο Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.Ι.Ε.Κ.) ΛΗΜΝΟΥ και στο ενδιαφερόμενο κοινό (καταρτιζόμενοι, εκπαιδευτές, φορείς κλπ).

10. ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ ΤΟΥ ΙΕΚ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΛΥΚΕΙΑ ΤΗΣ ΛΗΜΝΟΥ:

Η Διευθύντρια του ΙΕΚ επισκέφτηκε δια ζώσης όλα τα Λύκεια του νησιού και ενημέρωσε τους μαθητές Γ΄ τάξης των Λυκείων για τη Λειτουργία και τις νέες Ειδικότητες του ΙΕΚ Λήμνου, μοίρασε ενημερωτικά έντυπα και ερωτηματολόγια.

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ηλεκτρονικά σχετικά με τις νέες Ειδικότητες. 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ:

 • Επιτυγχάνεται με τον καλύτερο τρόπο η εξωστρέφεια του ΙΕΚ.
 • Εμπλουτίζονται οι γνώσεις, δεξιότητες και εμπειρίες των σπουδαστών μας.
 • Προσφέρεται άρτια, ποιοτική επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση.
 • Καλλιεργείται πνεύμα συνεργασίας, ομαδικότητας, εθελοντισμού, αγάπης και προσφοράς προς τον συνάνθρωπο.
 • Όλες αυτές οι δράσεις και δραστηριότητες του Δ.ΙΕΚ Λήμνου έχουν θετικό αντίκτυπο στην τοπική κοινωνία του ακριτικού νησιού της Λήμνου, καθώς και στα Μ.Μ.Ε. και συμβάλλουν στην ανάδειξή του και στην ενίσχυση του κύρους του! 

Και συνεχίζουμε δυναμικά και το 2023…!!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ

ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΙ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΒΑΛΑΝ ΣΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΕΚ!

Η συμβολή όλων στο εκπαιδευτικό και κοινωνικό έργο που επιτελεί το ΙΕΚ Λήμνου, η μοναδική Δημόσια Σχολή Μεταδευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο νησί μας, υπήρξε σημαντική!

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το