Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Αναφορά Γιάννη Μπουρνού: Το Νοσοκομείο Λήμνου χωρίς αναισθησιολόγο

the roots web banners 06

Αναφορά Γιάννη Μπουρνού: Το Νοσοκομείο Λήμνου χωρίς αναισθησιολόγο
22.01.2023 | 10:15

Αναφορά Γιάννη Μπουρνού: Το Νοσοκομείο Λήμνου χωρίς αναισθησιολόγο

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Αναφορά προς τον Υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, κατέθεσε ο Βουλευτής Ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς, για την κρίσιμη και επικίνδυνη απουσία αναισθησιολόγου στο Γενικό Νοσοκομείου Λήμνου, την σημαντική και γενικευμένη υποστελέχωσή του καθώς και για τις ελλείψεις των δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου.

Ο Γ. Μπουρνούς αναφέρει στην κοινοβουλευτική του παρέμβαση ότι από τις 19.12.2022 το Γενικό Νοσοκομείο Λήμνου έχει μείνει χωρίς αναισθησιολογική κάλυψη λόγω απουσίας του αναισθησιολόγου με αναρρωτική άδεια για άγνωστο χρονικό διάστημα. Επιπλέον, στην αναφορά στηλιτεύεται η παντελής απουσία επίσημης ενημέρωσης από την Διοίκηση προς το ιατρικό και νοσηλευτικό του Νοσοκομείου σχετικά με αυτό το κρίσιμο θέμα που δημιουργεί – μεταξύ άλλων – ένα κρίσιμο κενό ασφαλείας για τους πολίτες του νησιού καθώς και για τις ενέργειές της για την αναπλήρωση της θέσης για όσο διάστημα χρειαστεί.

Ο Γιάννης Μπουρνούς, συμμεριζόμενος πλήρως την εύλογη ανησυχία του Σωματείου Εργαζομένων και της Ένωσης Ιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Λήμνου και στηρίζοντας έμπρακτα τα δίκαια αιτήματα για την άμεση στελέχωση των δημόσιων δομών υγείας όλων των βαθμίδων στη Λήμνο και στον Άη Στράτη, όπως αυτά παρατίθενται αναλυτικά στην επιστολή του Νομαρχιακού Τμήματος Λήμνου της ΑΔΕΔΥ, καλεί τον κ. Πλεύρη να σταματήσει την περαιτέρω απαξίωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και να ενεργήσει άμεσα για την πλήρη αποκατάσταση των αναφερόμενων ελλείψεων.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αναφοράς.

 

 

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τον κ. Υπουργό Υγείας

 

Θέμα: «Χωρίς αναισθησιολογική κάλυψη το Γενικό Νοσοκομείο Λήμνου»

 

Ο Βουλευτής Ιωάννης Μπουρνούς καταθέτει Αναφορά προς τον κ. Υπουργό Υγείας με την κοινή επιστολή του Σωματείου Εργαζομένων και της Ένωσης Ιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Λήμνου και με την επιστολή του Νομαρχιακού Τμήματος Λήμνου της ΑΔΕΔΥ με τις οποίες εκφράζονται η έντονη διαμαρτυρία για την κρίσιμη και επικίνδυνη απουσία Αναισθησιολόγου στο Γενικό Νοσοκομείου Λήμνου και η εύλογη ανησυχία και δυσαρέσκεια για την σημαντική υποστελέχωση του νοσοκομείου και των δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας του νησιού.

Αναφέρεται ότι από 19.12.2022 το Γενικό Νοσοκομείο Λήμνου έχει μείνει χωρίς αναισθησιολογική κάλυψη λόγω απουσίας του αναισθησιολόγου με αναρρωτική άδεια για άγνωστο χρονικό διάστημα. Επιπλέον, επισημαίνεται ότι η Διοίκηση δεν έχει προβεί σε καμία επίσημη ενημέρωση προς το ιατρικό και νοσηλευτικό του Νοσοκομείου σχετικά με αυτό το κρίσιμο θέμα που δημιουργεί – μεταξύ άλλων – ένα κρίσιμο κενό ασφαλείας για τους πολίτες του νησιού καθώς και για τις ενέργειές της για την αναπλήρωση της θέσης για όσο διάστημα χρειαστεί.

Επιπρόσθετα, παρατίθενται αναλυτικά οι σημαντικές ελλείψεις σε προσωπικό στο σύνολο των δομών Υγείας της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου και διατυπώνεται, ορθώς, το δίκαιο αίτημα της άμεσης και πλήρους στελέχωσής τους με μόνιμο υγειονομικό προσωπικό.

 

                                               Επισυνάπτονται οι επιστολές.

Παρακαλούμε για την απάντηση, τις σχετικές ενέργειες και να μας ενημερώσετε σχετικά.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

Digilust banner

 

youtube channel