Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Παλαιολόγος Κυριαζής: «Σήμερα με περίμενε ένας επισκέπτης. Κάποιος δεν τον ήθελε και τον εγκατέλειψε σε μένα»

banner roots

Παλαιολόγος Κυριαζής: «Σήμερα με περίμενε ένας επισκέπτης. Κάποιος δεν τον ήθελε και τον εγκατέλειψε σε μένα»
30.01.2023 | 21:32

Παλαιολόγος Κυριαζής: «Σήμερα με περίμενε ένας επισκέπτης. Κάποιος δεν τον ήθελε και τον εγκατέλειψε σε μένα»

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Όπου κι αν στρέψεις το βλέμμα σου, θα αντικρίσεις κι έναν αδέσποτο σκύλο. Ο αδέσποτος πληθυσμός των ζώων είναι «γέννημα» των ανθρώπων και είναι διαρκώς αυξανόμενος.

Την ώρα που αυξάνονται οι κηδεμόνες που αντιμετωπίζουν το σκύλο τους ως μέλος της οικογένειας τους και νιώθουν ευτυχισμένοι από την αγάπη αυτών των πλασμάτων, υπάρχουν και εκείνοι που εγκαταλείπουν τον σκύλο τους επειδή τόλμησε να ουρήσει μέσα στο σπίτι, γέρασε, ή αρρώστησε. Επειδή τον βαρέθηκαν και δεν θέλησαν ποτέ να τον γνωρίσουν, να τον μάθουν, να τον καταλάβουν. 

Αδιαφορούν για τα συναισθήματά του ή μάλλον πιστεύουν ότι τα ζώα δεν έχουν συναισθήματα. Τίποτα αναληθέστερο.

Στο νησί μας δε, είναι αμέτρητα τα περιστατικά, μεταξύ άλλων και κυνηγών, οι οποίοι έρχονται στη Λήμνο για κυνήγι και φεύγοντας αφήνουν πίσω τους το κυνηγόσκυλο τους, λες και πρόκειται για αντικείμενο με ημερομηνία λήξης. 

Άλλη μια εγκατάλειψη, λοιπόν, είχαμε στο νησί μας τις τελευταίες ώρες. Κάποιοι εγκατέλειψαν το ζώο τους την ιδιοκτησία του Προέδρου της κοινότητας Καλλιθέας, Παλαιολόγου Κυριαζή, ο οποίος έγραψε σήμερα στην προσωπική του σελίδα:

«Σήμερα με περίμενε ένας επισκέπτης. Κάποιος δεν τον ήθελε και τον εγκατέλειψε σε μένα.

Ενημέρωσα τον αρμόδιο αντιδήμαρχο αλλά επειδή το καταφύγιο του Δήμου είναι γεμάτο, θα τον φιλοξενήσω μέχρι να αδειάσει κάποια θέση.

Οι ασυνείδητοι που παρατάνε ζώα από δω κι από κει για να τα ξεφορτωθούν, θα πρέπει να μάθουν ότι το πρόστιμο για εγκατάλειψη είναι 5.000 ως 15.000 για κάθε ζώο που εγκαταλείπουν.

Όποιος δεν θέλει το ζώο του μπορεί να το παραδώσει στον Δήμο.  Ο Νόμος δίνει αυτή την δυνατότητα».

E597B269 7992 4967 B8AE EDFFE9BC59A2

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel