Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Γιάννης Μπουρνούς: «Να μην συνηθίσουμε την τραγωδία»

banner roots

Γιάννης Μπουρνούς: «Να μην συνηθίσουμε την τραγωδία»
07.02.2023 | 20:40

Γιάννης Μπουρνούς: «Να μην συνηθίσουμε την τραγωδία»

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Σε εξέλιξη βρίσκεται, από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, Τρίτη, επιχείρηση έρευνας και διάσωσης μεταναστών στη Λέσβο, έπειτα από ναυάγιο στην περιοχή «Προβοσκίδα» που βρίσκεται ανατολικά του νησιού.

Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 16 άτομα, ενώ έχουν ανασυρθεί τρεις σοροί.

Για το θέμα, τοποθετήθηκε με γραπτή ανακοίνωση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό, Γιάννης Μπουρνούς.

Η ανακοίνωση του κ. Μπουρνούς:

Για άλλη μια φορά στις ακτές της Λέσβου και των άλλων νησιών του Αιγαίου ξεβράζονται πτώματα απελπισμένων. Ελπίζοντας να βρεθούν ζωντανοί στα παγωμένα νερά της θάλασσάς μας όλοι οι μέχρι τώρα αγνοούμενοι, ας το πούμε ξανά: Να μη συνηθίσουμε την τραγωδία, να μη μάθουμε να προσπερνάμε αδιάφοροι το δράμα των συνανθρώπων μας που θαλασσοπνίγονται στις ακτές μας. Το οφείλουμε στην ανθρωπιά μας, στον πολιτισμό μας, στο ήθος που μας κληρονόμησαν οι παππούδες μας και οι γιαγιάδες μας.

Οι ροές των μεταναστών και των προσφύγων στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου είναι κοινό ευρωπαϊκό πρόβλημα. Οι άνθρωποι αυτοί, κατά κανόνα, έχουν προορισμό τις εύπορες χώρες της Βόρειας Ευρώπης. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, έναντι πακτωλού εκατομμυρίων ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση, έχει επιλέξει να μετατρέψει τα νησιά μας σε χώρους μόνιμης κράτησης και εγκλωβισμού, αντί να αγωνιστεί για κοινή, ευρωπαϊκή διαχείριση του προβλήματος, με ασφαλείς διαδρόμους, υποχρεωτική αλληλεγγύη όλων των κρατών μελών και δίκαιη ανακατανομή των αιτούντων άσυλο σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

Τέλος, η ελληνική κυβέρνηση και η ευρωπαϊκή ηγεσία οφείλουν να υποχρεώσουν την τουρκική κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, αντί να χρησιμοποιεί τους απελπισμένους για συναλλαγή με την Ευρώπη και προσπορισμό ωφελημάτων.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το