Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ν. Μαρινάκης: «ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ» | Βαριές ποινές για τα επεισόδια στον αγώνα Ηρακλή - Κεραυνού
Ν. Μαρινάκης: «ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ» | Βαριές ποινές για τα επεισόδια στον αγώνα Ηρακλή - Κεραυνού
09.02.2023 | 12:46

Ν. Μαρινάκης: «ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ» | Βαριές ποινές για τα επεισόδια στον αγώνα Ηρακλή - Κεραυνού

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Μετά τα ντροπιαστικά επεισόδια στον ποδοσφαιρικό αγώνα Ηρακλή – Κεραυνού, ο πρόεδρος της ομάδας του Αγίου Δημητρίου Νίκος Μαρινάκης, προχώρησε σε έγγραφη ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει τη βία στα γήπεδα αλλά αφήνει αιχμή για τη διαιτησία αναφέροντας χαρακτηριστικά «Υποχρέωση τους (σ σ. των διαιτητών) είναι όμως να λειτουργούν δίκαια, να μην μεροληπτούν, να μην ενοχλούνται από το "κόκκινο χρώμα της καρδιάς μας" και να σέβονται τόσο την προσπάθεια των παραγόντων όσο και τον ιδρώτα των ποδοσφαιριστών».

Η ανακοίνωση αναφέρει:

"Με επεισόδια έληξε ο Αγώνας ΗΡΑΚΛΗΣ- ΚΕΡΑΥΝΟΣ 0-1. Κρίμα!  Δεν άξιζε τέτοιο  τέλος."
Τίτλοι ντροπής σαν κι αυτόν, στα τοπικά Μ.Μ.Ε., αμαυρώνουν το λημνιακό ποδόσφαιρο και την εικόνα των δύο καλύτερων ομάδων του ερασιτεχνικού τοπικού πρωταθλήματος.

Για την ιστορία:
Στο ντέρμπι κορυφής της Α1 Λήμνου, την Κυριακή 05.02.23, ο αγώνας, παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, είχε ποιότητα και ενδιαφέρον. Πολύ θετικό στοιχείο επίσης ήταν η μεγάλη παρουσία  φιλάθλων στις κερκίδες.
Μετά τη λήξη του αγώνα και τη νίκη του Κεραυνού, μεγάλη ένταση δημιουργήθηκε μεταξύ των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων με την κατάσταση να ξεφεύγει και όλοι τους να γίνονται ένα "κουβάρι" ντροπής.

Το ποδόσφαιρο, είναι ο βασιλιάς των σπορ. Είναι το λαϊκότερο άθλημα σε όλο τον κόσμο όμως συχνά άσχημες ενέργειες και συμπεριφορές το αμαυρώνουν.
Η ομάδα μας, ο Κεραυνός, κέρδισε τον αγώνα στο γήπεδο, εκεί που παίζεται το παιχνίδι και με το σφύριγμα της λήξης εκεί έπρεπε όλα να έχουν τελειώσει.

ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ !!!

Σε πείσμα των δύσκολων διοικητικά και οικονομικά εποχών που διανύουν τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία υπάρχουν ακόμα οι "ρομαντικοί" παράγοντες, αυτοί που σαν κι εμένα, μάχονται για το "Ευ Αγωνίζεσθαι".
Το “Ευ Αγωνίζεσθαι” ενσωματώνει τις ιδέες της φιλίας, της αξιοπρέπειας, του σεβασμού προς τους άλλους, της καλής συμπεριφοράς, των ίσων ευκαιριών, του φίλαθλου πνεύματος.
Φίλαθλο πνεύμα σημαίνει έντιμο παιχνίδι, που με τη σειρά του σημαίνει τήρηση των κανόνων και διεξαγωγή του παιχνιδιού με τρόπο που προσφέρει μόνο θετικά σε συμπαίκτες και αντιπάλους.
Ο αθλητισμός πρέπει να είναι εργαλείο πνευματικής και σωματικής υγείας.

Εμείς σαν Α.Π.Σ. Κεραυνός αυτό το ποδόσφαιρο θέλουμε να υπηρετούμε, γιατί αυτό το ποδόσφαιρο οραματιζόμαστε.
Η φιλοσοφία μας για την ανάπτυξη και την πρόοδο των ομάδων απαιτεί να υπάρχει δικαιοσύνη και αξιοπιστία. Αγωνιζόμαστε έτσι ώστε οι συντελεστές των επιτυχιών μας (παράγοντες-προπονητές-ποδοσφαιριστές) να έχουν αψεγάδιαστη συμπεριφορά και θετική στάση στους αγώνες.
Επιδιώκουμε να επιδεικνύουν αθλητικό πνεύμα τόσο στους ποδοσφαιριστές των αντίπαλων ομάδων όσο και στον κόσμο που παρακολουθεί, να δέχονται και την ήττα και να αντιδρούν όπως και στη νίκη.

Δεν πρέπει φυσικά να ξεχνάμε ότι μέρος του παιχνιδιού είναι και οι διαιτητές οι οποίοι, υπάρχει πάντα η πιθανότητα, να κάνουν λάθη όπως κάνουν και οι ποδοσφαιριστές μέσα στον αγώνα. Υποχρέωση τους είναι όμως να λειτουργούν δίκαια, να μην μεροληπτούν, να μην ενοχλούνται από το "κόκκινο χρώμα της καρδιάς μας" και να σέβονται τόσο την προσπάθεια των παραγόντων όσο και τον ιδρώτα των ποδοσφαιριστών.

Ο πολιτισμός στον αθλητισμό θα επιτευχθεί μόνο αφότου ωριμάσουμε, αποβάλλουμε τις παθογένειες και ''εξοντώσουμε'' όλους τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς που συντηρούν τη βία στα γήπεδα.

Αν θέλουμε να συνεχίσουμε να χαιρόμαστε το αγαπημένο μας άθλημα, αν θέλουμε να συνεχιστεί και στο μέλλον το τοπικό μας πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, με τη συμμετοχή όλων των ομάδων, θα πρέπει να το  διαφυλάξουμε από τέτοια λυπηρά και ντροπιαστικά επεισόδια.
Το σημαντικότερο όμως είναι να  μυήσουμε τους νέους ανθρώπους, τα παιδιά στις ακαδημίες μας, στα αθλητικά ιδεώδη και να εστιάσουμε την προσοχή μας στην πρόληψη και όχι απλώς στην καταστολή των αρνητικών φαινομένων που μαστίζουν τον αθλητισμό.

Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία!

Με εκτίμηση

Νικόλαος Μαρινάκης, Καρδιολόγος
Πρόεδρος Δ.Σ. Α.Π.Σ. ΚΕΡΑΥΝΟΣ Αγίου Δημητρίου 

Εντωμεταξύ, η Πειθαρχική Επιτροπή της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Νομού Λέσβου, συνεδρίασε στης 7 Φεβρουαρίου έχοντας υπόψιν τα φύλλα αγώνα και τις εκθέσεις παρατηρητών και αποφάσισαν τις ακόλουθες πειθαρχικές κυρώσεις.

248.ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΠΡΑΚΤΙΚΟ 15 2022 2023 Page 2

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018