Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Μητρόπολη Λήμνου: Επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών

the roots web banners 06

Μητρόπολη Λήμνου: Επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών
01.03.2023 | 22:22

Μητρόπολη Λήμνου: Επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

"Η Ιερά Μητρόπολή μας συμμετέχει με βαθιά θλίψη και οδύνη στο εθνικό πένθος και στην ανείπωτη τραγωδία, που βιώνει σήμερα η πατρίδα μας εξαιτίας της αιφνίδιας απώλειας της ζωής δεκάδων συνανθρώπων μας, μεταξύ των οποίων πολλών νέων, από την σφοδρή και πολύνεκρη σύγκρουση των αμαξο- στοιχιών στην περιοχή των Τεμπών.

Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια και την ειλικρινή μας συμπαράσταση στις οικογένειες και στα συγγενικά πρόσωπα των θυμάτων, με δακρυσμένα μάτια και πονεμένη ψυχή, στρέφοντας το βλέμμα μας προς τον Κύριο της Ζωής, Τον Οποίον καρδιακά ικετεύουμε να αναπαύσει τις ψυχές τους και να τις κατα- τάξει στη Χώρα των Ζώντων.

Στους επιζώντες τραυματίες και στους οικείους τους ευχόμαστε κουράγιο, πίστη και υπομονή, προκειμένου να αντεπεξέλθουν στην αιφνίδια αυτή δοκι- μασία, να επουλωθούν οι πληγές τους και να αποκατασταθεί η υγεία τους.

Τις τραγικές αυτές στιγμές, που ακόμα και οι δυνατοί λυγίζουν από πόνο, η Τοπική Εκκλησία μάς καλεί την προσεχή Κυριακή της Ορθοδοξίας, 5 Μαρτίου 2023, να προστρέξουμε σε όλους τους Ιερούς Ναούς του νησιού μας, για να αναπέμψουμε από κοινού, μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας, επιμνημόσυνη δέηση για την ανάπαυση των ψυχών των αδικοχαμένων αδελφών μας και την παρηγοριά των οικείων τους.

Αυτό μπορούμε να το κάνουμε. Δεν είναι ασήμαντο. Είναι αναγκαίο και ουσιαστικό. Ας το προσφέρουμε !

Αδιαμφισβήτητα η τραγική πραγματικότητα του γεγονότος ξεπερνά τα όρια της ανθρώπινης αντοχής, γιαυτό εναποθέτουμε την ελπίδα μας στο Θεό και αντλούμε τη δύναμή μας από τον αψευδή και παρηγορητικό λόγο του Αποστόλου Παύλου : « Δεν θέλουμε, αδελφοί, να αγνοείτε, όσα αφορούν αυτούς που κοιμούνται, για να μη λυπάστε καθώς και οι λοιποί που δεν έχουν ελπίδα. Γιατί αν πιστεύουμε ότι ο Ιησούς πέθανε και αναστήθηκε, έτσι και ο Θεός, διά του Ιησού, θα φέρει μαζί του αυτούς που κοιμήθηκαν». (Θεσσαλ. Α ́ δ ́ 13-15)".

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel