Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Μαντώ Παπούλκα: «Κ. Δήμαρχε, οφείλετε μια συγγνώμη στα παιδιά του Γυμνασίου Μύρινας»

banner roots

Μαντώ Παπούλκα: «Κ. Δήμαρχε, οφείλετε μια συγγνώμη στα παιδιά του Γυμνασίου Μύρινας»
11.03.2023 | 01:38

Μαντώ Παπούλκα: «Κ. Δήμαρχε, οφείλετε μια συγγνώμη στα παιδιά του Γυμνασίου Μύρινας»

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Ανοιχτή επιστολή προς τον Δήμαρχο Λήμνου, απευθύνει η Μαντώ Γαροφαλλίδου Παπούλκα, με αφορμή την απάντηση του στο αίτημα των μαθητών του Γυμνασίου να παραιτηθεί, αφού απέτυχε κατά τη θητεία του να επισκευάσει το λαβωμένο από τον σεισμό του 2014 Γυμνάσιο της πόλης.

Η ανοιχτή επιστολή της κ. Παπούλκα:

Κύριε Δήμαρχε ΟΦΕΙΛΕΤΕ ένα ΣΥΓΝΩΜΗ στα παιδιά του Γυμνασίου της Μύρινας και στους γονείς τους γιατί τα προσβάλλατε, τα υποτιμήσατε και εμμέσως πλην σαφώς καταδικάσατε το δικαίωμα τους  στην κριτική για θέματα που τους αφορούν άμεσα

Μέσα σ ένα βαρύ κλίμα μετά το έγκλημα στην περιοχή των Τεμπών η θλίψηη οργή και η αγανάκτηση εκδηλώθηκαν με κάθε τρόπο απ άκρη σ άκρη σε όλη την Ελλάδα. Κι είναι ξαφνικά σα να άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου και ξεχύθηκε από μέσα τους όλη η ανεπάρκεια των( όπως αποδεικνύεται πλέον με τον χειρότερο τρόπο), ανευθυνουπεύθυνων.

 Πορείες διαμαρτυρίας  και καταλήψεις πραγματοποιήθηκαν παντού όπως και στο νησί μας μιας και η απόσταση που μας χωρίζει από τα Τέμπη είναι μεγάλη αλλά ο πόνος για την απώλεια μ έναν τόσο τραγικό τρόπο είναι κοινός και τόσο κοντινός.Πρωταγωνιστές της απόλυτα δικαιολογημένης οργής και αντίδρασης κυρίως νέα παιδιά,όπως εκείνα τα παιδιά που χάθηκαν τόσο άδικα……….

Τα παιδιά του νησιού μας αντέδρασαν κι  η αντίδραση  τους αυτή τούτη τη φορά είτε συμφωνούμε είτε διαφωνούμε με τις καταλήψεις,είναι  απόλυτα δικαιολογημένη, χωρίς καμία αμφισβήτηση, χωρίς κανένα κακοπροαίρετο κατηγορώ. Κι η αντίδραση αυτή έφερε κι άλλα πράγματα στην επιφάνεια γνωστά σε όλους μας εδώ και 9 χρόνια………… 

Οι μαθητές του Γυμνασίου Μύρινας εκφράζοντας τη θλίψη τους για το έγκλημα των Τεμπών καιτο γεγονός της ανεπάρκειας της δημοτικής αρχής εδώ και 9 χρόνια να εξασφαλίσει την ασφάλεια των μαθητών  μη κάνοντας ενέργειες ώστε να επιδιορθωθούν οι ζημιές στο  ιστορικό κτίριο του Γυμνασίου ζητούν την παραίτηση του Δημάρχου.

 Με έκπληξη ανάμεικτη με απορία αλλά και οργή διαβάζω την απάντηση του Δημάρχου Λήμνου κου Μαρινάκη   στην απαίτηση των παιδιών και αδυνατώ να πιστέψω ότι αυτό το κείμενο φέρει την υπογραφή ενός ανθρώπου που πρώτα και πάνω απ όλα είναι ο ίδιος πατέρας !!!!!!!!

Κύριε Δήμαρχε

Τα παιδιά μας έχουν γονείς, δεν είναι άβουλα όντα, έχουν  επίσης κρίση την  οποία ΟΦΕΙΛΟΥΝ να εκφράζουν και κανένας μα κανένας απολύτως δεν έχει το δικαίωμα να τους την στερεί «τραβώντας τους το αυτί». 

Κύριε Δήμαρχε                                                                                                                                        

Θα πρέπει να καταλάβετε επιτέλους έστω και στο τέλος της θητείας σας ότι δεν είσαστε αλάνθαστος ,όπως επίσης  ότι  μονίμως με τις πράξεις και τις ενέργειες σας ακόμη και με το λόγο σας ,είσαστε έκθετος απέναντι στην Λημνιακή κοινωνία στο τιμόνι της οποίας βρίσκεστε.. Ο σεβασμός στη  διαφορετική άποψη είναι βασικός κανόνας της δημοκρατίας Η κριτική δεν τιμωρείται ούτε  με στερήσεις μισθών σε υπαλλήλους του δήμου μας ούτε με τέτοιου είδους κείμενα με αποδέκτη τα παιδιά μας!!!Κάτι τέτοιες πρακτικές ταξιδεύουν τα μυαλό μας σε άλλες εποχές ……….Η κάθε είδους κριτική ειδικά σε θεσμικά πρόσωπα θα πρέπει να είναι καλοδεχούμενη και να προβληματίζει όχι να ενοχλεί!    

Κύριε Δήμαρχε 

Ο Δήμος όπως εσείς αναφέρετεσίγουρα  δεν είναι η αρχή και το τέλος του κόσμου, είναι όμως  η αρχή και το τέλος σε ότι αφορά την πρόοδο μιας μικρής κοινωνίας όπως η δικής μας είναι  εκείνος που οφείλει να «ενοχλεί» μέσω θεσμικών διεργασιών όλους εκείνους τους παράγοντες που απ αυτούς εξαρτάται η πρόοδος του κάθε θέματος ,είναι αυτός  που οφείλει να έχει συγκεκριμένο όραμα και πρόγραμμα.

Κύριε δήμαρχε              

Αντί να μαλώνετε τα παιδιά μας και να τα προσβάλλετε  υποτιμώντας τη νοημοσύνη τους μιλώντας για υποκινητές των ενεργειών τους, ακούστε τι έχουν να σας πουν  ακόμη κι αν διαφωνείτε μαζί τους. Υποχρέωση σας είναι να βρίσκεστε κοντά τους με λόγια και κυρίως με έργα!!

Κύριε δήμαρχε 

Αντί γενικολογώντας  να ρίχνετε ευθύνες   σε υποτιθέμενους υποκινητές των παιδιών μας  οφείλεται να κάνετε την αυτοκριτική σας και να αναρωτηθείτε γιατί δεν έχετε πείσει και κυρίως γιατί δεν έχετε πράξει αυτά που θα στολίσουν το βιογραφικό σας ως αυτοδιοικητικού άρχοντα με τα στοιχεία ενός  επιτυχημένου δημάρχου με δεδομένο τα έργα πνοής που όλοι ελπίζουμε να δούμε ακόμη και τώρα!!!! 

Και τέλος κύριε Δήμαρχε                                                                                                                

ΟΦΕΙΛΕΤΕ ένα ΣΥΓΝΩΜΗ στα παιδιά του Γυμνασίου της Μύρινας και στους γονείς τους γιατί τα προσβάλλατε, τα υποτιμήσατε και εμμέσως πλην σαφώς καταδικάσατε το δικαίωμα τους  στην κριτική για θέματα που τους αφορούν άμεσα. 

Προσπαθώντας να τιθασεύσω την οργή μου και την αποτύπωση της στο γραπτό  μου λόγο θα κλείσω αυτή την επιστολή με τα λόγια των παιδιών του Γυμνασίου της Μύρινας και σαν μητέρα πάνω απ όλα  θα δώσω τη συμβουλή που δίνω και στα δικά μου παιδιά « παιδιά μη φοβάστε να εκφράσετε τη γνώμη σας ακόμη και απέναντι σε θηρία. Η αλήθεια δεν έχει να φοβηθεί τίποτα!»

 «ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΤΕΜΠΗ. 

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗ ΚΤΙΡΙΑ.

ΜΠΗΚΑΜΕ ΜΕ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΤΕΣ.

ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΧΩΡΟ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΕΜΑΣ.»

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel