Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Δήμος Λήμνου: Σύστημα επεξεργασίας νερού απέκτησε το Κοντοπούλι
Δήμος Λήμνου: Σύστημα επεξεργασίας νερού απέκτησε το Κοντοπούλι
16.03.2023 | 12:13

Δήμος Λήμνου: Σύστημα επεξεργασίας νερού απέκτησε το Κοντοπούλι

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την εγκατάσταση συστήματος επεξεργασίας νερού στον οικισμό του Κοντοπουλίου, στο πλαίσιο του έργου προμήθειας και εγκατά-στασης μονάδων επεξεργασίας νερού σε επτά οικισμούς του Δήμου Λήμνου, με στόχο την εξασφάλιση καλύτερης κάλυψης των αναγκών υδροδότησης.

2023 03 16 10 32 36 518

Το έργο που ήδη υλοποιείται στον οικισμό του Κοντοπουλίου βρίσκεται στο στάδιο της εκκίνησης του συστήματος και της διαμόρφωσης των ρυθμίσεων, ώστε άμεσα να διασυνδεθεί άμεσα με το εξωτερικό υδραγωγείο και εν συνεχεία το επεξεργασμένο νερό να είναι διαθέσιμο προς χρήση από τους καταναλωτές. Ανάλογες εγκαταστάσεις θα πραγματοποιηθούν και στους υπόλοιπους οικισμούς στους οποίους αφορά το έργο: αρχικά σε Ρεπανίδι, Ρουσσοπούλι και Άγιο Δημήτριο και στη συνέχεια στους οικισμούς της Παναγιάς, του Μούδρου και του Πλατύ.

Το έργο είναι συνολικής δαπάνης 1.078.000 ευρώ και έχει ενταχθεί στον άξονα «Περιβάλλον» του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης.

Σημειώνεται ότι, πέρα από το ενταγμένο έργο, προβλέπεται επίσης η εγκατάσταση συστήματος επεξεργασίας νερού και στον οικισμό της Νέας Κούταλης, με επιχορήγηση από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, που θα λειτουργήσει συμπληρωματικά στο συνολικό έργο, ενώ στόχος είναι να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση για την προμήθεια-εγκατάσταση συστήματος και στον οικισμό της Ατσικής.

Ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης δήλωσε σχετικά: «Με ταχείς ρυθμούς ξεκίνησε η υλοποίηση του έργου της εγκατάστασης μονάδων επεξεργασίας νερού σε επτά οικισμούς του Δήμου μας. Η ενίσχυση των υδατικών αποθεμάτων θα συμβάλει στην βελτίωση της κάλυψης των αναγκών των κατοίκων και επισκεπτών του νησιού μας. Το έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη στον οικισμό του Κοντοπουλίου έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς, ειδικά κατά τους θερινούς μήνες προκύπτουν πρόσθετες ανάγκες λόγω της τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής. Στόχος μας είναι περισσότερες παρεμβάσεις, καθώς η ενίσχυση των αποθεμάτων νερού αποτελεί απόλυτη αναγκαιότητα και προτεραιότητα».

2023 03 16 10 32 32 476

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018