Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Συνάντηση της Πανελλαδικής Φιλοζωικής Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας με τον βουλευτή του ΜΕΡΑ25 Κρίτωνα Αρσένη

banner roots

Συνάντηση της Πανελλαδικής Φιλοζωικής Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας με τον βουλευτή του ΜΕΡΑ25 Κρίτωνα Αρσένη
24.03.2023 | 07:53

Συνάντηση της Πανελλαδικής Φιλοζωικής Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας με τον βουλευτή του ΜΕΡΑ25 Κρίτωνα Αρσένη

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Με τον βουλευτή Κρίτωνα Αρσένη πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή συνάντηση εργασίας στις 22/3/2023, στην οποία συμμετείχαν η Πρόεδρος της ΠΦΠΟ 'Αννα Τοσούνογλου και αντιπροσωπεία αποτελούμενη από την Γενική Γραμματέα Μαρία Χουστουλάκη, την Ειδική Γραμματέα και Υπεύθυνη Παιδείας Χριστίνα Νομικού, την Ταμία και Υπεύθυνη Άγριας Ζωής Αλεξάνδρα Δημοπούλου και τους συνεργάτες Δέσποινα Σπανούδη και Δημήτρη Καλαϊτζίδη. 

Η συνάντηση έγινε στα πλαίσια της ενημέρωσης και ανταλλαγής απόψεων με τα κοινοβουλευτικά κόμματα για την προώθηση των αιτημάτων για την προστασία των ζώων. 

Από την πλευρά της Ομοσπονδίας, τονίστηκε το αίτημα για την κήρυξη μιας κατάστασης «έκτακτης ανάγκης για τα αδέσποτα» στη χώρα με βασικά μέτρα : 

  • Την υποχρεωτική στείρωση αδέσποτων και δεσποζόμενων για τουλάχιστον 7 χρόνια με μοναδικές εξαιρέσεις ιατρικούς λόγους & νόμιμους εκτροφείς. 
  • Την κατεπείγουσα ίδρυση μέσα σε μια διετία δομών δημοτικών κτηνιατρείων σε όλους τους Δήμους με 24ωρη εφημερία και δωρεάν στειρώσεις ή με συμβολικό αντίτιμο για τα δεσποζόμενα.
  • Την ενημέρωση του προσωπικού και των αιρετών των Δήμων και της Αστυνομίας για θέματα Διαχείρισης διοικητικών & νομικών υποχρεώσεων τους και την ίδρυση Αστυνομίας ζώων για τον έλεγχο της τήρησης των μέτρων που αφορούν τα ζώα. 
  • Την λειτουργία-καθιέρωση φιλοζωικής εκπαίδευσης στα σχολεία και την υλοποίηση επαναλαμβανόμενης πανελλαδικής καμπάνιας για την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με την ανάγκη των στειρώσεων, για θέματα ευζωίας και υποχρεώσεων για την προστασία των ζώων. 

Επίσης, τέθηκαν και θέματα που αφορούν τα παραγωγικά ζώα και τις καταγγελίες για τις συνθήκες σφαγής, για την ανάγκη απαγόρευσης των εκτροφείων γουνοφόρων καθώς και για το αίτημα διερεύνησης και εξάρθρωσης των κυκλωμάτων εμπορίας άγριων ζώων, ένα θέμα που ήρθε στην επικαιρότητα με το τιγράκι που βρέθηκε παράλυτο στα σκουπίδια. 

Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα αφού διαπιστώθηκε για ακόμη μια φορά σύμπλευση απόψεων. 

Ο Κ. Αρσένης ζήτησε μάλιστα να του παρέχει η Ομοσπονδία υλικό τεκμηρίωσης ώστε να προωθήσει ερωτήσεις στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου και δήλωσε ότι είναι στη διάθεσή της για κάθε επόμενη συνεργασία. 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το