Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Παράνομη εμπορία σιδήρου στη Λήμνο;

banner roots

Παράνομη εμπορία σιδήρου στη Λήμνο;
10.01.2014 | 14:29

Παράνομη εμπορία σιδήρου στη Λήμνο;

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος
Το τελευταίο διάστημα, όλο και πιο έντονα συζητείται, στην κοινωνία της Λήμνου, η αύξηση που παρατηρείται  στην εμπορία  σιδήρου, αφού καθημερινά εντοπίζονται οχήματα φορτωμένα με παλιά σίδερα.
 
Η διαδικασία γνωστή από το παρελθόν, με τους παλιατζήδες να γυρνούν στην Λήμνο και να βοηθούν τα νοικοκυριά να «ξεφορτωθούν» παλιά αυτοκίνητα, οικιακές συσκευές   και εργαλεία.
 
Το φαινόμενο όμως τώρα φαίνεται ότι έχει πάρει μεγαλύτερη διάσταση, αφού υπάρχουν και περιπτώσεις που αφαιρούνται αντικείμενα χωρίς την έγκριση του ιδιοκτήτη.
 
Η Αστυνομική Αρχή του νησιού, ενημέρωσε τις μεταφορικές εταιρίες, πως από δω και πέρα, είναι υποχρέωση των εταιριών να ενημερώνουν τις Αρχές για τυχόν παραλαβή ποσοτήτων σιδήρου, πριν αυτές μεταφερθούν εκτός Λήμνου.
 
Πρόσφατα μάλιστα, άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Μύρινας, εντόπισαν και συνέλαβαν, ύστερα από υπόδειξη αυτόπτη μάρτυρα, δύο άντρες, οι οποίοι νωρίτερα είχαν αφαιρέσει από χωράφι, γεωργικά  μηχανήματα (μπουλούκια), χωρίς την συγκατάθεση του ιδιοκτήτη.
 
Βέβαια, θα πρέπει να σημειωθεί, ότι η Αστυνομία δεν προχώρησε σε προανάκριση, αφού ο κάτοχος των απολεσθέντων δεν κατέθεσε μήνυση.
 
Παρόλα αυτά, οι άντρες του αστυνομικού τμήματος, εντοπίζοντας παραβάσεις ΚΟΚ, έκοψαν πρόστιμο 5.000€ στους «μακρυχέρηδες».
 
Δεν είναι όμως το μόνο περιστατικό.
 
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που φτάνουν στον Fm 100, αναφέρουν, πως στόχος επιτήδειων, έχει γίνει το ναυάγιο που υπάρχει στην ευρύτερη περιοχή Διαπορίου. 
 
Ο Fm 100, επικοινώνησε με την Λιμενική Αρχή του νησιού,  προκείμενου να διασταυρωθεί η πληροφορία.
Η απάντηση, από υψηλόβαθμο στέλεχος ανέφερε, πως υπάρχει στο σημείο περιπολία από σκάφος του Λιμεναρχείου, προς αποφυγή εισόδου στο νησί παράνομων μεταναστών και κάτι τέτοιο  δεν έχει γίνει αντιληπτό ενώ θεωρεί  αρκετά δύσκολο να πραγματοποιείται κάτι τέτοιο,  αφού η πρόσβαση στο ναυάγιο γίνεται μόνο από τη θάλασσα. 
 
                                     IMG 20131205 163538 
 
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το