Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Εκδήλωση ενημέρωσης για την ελευθερία των σπόρων από την τοπική ομάδα Πελίτι Λήμνου

banner roots

Εκδήλωση ενημέρωσης για την ελευθερία των σπόρων από την τοπική ομάδα Πελίτι Λήμνου
14.01.2014 | 09:39

Εκδήλωση ενημέρωσης για την ελευθερία των σπόρων από την τοπική ομάδα Πελίτι Λήμνου

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Με το σύνθημα «Ελεύθεροι Σπόροι – Ελεύθερη Τροφή – Ελεύθεροι Άνθρωποι», η τοπική ομάδα Πελίτι Λήμνου, διοργανώνει την Κυριακή, 19 Ιανουαρίου, στις 6.00 το απόγευμα, εκδήλωση-ενημέρωση για την Ελευθερία των Σπόρων που θα πραγματοποιηθεί στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μύρινας.

Με αφορμή την επικείμενη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής ‘Ενωσης στις 21 Ιανουαρίου για την εμπορία των σπόρων και τους αρκετά περιοριστικούς όρους που προβλέπει για τη διακίνησή τους, η τοπική ομάδα Πελίτι, θα ξεκινήσει την εκδήλωση με προβολή σχετικού ντοκυμαντέρ και θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση ώστε οι παρευρισκόμενοι να ενημερωθούν, να προβληματιστούν και να αναζητήσουν λύσεις στους περιορισμούς που διαφαίνονται.

Επίσης, θα κοπεί μια πρωτότυπη βασιλόπιτα και θα μοιραστούν παραδοσιακοί σπόροι από την τράπεζα σπόρων που η τοπική ομάδα διατηρεί στη Λήμνο.

Όπως ενημερώνει η ομάδα, οι σπόροι δεν είναι αποκλειστική ιδιοκτησία επιχειρήσεων ούτε έχουν σκοπό το πατεντάρισμα και το εμπορικό κέρδος.

«Οι σπόροι είναι ένα κοινό αγαθό, ένα δώρο της φύσης και το αποτέλεσμα αιώνων σκληρής δουλειάς των αγροτών σε όλο τον πλανήτη. Είναι η πηγή της ζωής και ο πρώτος κρίκος στην τροφική μας αλυσίδα», επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η ομάδα Πελίτι Λήμνου.

Ενώ καταλήγει: «Αν σας περισσεύουν παραδοσιακοί σπόροι μπορείτε να τους «καταθέσετε» στην τράπεζα του Πελίτι. Μ’αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουμε να καλύψουμε τα αιτήματα σπόρων που έχουμε από τη Λήμνο και όλη την Ελλάδα. Θα μπορέσουμε να διατηρήσουμε την Ελευθερία των Σπόρων, την Ελευθερία στην Τροφή και να παραμείνουμε Ελεύθεροι ‘Ανθρωποι».

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το