Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Εκλογές 2023: Μάθε πού ψηφίζεις

banner roots

Εκλογές 2023: Μάθε πού ψηφίζεις
09.05.2023 | 22:32

Εκλογές 2023: Μάθε πού ψηφίζεις

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Το υπουργείο Εσωτερικών δημοσίευσε τη λίστα με τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουν οι πολίτες στις βουλευτικές εκλογές της 21ης Μαΐου.

Με την εισαγωγή προσωπικών τους στοιχείων εδώ, οι ψηφοφόροι μπορούν να πληροφορηθούν το εκλογικό τμήμα στο οποίο ψηφίζουν. Αρκεί να συμπληρωθούν τα πεδία «Επώνυμο», «Ονομα», «Ονομα Πατέρα», «Ετος Γέννησης», «Ονομα Μητέρας» (προαιρετικό), ή μόνο τα πεδία Ε.Ε.Α. και Επώνυμο

Το ΥΠΕΣ ανακοίνωσε και τα τμήματα στα οποία θα ψηφίσουν οι Έλληνες του εξωτερικού. Δείτε τα εκλογικά τμήματα του εξωτερικού εδώ, ακολουθώντας αντίστοιχη διαδικασία.

Οι Έλληνες του εξωτερικού θα προσέλθουν στις κάλπες το Σάββατο 20 Μαΐου. Οι 22.816 ομογενείς των οποίων εγκρίθηκαν οι αιτήσεις θα ψηφίσουν σε 99 εκλογικά τμήματα που συγκροτήθηκαν σε 35 χώρες. Σημειώνεται πως για την συγκρότηση εκλογικού κέντρου σε μια πόλη, προϋπόθεση ήταν η εγγραφή τουλάχιστον 40 εκλογέων.

Οι εκλογικοί κατάλογοι συντάσσονται με ευθύνη των Δήμων και αντλούνται από το τηρούμενο σε αυτούς δημοτολόγιο. Σε περίπτωση που διαπιστώσουν κάποιο λάθος, το υπουργείο ζητά από τους πολίτες να επικοινωνήσουν με τις αρμόδιες δημοτικές αρχές. 


Πηγή: kathimerini.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το