Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Πραγματοποιήθηκε η Κεντρική Πολιτική Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λήμνου.

the roots web banners 06

Πραγματοποιήθηκε η Κεντρική Πολιτική Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λήμνου.
14.05.2023 | 22:14

Πραγματοποιήθηκε η Κεντρική Πολιτική Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λήμνου.

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Το Σάββατο 13 Μαίου πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο «Διαμαντίδης» η Κεντρική Πολιτική Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λήμνου.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

Παρευρέθηκαν και απεύθυναν χαιρετισμό οι υποψήφιοι βουλευτές Αντώνης Μαντζαβέλας, Δημήτρης Μοιρασγεντής και Γιάννης Μπουρνούς καθώς και ο Οργανωτικός Υπεύθυνος για τα νησιά του Αιγαίου και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος Γιάννης Βουλγαράκης. Χαιρετισμό έστειλαν και οι υποψήφιες βουλεύτριες Μυρσίνη Βασίλα και Μαρία Νικολάρα.

Στην συνέχεια έλαβε τον λόγο ο Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Λήμνου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θόδωρος Μονοκρούσος ο οποίος και αναφέρθηκε στο τοπικό πρόγραμμα. Ένα πρόγραμμα εξειδικευμένο για την Λήμνο σε ιδιαίτερους άξονες σχετικά με την Υγεία, την Παιδεία, την ανάπτυξη του αγροτοκτηνοτροφικού τομέα και της αλιείας, την μεταποίηση, τις Μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τον Τουρισμό, τον Δημόσιο τομέα, την Ενέργεια και το Περιβάλλον. Ένα πρόγραμμα-δέσμευση το οποίο έχει διατυπωθεί με όρους κοινωνικής-περιβαλλοντικής φροντίδας και οικονομικής ανάπτυξης για το νησί μας.

DSC03677

Η κεντρική ομιλήτρια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και πρώην Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά αναφέρθηκε:

Στην περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ (2015-2019) όπου επιτεύχθηκαν οι στόχοι της εξόδου από τα μνημόνια και της διαχείρισης του χρέους έτσι ώστε να αποβεί βιώσιμο, ασκώντας ταυτόχρονα μέσα σε συνθήκες δημοσιονομικής ασφυξίας μια φιλολαϊκή πολιτική.

Ειδικά για τον τουρισμό ανέφερε ότι στα 3,5 χρόνια διακυβέρνησης επιτεύχθηκε πρωτόγνωρη αύξηση 40% σε αφίξεις και ρεκόρ τουριστικών εσόδων πάνω από 18 δις ευρώ ετησίως.

Οι πρακτικές που ακολουθήθηκαν είχαν σαν αποτέλεσμα την βράβευση με σειρά διεθνών βραβείων από κορυφαίους παγκόσμιους θεσμούς, όπως του Παγκόσμιου Πρωταθλητή στον Τουρισμό του WTTC για τη στρατηγική μας, και του βραβείου της καλύτερης Υπουργού του κόσμου στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση του Βερολίνου, που τίμησαν και την ίδια προσωπικά, κυρίως όμως την πατρίδα μας.

Ανέφερε ακόμη ότι η περίοδος διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας (2019-2023) χαρακτηρίζεται από οπισθοδρόμηση σε όλους τους τομείς. Αύξηση της φτώχειας και των κοινωνικών ανισοτήτων, διαφθορά και πελατειακό κράτος, υποχώρηση του κράτους δικαίου, σκάνδαλα σπατάλης του δημοσίου χρήματος και με την εμπλοκή μελών της σημερινής κυβέρνησης σε σκανδαλώδεις δραστηριότητες, ευθεία και πολλαπλή επίθεση στη δημοκρατία και κατάλυση των δικαιωμάτων των πολιτών.

Τέλος η Έλενα Κουντουρά ανέπτυξε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο επίκεντρο του οποίου βρίσκονται η άμεση αντιμετώπιση της ακρίβειας, η ενίσχυση των εισοδημάτων των μισθωτών, η στήριξη του κοινωνικού κράτους με έμφαση στην ενίσχυση της δημόσιας υγείας και δημόσιας παιδείας και η ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους.

Και κατέληξε λέγοντας ότι στις 21 Μαΐου λοιπόν ο ελληνικός λαός θα πει “Ως εδώ!” και θα επιλέξει την επόμενη κυβέρνηση της χώρας, δίνοντας ισχυρή εντολή για πολιτική αλλαγή και προοδευτική διακυβέρνηση, με

Δικαιοσύνη Παντού

Δικαιοσύνη και στα νησιά μας.

DSC03672

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το