Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>ΓΕΛ Μούδρου: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το The Tipping Point, το πρόγραμμα που βοηθάει μαθητές να συναντήσουν ανθρώπους-πρότυπα

banner roots

ΓΕΛ Μούδρου: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το The Tipping Point, το πρόγραμμα που βοηθάει μαθητές να συναντήσουν ανθρώπους-πρότυπα
15.05.2023 | 21:37

ΓΕΛ Μούδρου: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το The Tipping Point, το πρόγραμμα που βοηθάει μαθητές να συναντήσουν ανθρώπους-πρότυπα

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Το Γενικό Λύκειο Μούδρου ολοκλήρωσε τη συμμετοχή του στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα The Tipping Point in Education για το σχολικό έτος 2022-2023, πραγματοποιώντας 16 συνεδρίες επαγγελματικού προσανατολισμού, με βάση τα ενδιαφέροντα των μαθητών και μαθητριών του σχολείου.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν συνεδρίες με θέματα: Βιολογία, Ψυχολογία, Οικονομία-Οικονομικά, Αστροφυσική, Χημεία, Ηθοποιός-Σκηνοθέτης, Στρατιωτικές σχολές, Ιατρικές σχολές, Αρχιτεκτονική-Εικαστικά, Μουσική, Νομική και Διοίκηση Επιχειρήσεων.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν δύο συνεδρίες για την Α’ και τη Β’ τάξη με θέμα τις Δεξιότητες του 21ου αιώνα, καθώς το 2023 έχει καθιερωθεί επίσημα ως Ευρωπαϊκό Έτος Δεξιοτήτων για τη Νεολαία.

Τέλος, πραγματοποιήθηκαν συνεδρίες για την Οργάνωση του χρόνου και τη διαχείριση του άγχους των εξετάσεων για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ΄ τάξης.

Με τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα, το σχολείο είναι επίσημο μέλος ενός δικτύου που προωθεί την καινοτομία και τη σύνδεση της εκπαιδευτικής κοινότητας με την αγορά εργασίας και την τριτοβάθμια εκπαίδευση, ενώ παράλληλα οι μαθητές και οι μαθήτριες καλλιεργούν σημαντικές δεξιότητες (π.χ. κριτική σκέψη, επικοινωνιακές/ κοινωνικές δεξιότητες),  ενισχύοντας την προσπάθεια τους να ανακαλύψουν τα ενδιαφέροντα και τις επιλογές τους.

Να θυμίσουμε, πως το Tipping Point βοηθάει μαθητές και φοιτητές που βρίσκονται μέχρι και στο πιο απομακρυσμένο χωριό της Ελλάδας να συναντήσουν μέσω live video ανθρώπους-πρότυπα (μέντορες) από όλο τον κόσμο, που διαφορετικά δεν θα είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν, μέσα από την άνεση της τάξης τους. 

Στόχος αυτής της δράσης είναι να συμβάλει στη λήψη πιο συνειδητοποιημένων αποφάσεων των νέων σε ό,τι αφορά την επαγγελματική ή ακαδημαϊκή τους πορεία και να τους επιτρέψει να ανοιχτούν σε νέους ορίζοντες πέρα από τα στερεότυπα του κοινωνικού τους περιβάλλοντος.

Το πρόγραμμα στο ΓΕΛ Μούδρου, υλοποιείται με τη συμμετοχή μαθητών/τριών και από τις τρεις τάξεις του σχολείου. Υπεύθυνη υλοποίησης του Προγράμματος για το σχολείο ήταν η εκπαιδευτικός Θεοδώρα Λυμπέρη και στην παιδαγωγική υποστήριξη του Προγράμματος συμμετείχε η εκπαιδευτικός Χρυσούλα Μέρμηγκα.

Ευχαριστούμε θερμά το The Tipping point και τον οργανισμό The Hellenic Initiative Australia για την υποστήριξη του σχολείου μας και αυτή τη σχολική χρονιά.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το