Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ερώτηση Ζερδελή για τις ελλείψεις εκπαιδευτικών σε σχολεία του ν. Λέσβου
afoi poriazi
Ερώτηση Ζερδελή για τις ελλείψεις εκπαιδευτικών σε σχολεία του ν. Λέσβου
15.01.2014 | 10:55

Ερώτηση Ζερδελή για τις ελλείψεις εκπαιδευτικών σε σχολεία του ν. Λέσβου

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κατέθεσε ο Βουλευτής του Ν. Λέσβου κ. Ζερδελής, με θέμα τις ελλείψεις εκπαιδευτικών που παρουσιάζονται σε σχολεία του ν. Λέσβου.

"Βρισκόμαστε στη μέση του σχολικού έτους και σε σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ν. Λέσβου εντοπίζονται σοβαρές ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό. Συγκεκριμένα, στο 2ο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης και στο ΕΠΑΛ Γέρας στους τομείς Υγείας και Πρόνοιας υπάρχει έλλειψη σε βρεφονηπιοκόμο, νοσηλευτή ή μαία ή ιατρό ή οδοντίατρο (σύνολο 48 ώρες), ελλείψεις που προέκυψαν λόγω της διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών.

Στη Λήμνο στο ΕΠΑΛ Μούδρου υπάρχει έλλειψη σε μηχανικό οχημάτων (1), μηχανολόγο (1) και γεωπόνο (33 ώρες). Στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Ρεπανιδίου Λήμνου υπάρχει κενό γεωπόνου, μουσικού, κενό για 23 ώρες καλλιτεχνικών μαθημάτων, ενώ δεν έχει προσληφθεί έως σήμερα καμιά ειδικότητα ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού (ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί κ.τ.λ.).

Οι μαθητές των σχολών αυτών δεν έχουν διδαχθεί ακόμα και πανελληνίως εξεταζόμενα μαθήματα και δεν θα μπορέσουν να πάρουν πτυχίο ειδικότητας αν τα σχολεία δεν στελεχωθούν με το απαιτούμενο εκπαιδευτικό προσωπικό.

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός:

Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί προκειμένου να πληρωθούν οι κενές θέσεις του διδακτικού προσωπικού στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο ν. Λέσβου";

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018