Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ζητούν ιατρική κάλυψη στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια του Βορείου Αιγαίου
afoi poriazi
Ζητούν ιατρική κάλυψη στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια του Βορείου Αιγαίου
16.01.2014 | 08:50

Ζητούν ιατρική κάλυψη στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια του Βορείου Αιγαίου

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Επιστολή προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου και την Γενική Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, απέστειλε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Βορείου Αιγαίου, ζητώντας ιατρική κάλυψη των επιβατών στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια, μετά από  θανατηφόρο περιστατικό  σε πρόσφατο δρομολόγιο προς τη Χίο.

Η επιστολή αναφέρει:

«Κύριε Υπουργέ,

Όπως γνωρίζετε η ακτοπλοϊκή σύνδεση των Νησιών μας γίνεται με επιβατικά – οχηματαγωγά πλοία, με διάρκεια ταξιδιού που ποικίλει από Νησί σε Νησί από οχτώ μέχρι και δεκαέξι ώρες. Ο χρόνος δε αυτός δυστυχώς τα τελευταία χρόνια συνεχώς αυξάνεται μια που τα πλοία για λόγους οικονομίας πλέουν με την οικονομικότερη ταχύτητα.

Σε τόσο μεγάλα ταξίδια που εξυπηρετούν το σύνολο των Νησιωτών, ανεξαρτήτου ηλικίας και κατάστασης υγείας, συχνά παρατηρούνται περιστατικά που χρειάζονται άμεση ιατρική στήριξη. Πρόσφατα σε δρομολόγιο προς τη Χίο είχαμε και θανατηφόρο περιστατικό.

Σας μεταφέρουμε το αίτημα των κατοίκων των Νησιών μας για υποχρεωτική παρουσία γιατρού στα πλοία που εκτελούν δρομολόγια, τουλάχιστον μεγάλης χρονικής διάρκειας.

Είναι σίγουρο ότι το μέτρο θα σώσει ζωές και θα υποχρεώσει τις εταιρείες να σεβαστούν τη ζωή των επιβατών τους. Όπως το πλοίο υποχρεωτικά τηρεί κανόνες ασφαλείας και διαθέτει σωστικά μέσα για κάθε επιβάτη σε περίπτωση ατυχήματος, θα πρέπει υποχρεωτικά να διαθέτει και γιατρό για επείγοντα περιστατικά ή μικροατυχήματα, που θα χειρίζεται ένα στοιχειώδες φαρμακείο, θα δίνει πρώτες βοήθειες και θα στηρίζει τον ασθενή μέχρι να τον παραλάβει ασθενοφόρο στο λιμάνι προορισμού.

Πιστεύουμε ότι θα δείτε το αίτημα μας με τη δέουσα σοβαρότητα και αναμένουμε τις ενέργειες σας».

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018