Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Σε καλό δρόμο η εφαρμογή του Συστήματος Ασφαλείας στο Λιμάνι της Λήμνου

banner roots

Σε καλό δρόμο η εφαρμογή του Συστήματος Ασφαλείας στο Λιμάνι της Λήμνου
16.01.2014 | 14:32

Σε καλό δρόμο η εφαρμογή του Συστήματος Ασφαλείας στο Λιμάνι της Λήμνου

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Τέλος φαίνεται πως βάζει ο Δήμος Λήμνου, στις φήμες που ήθελαν να τινάζεται στο αέρα η προσπάθεια, που είχε ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια, να ενταχθεί δηλαδή το λιμάνι της Λήμνου στα προγράμματα των Κρουαζιερόπλοιων.

Το τελευταίο διάστημα, όλο και πιο έντονα ακούγονταν πως, αν και την περσινή χρονιά, αρκετά Κρουαζιερόπλοια επισκέφτηκαν το νησί της Λήμνου, φέτος, λόγω της μη ύπαρξης συστήματος ασφαλείας στο λιμάνι, αρκετές εταιρίες θα αφαιρούσαν από το πρόγραμμα τους τη Λήμνο.  

Μάλιστα, αρκετοί ήταν αυτοί που υποστήριζαν, πως τα κρουαζιερόπλοια ενώ έφταναν στη Λήμνο, αγκυροβολούσαν ανοιχτά, όχι επειδή το βάθος του λιμανιού της Μύρινας, ήταν απαγορευτικό αλλά γιατί το λιμάνι μας δεν έχει σύστημα ασφαλείας.

Εντωμεταξύ, λόγω τον προχωρημένο συζητήσεων για την σύνδεση της Λήμνου με το Chanakkale, δεν ήταν λίγοι αυτοί που αμφισβήτησαν την υλοποίηση της σύνδεσης ακριβώς για τον ίδιο λόγο.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λήμνου, Κώστας Αδαμίδης, μίλησε για αυτό το θέμα στην ενημερωτική εκπομπή στου Fm 100, «Θέμα και Ανάθεμα» και μεταξύ άλλων ανέφερε ότι το οι εργασίες προχωρούν και πως το καλοκαίρι, το λιμάνι της Λήμνου θα έχει το πολυπόθητο Σύστημα Ασφαλείας Λιμένων.

Επίσης, σε επικοινωνία που είχαμε, με τον νέο Λιμενάρχη κ. Συμεωνίδη, πληροφορηθήκαμε ότι το Σύστημα Ασφάλεια Λιμένων αποτελεί νομοθεσία του Κράτους και άρα η εφαρμογή του είναι υποχρεωτική για όλα τα λιμάνια.

Ακούστε τα όσα δήλωσε νωρίτερα για το θέμα ο κ. Αδαμίδης.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το