Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Η επίσημη θέση της Ένωσης Ξενοδόχων Λήμνου για την 1η συνάντηση στο Chanakkale
afoi poriazi
Η επίσημη θέση της Ένωσης Ξενοδόχων Λήμνου για την 1η συνάντηση στο Chanakkale
27.01.2014 | 19:08

Η επίσημη θέση της Ένωσης Ξενοδόχων Λήμνου για την 1η συνάντηση στο Chanakkale

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Η Ένωση Ξενοδόχων Λήμνου, ακολουθώντας την πολιτική της εξωστρέφειας  στην χάραξη πολιτικής για την τουριστική ανάπτυξη του νησιού μας, συμμετείχε σε διήμερο επαφών (19-20 /01/2014) με την Ένωση Ξενοδόχων Canakkale με κεντρικό θέμα την ανάπτυξη κοινών τουριστικών πακέτων για τις 2 προαναφερθείσες περιοχές.

Στην συνάντηση αυτή συμμετείχαν και από τις 2 πλευρές εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας των περιοχών μας, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι των εμπορικών συλλόγων και των επιμελητηρίων, τουριστικοί και ταξιδιωτικοί πράκτορες καθώς και εκπρόσωποι των ιατρικών συλλόγων, οι οποίοι είχαν θεμελιώσει τις επαφές τους πάνω απο 15 χρόνια σε επίπεδο ιατρικών συνεδρίων και πολιτιστικών ανταλλαγών.

Μετά από ένα πάρα πολύ καλό και εποικοδομητικό διήμερο γνωριμίας, αλλά και ανταλλαγών στοιχείων και δεδομένων, που αφορούν την κοινή τουριστική ανάπτυξη τα αποτελέσματα που προέκυψαν μπορούν να συνοψισθούν στα εξής:

Δημιουργήθηκαν τουριστικά πακέτα μεταξύ των 2 περιοχών, με απώτερο σκοπό την αξιοποίηση από πλευράς μας του τουριστικού αξιοθέατου που λέγεται Τροία  με την ιστορία της, που ταιριάζει απόλυτα με την «αδερφή πόλη» της την Πολιόχνη, ώστε να αποκτήσουμε ένα ακόμα σημείο αναφοράς στον τουριστικό χάρτη. Ορίστηκε δε ως έναρξη πώλησης αυτών των πακέτων ή διεθνής έκθεση Emitt της Κωνσταντινούπολης και θα ανακοινωθούν στην παγκόσμια κοινότητα με διπλή συνέντευξη Τύπου κατά την διάρκεια της.

  1. Κοινές δράσεις για τις γιορτές των Anzacπου γίνονται στη Καλλίπολη κάθε χρόνο με τη συρροή πλήθους Αυστραλών, Νεοζηλανδών, άλλα και λοιπών Ευρωπαίων τουριστών. Οι κοινοί εορτασμοί που θα πραγματοποιηθούν και στα 2 μέρη, θα καταδείξουν για ακόμη μια φορά στη διεθνή κοινότητα την ανάγκη συμφιλίωσης και κοινών δράσεων, ξεπερνώντας τα στενά όρια των οποιονδήποτε εθνικών προβλημάτων.                        
  2. Η περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, σε συνεργασία με τον Δήμο Λήμνου καθώς και με τους υπόλοιπους φορείς που παραβρέθηκαν και συμμετείχαν στις συναντήσεις, δεσμεύτηκαν ότι θα βοηθήσουν με όλες τις δυνάμεις τους ώστε να επιτραπεί - στα πλαίσια της εθνικής  και Ευρωπαϊκής πολιτικής - η χορήγηση Visaupon arrivalστους Τούρκους υπηκόους που θέλουν να επισκεφτούν το νησί μας.
  3. Ο Δήμος Λήμνου δια των αντιπροσώπων του συμφώνησε να δουλέψουν  από κοινού με τους Τούρκους ομόλογους τους την πιθανότητα ανταλλαγής επισκεπτών 3ης ηλικίας στις υπό συζήτησιν περιοχές , σε όλο το διάστημα του χρόνου . Για εμάς , αυτό σημαίνει τον ερχομό πάνω από 50 000 επισκεπτών ετησίως στο νησί μας, σύμφωνα με τα στοιχεία που μας προσκομίστηκαν από τους Τούρκους
  4. Τα Επιμελητήρια και οι εμπορικοί Σύλλογοι αμφοτέρων των περιοχών, συμφώνησαν στην αναγκαιότητα ανάπτυξης του εμπορίου και των υπηρεσιών σε όλα τα επίπεδα που αυτό είναι εφικτό . Επίσης με την παραίνεση των 2 Ενώσεων Ξενοδόχων, συμφωνήθηκε να δημιουργηθούν εκθετήρια με προϊόντα της αντίθετης πλευράς, μέσα στα ξενοδοχεία και των 2 περιοχών, στηρίζοντας έτσι τη δημιουργία του «Καλαθιού της κάθε περιοχής». Τα εκθετήρια 8α περιλαμβάνουν αντιπροσωπευτικά προϊόντα με διεθνείς προδιαγραφές ώστε να βοηθηθεί η ανάπτυξη του  εμπορίου από κοινού.
  5. Οι ιατρικοί Σύλλογοι συμφώνησαν να οργανώσουν μαζί 2 Διεθνή συνέδρια, το 1ο το 2014 και το 2ο το 2015 με θέματα που άπτονται της ιατρικής μέσα στον πόλεμο (γενικό συνέδριο) και του Φιλοκτήτη με την πάθηση της εμμονής (ψυχιατρικό συνέδριο). Το πρώτο δε, θα οργανωθεί σε συνδυασμό με τις γιορτές των Anzac.

Σε γενικές γραμμές, οι συναντήσεις που οργανώθηκαν, προκάλεσαν μια γενική ευφορία και στις 2 πλευρές και χαρακτηρίστηκαν από την αρτιότητα της φιλοξενίας και της οργάνωσης. Με την συμπαράσταση δε του Νομάρχη του Canakkale, και την παρέμβαση του, δεσμεύτηκε η κρατική εταιρεία της Τουρκίας “Genstas”, να ξεκινήσει γραμμή σύνδεσης  Canakkale – Λήμνος και με την  προσθήκη της Ίμβρου στο πρόγραμμα, όταν  δημιουργηθούν και σ αυτό το νησί οι κατάλληλες προϋποθέσεις για να γίνει αυτό . Εμείς, σαν Λημνιοί, χαιρετίσαμε αυτήν την απόφαση, λόγω και της στενής σχέσης των κατοίκων μας με την Ίμβρο από τα πανάρχαια χρόνια.  Επίσης έτσι ανοίγει ο δρόμος και για άλλες εταιρείες θαλασσίων μεταφορών,  να συμμετέχουν άμεσα ή μελλοντικά στις συνδέσεις των 2 περιοχών.

Η Ένωση Ξενοδόχων Λήμνου, θεωρεί ότι αυτό το πρώτο βήμα ήταν πολύ πετυχημένο και ενδεικτικό της καλής θέλησης και των 2 πλευρών για επιτυχημένες κοινές δράσεις , που μπορούν να δώσουν το έναυσμα και σε διάφορες τουριστικές επιχειρήσεις να ενεργοποιηθούν σε αυτόν τον δημιουργικό προσανατολισμό που θέσαμε . Τα κοινά πολιτιστικά δρώμενα που προγραμματίστηκαν ή βρίσκονται στην κοινή ατζέντα ,καθώς και οι επισκέψεις φοιτητών και των 2 πλευρών , θα δείξουν και σε ερχόμενες γενιές την αναγκαιότητα της καλής γειτονίας. 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018