Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ανοιχτή πληγή τα αδέσποτα σκυλιά στην περιοχή του Μούδρου (mp3)

banner roots

Ανοιχτή πληγή τα αδέσποτα σκυλιά στην περιοχή του Μούδρου (mp3)
30.01.2014 | 14:46

Ανοιχτή πληγή τα αδέσποτα σκυλιά στην περιοχή του Μούδρου (mp3)

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Ανοιχτή πληγή φαίνεται πως  αποτελεί για την ευρύτερη περιοχή του Μούδρου, η αύξηση των αδέσποτων σκυλιών.

Εδώ και 5 χρόνια, μέσα από προσωπική πρωτοβουλία κατοίκων της περιοχής, έχει δημιουργηθεί ένας χώρος κοντά στο Καρνάγιο, προσφέροντας μια καλύτερη κατάσταση διαβίωσης για τα αδέποτα σκυλιά, ενώ εθελοντές μεταφέρουν καθημερινά τροφή για τα ζώα.

Ο Σπύρος Καρτσιμαδάκης, κάτοικος Μούδρου και πρωτεργάτης της πρωτοβουλίας, μίλησε στην ενημερωτική εκπομπή του Fm 100, «Θέμα και Ανάθεμα», για την προσπάθεια που ξεκίνησε μαζί με τη σύζυγο του.

Η αρχή έγινε, όταν θέλησαν να βοηθήσουν 2 αδέσποτα σκυλιά, λόγω όμως της αναπαραγωγής και της εγκατάλειψης νέων ζώων από τους ιδιοκτήτες τους, ο αριθμός πια έχει αυξηθεί αρκετά με αποτέλεσμα η εύρεση μόνιμης λύσης να είναι επιτακτική ανάγκη.

Χωρίς εξωτερικούς χρηματικούς πόρους, παρά μόνο με τις δικές τους δυνάμεις και πολύ αγάπη, προσπαθούν να συντηρήσουν όσο γίνεται καλύτερα τα αδέσποτα σκυλιά της περιοχής.

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο κ. Καρτσιμαδάκης: «Καταφέραμε να κρατήσουμε τα ζώα μακριά από το χωριό, αφού πολλά παιδιά κατά το παρελθόν, έρχονταν σε επαφή μαζί τους με κίνδυνο να μεταδοθούν ασθένειες»

Συνοδοιπόροι στην προσπάθεια αυτή, είναι αρκετοί κάτοικοι της περιοχής όμως η βοήθεια της κτηνίατρου, Ανθής Ασλανάκη, χαρακτηρίζεται  πολύτιμη, αφού όπως ανέφερε ο κ. Καρτσιμαδάκης, εξετάζει και εμβολιάζει τα τετράποδα χωρίς προσωπική αμοιβή και έτσι όλα τα σκυλιά που είναι υπό την προστασία τους είναι υγιέστατα.

Για την προσπάθεια αυτή, έχει δημιουργηθεί και ομάδα στο Facebook, με τον τίτλο «Ομάδα Δράσης Αδέσποτων Μούδρου».

Ακούστε τα όσα ανέφερε o κ. Καρτσιμαδάκης

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel