Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα στο Βοστάνειο με αφορμή τις μετακινήσεις γιατρών στο Νοσοκομείο της Λήμνου

the roots web banners 06

Παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα στο Βοστάνειο με αφορμή τις μετακινήσεις γιατρών στο Νοσοκομείο της Λήμνου
05.02.2014 | 11:01

Παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα στο Βοστάνειο με αφορμή τις μετακινήσεις γιατρών στο Νοσοκομείο της Λήμνου

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Σε παράσταση διαμαρτυρίας προς τον Διοικητή των Νοσοκομείων Λέσβου και Λήμνου προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι του Βοστάνειου, ζητώντας να σταματήσουν οι μετακινήσεις γιατρών και εργαζομένων από το Νοσοκομείο Μυτιλήνης σε Λήμνο και Αη Στράτη καθώς και την άμεση αποσύνδεση των δύο Νοσοκομείων.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Ο Διοικητής του Νοσοκομείου υλοποιώντας την πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας, μετακινεί γιατρούς από την Μυτιλήνη στη Λήμνο και τον Αι Στράτη, για τρίτη συνεχή φορά τους τελευταίους τρεις μήνες. Η ίδια ταχτική θα συνεχίζεται όσο δεν υπάρχει δυναμική απάντηση από μέρους μας. Έχουμε από την αρχή εκφράσει την έντονη αντίθεση μας στις μετακινήσεις γιατρών και εργαζομένων. Οι τραγικές ελλείψεις προσωπικού δεν λύνονται με μπαλώματα αλλά με προσλήψεις για την κάλυψη των αναγκών.

Την ίδια ώρα ετοιμάζονται να ψηφίσουν το νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ), που κλείνει και διαλύει τα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ, αφήνει ανοιχτή την προοπτική κατάργησης Κέντρων Υγείας, ιδιωτικοποιεί και υποβαθμίζει τις δημόσιες δομές ΠΦΥ προς όφελος του ιδιωτικού τομέα υγείας και ενάντια στις ανάγκες των πολιτών.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να δώσουν δυναμικό παρόν:

στην ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στον Διοικητή του Νοσοκομείου ενάντια στις μετακινήσεις γιατρών, την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου, στις 10:30πμ.

στην ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίουενάντια στο Νομοσχέδιο διάλυσης της ΠΦΥ.

Απαιτούμε:

Να σταματήσουν τώρα οι αναγκαστικές μετακινήσεις γιατρών και εργαζομένων. Αποσύνδεση του Νοσοκομείου Λήμνου από το Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Να αποσυρθεί το απαράδεκτο νομοσχέδιο για την ΠΦΥ.  Κανένα Κέντρο Υγείας ή Πολυϊατρείο του ΕΟΠΥΥ να μην κλείσει και ούτε να υποβαθμιστεί. 

Κάλυψη των αναγκών με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και γιατρών πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης».

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το