Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Επιστολή της ΠΕΔ στον κ. Βαρβιτσιώτη για το ακτοπλοϊκό πρόβλημα της Λήμνου
afoi poriazi
Επιστολή της ΠΕΔ στον κ. Βαρβιτσιώτη για το ακτοπλοϊκό πρόβλημα της Λήμνου
05.02.2014 | 13:37

Επιστολή της ΠΕΔ στον κ. Βαρβιτσιώτη για το ακτοπλοϊκό πρόβλημα της Λήμνου

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Επιστολή προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, κ. Βαρβιτσιώτη, τους Βουλευτές του Νομού Λέσβου, την Γενική Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου και τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου απέστειλε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Βορείου Αιγαίου, με θέμα το ακτοπλοϊκό πρόβλημα της Λήμνου την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών στην Αθήνα.

Η επιστολή αναφέρει:

«κ. Υπουργέ,

Μετά από επιστολή – καταγγελία του μέλους της Π.Ε.Δ. Βορείου Αιγαίου και Δημάρχου Λήμνου για την άθλια εξυπηρέτηση του ακριτικού αυτού Νησιού από τα πλοία που εξυπηρετούν συμβάσεις παροχής δημόσιας υπηρεσίας επιδοτούμενων γραμμών του Βορείου Αιγαίου, σας εκφράζουμε την πλήρη συμπαράσταση μας στον αγώνα της Λήμνου.

Είναι ένα θέμα που χρόνια τώρα απασχολεί τους κατοίκους του Νησιού αυτού και δεν δίνεται καμία λύση από το Υπουργείο σας που σε τελική ανάλυση είναι ο εργοδότης των συγκεκριμένων γραμμών.

Όπως αναλυτικά περιγράφεται στην επιστολή οι καθυστερήσεις και οι αναβολές δρομολογίων και οι μηχανικές βλάβες των πλοίων είναι στην ημερήσια διάταξη, όπως και οι απαράδεκτες συνθήκες μεταφοράς με απαρχαιωμένα πλοία.

Αντ’αυτού από την πλευρά σας δίνετε συνεχώς αναβολές στις υποχρεωτικές αντικαταστάσεις πλοίων, διαιωνίζοντας αυτή την κατάσταση.

Χωρίς να σημαίνει ότι δεν αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα και άλλα Νησιά της Περιφέρειας μας, εντούτοις το πρόβλημα στη Λήμνο είναι ιδιαίτερα οξύ, καθώς λόγο θέσεων το Νησί αποκόπτεται από τη Β.Ελλάδα, με την οποία έχει τις περισσότερες συναλλαγές.

Με αφορμή τη σημερινή συνεδρίαση του ΣΑΣ, ελπίζουμε και απαιτούμε να δούμε μια διαφορετική αντιμετώπιση του οξύτατου αυτού προβλήματος».

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018