Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Έλεγχοι στους βιολογικούς, στις πηγές και στις γεωτρήσεις της Δ.Ε Μύρινας | Τα συμπεράσματα

the roots web banners 06

Έλεγχοι στους βιολογικούς, στις πηγές και στις γεωτρήσεις της Δ.Ε Μύρινας | Τα συμπεράσματα
29.01.2024 | 19:01

Έλεγχοι στους βιολογικούς, στις πηγές και στις γεωτρήσεις της Δ.Ε Μύρινας | Τα συμπεράσματα

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής, αφουγκραζόμενη τις ανησυχίες των πολιτών για την επάρκεια και την ποιότητα των υδάτων, καθώς και την κατάσταση του αποχετευτικού δικτύου σας γνωρίζει τα εξής: 

α) Επειδή στόχος μας είναι η αξιοποίηση κάθε διαθέσιμης πηγής ύδατος και η δημιουργία νέων γεωτρήσεων, έγινε ήδη καταγραφή των γεωτρήσεων και των πηγών της Δημοτικής Ενότητας Μύρινας με επικαιροποιημένες παροχές και ακολουθεί αντίστοιχη δράση για τις υπόλοιπες Δημοτικές Ενότητες. 

Ζητάμε από τους πολίτες να είναι αρωγοί στις προσπάθειές μας για την αξιοποίηση των υδατικών πόρων και να μας ενημερώνουν για τυχόν διαρροές δικτύου, ώστε να παρεμβαίνουμε άμεσα προς αποφυγήν σπατάλης νερού. 

β) Διενεργήσαμε αυτοψίες στους βιολογικούς Μύρινας και Κάσπακα καθώς και στα αντλιοστάσια όπου διαπιστώθηκαν τα εξής: 

1. Το κεντρικό αντλιοστάσιο λειτουργεί με μία μόνο αντλία εκ των τριών. Οι υπόλοιπες είναι εκτός λειτουργίας από το προηγούμενο έτος και κρίθηκαν μη επισκευάσιμες. 

2. Η λυματολάσπη στις κλίνες αποξήρανσης του βιολογικού έχει υπερβεί σε ύψος τα 1,80 m έναντι του επιτρεπόμενου ύψους των 0,30m. 

Σας ενημερώνουμε ότι εργαζόμαστε με ταχύτατους ρυθμούς για την αποκατάσταση της σωστής λειτουργίας και εκσυγχρονισμού του συστήματος των αντλιοστασίων και του βιολογικού καθαρισμού των λυμάτων. 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το