Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Λήμνος: Ξεκινά η έκδοση και η ανανέωση δελτίων μετακίνησης ΑμΕΑ 2024

the roots web banners 06

Λήμνος:  Ξεκινά η έκδοση και η ανανέωση δελτίων μετακίνησης ΑμΕΑ 2024
03.04.2024 | 13:58

Λήμνος: Ξεκινά η έκδοση και η ανανέωση δελτίων μετακίνησης ΑμΕΑ 2024

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

Σύμφωνα με το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας της Π.Ε. Λήμνου, από 04/04/2024 ξεκινάει η έκδοση και ανανέωση των δελτίων μετακίνησης ΑμεΑ για το έτος 2024 σύμφωνα με τη Διευκρινιστική Εγκύκλιο του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας (ΑΔΑ: 6ΛΒΩ46ΝΛ2Α-3ΓΘ).

Τα δελτία θα χορηγούνται στους δικαιούχους από το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας της Π.Ε. Λήμνου καθώς και από τα κατά τόπους Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) μέχρι 31η Οκτωβρίου 2024.

 Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι:     

1. Αίτηση του ενδιαφερομένου ή άλλου εξουσιοδοτημένου ατόμου

2. Γνωμάτευση Υγειονομικής Επιτροπής σε ισχύ, όπου θα αναγράφεται το παθολογοανατομικό ποσοστό αναπηρίας ( τουλάχιστον 67% ).

• Όσοι λαμβάνουν οικονομική ενίσχυση (επίδομα αναπηρίας) από τον ΟΠΕΚΑ μπορούν να προσκομίσουν βεβαίωση του ΟΠΕΚΑ για την καταβολή του προνοιακού επιδόματος.

• Όσοι λαμβάνουν σύνταξη αναπηρίας επ’ αόριστο μπορούν να προσκομίσουν απόφαση Διοικητικού Διευθυντή Ασφαλιστικού Φορέα ή του ΕΦΚΑ (απόφαση η οποία έχει εκδοθεί βάσει γνωματεύσης Υγειονομικής Επιτροπής και στην οποία αναγράφεται το ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω).

• Για τους συνταξιούχους του ΟΓΑ γίνεται δεκτή βεβαίωση από το μηχανογραφημένο μητρώο του Οργανισμού, που έχει περιέλθει στον ΕΦΚΑ, όπου βεβαιώνεται ότι: «όπως προκύπτει από το Γενικό Μητρώο Συνταξιούχων, ο ενδιαφερόμενος είναι συνταξιούχος λόγω αναπηρίας, σύμφωνα με απόφαση υγειονομικής επιτροπής, με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67% και διάρκεια συνταξιοδότησης διαρκώς και εφ΄όρου ζωής».

3. Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή φωτοαντίγραφο αυτής.

4. Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86 περί της ακριβούς διεύθυνσης του τόπου διαμονής. Στην ανωτέρω Υ.Δ. θα δηλώνεται επίσης η μη παραλαβή Δελτίου Μετακίνησης από άλλη Περιφερειακή ενότητα ή ΚΕΠ.

5. Φωτοαντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος της τελευταίας φορολογικής δήλωσης.

6. Για την έκδοση νέας κάρτας, δύο ( 2 ) πρόσφατες φωτογραφίες και τρεις ( 3 ) για έκδοση Κάρτας Συνοδού Τυφλού ή Βαριά Νοητικά Υστερούντος Ατόμου.

Πληροφορίες στο τηλ: 22543-51223 και στα Κ.Ε.Π. Λεωφόρος Δημοκρατίας 34, Τμήμα Κοιν. Εργασίας, 1ος όροφος. 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

Digilust banner

 

youtube channel