Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Μεγάλο το ενδιαφέρον του κοινού στην εκδήλωση «Δεν είναι πρωταπριλιάτικη φάρσα είναι η μοντέρνα πραγματικότητα»

the roots web banners 06

Μεγάλο το ενδιαφέρον του κοινού στην εκδήλωση «Δεν είναι πρωταπριλιάτικη φάρσα είναι η μοντέρνα πραγματικότητα»
08.04.2024 | 14:35

Μεγάλο το ενδιαφέρον του κοινού στην εκδήλωση «Δεν είναι πρωταπριλιάτικη φάρσα είναι η μοντέρνα πραγματικότητα»

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 1 Απριλίου 2024, στην αίθουσα Γκαλιούρη,  ενημερωτική εκδήλωση για την άνοια, με τίτλο «Δεν είναι πρωταπριλιάτικη φάρσα είναι η μοντέρνα πραγματικότητα» και με βασική εισηγήτρια την κα Πηνελόπη Μαρκάκη, Ψυχολόγο του Κέντρου Κοινότητας, MSc, Ειδ. Ψυχοθεραπεύτρια.

Η εκδήλωση, συνδιοργανώθηκε από το Κέντρο Κοινότητας, το ΚΕΠ Υγείας και τον Συμβουλευτικό Σταθμό για την Άνοια του Δήμου Λήμνου.  

Η κα Πηνελόπη Μαρκάκη παρουσίασε με σαφή και εύστοχο τρόπο θεματικές που αφορούν στην επαναλειτουργία του Συμβουλευτικού Σταθμού για την Άνοια, στο φορτίο των φροντιστών και πρόβαλε ασκήσεις που σκοπό έχουν τη νοητική ενδυνάμωση. Η εκδήλωση διανθίστηκε με την εισήγηση του φαρμακοποιού του Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου μας κου Σταύρου  Χιλιόπουλου σχετικά με τις φαρμακευτικές παρεμβάσεις για την άνοια. Οι ομιλίες προσέλκυσαν το ενδιαφέρον του κοινού, το οποίο συμμετείχε ενεργά με ερωτήσεις και σχόλια.  

Χαιρετισμούς απηύθυναν η Αντιδήμαρχος Εξυπηρέτησης του Δημότη και Κοινωνικής Πολιτικής κα Ιωάννα-Ελπίδα Διαματάρη και η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λήμνου κα Ελένη Φαρμάκη. Απέστειλαν, επίσης, χαιρετισμούς ο Πρόεδρος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων - Προαγωγής Υγείας και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γιώργος Πατούλης και η Δρ.Παρασκευή Σακκά, Νευρολόγος-Ψυχίατρος, Πρόεδρος Εταιρείας Alzheimer Αθηνών και Προέδρος του Εθνικού Παρατηρητηρίου για την Άνοια.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Ιουλία Λυγδά.   

Στο πλαίσιο της ομιλίας όλοι όσοι συμμετείχαν (κυρίως σπουδαστές και επαγγελματίες του χώρου της υγείας αλλά και φροντιστές) έλαβαν ενημερωτικό υλικό και βεβαιώσεις συμμετοχής. 

Είμαστε αισιόδοξοι ότι η ομιλία αυτή άνοιξε τον δρόμο για νέες συνεργασίες και  πρωτοβουλίες προς όφελος των δημοτών. 

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι συμμετείχαν στην εκδήλωση καθώς και όσους συνέβαλαν στην ομαλή έκβαση της.  

Όποιος επιθυμεί μπορεί να βρει διαθέσιμο ενημερωτικό υλικό για την πρόληψη της άνοιας στην παρακάτω ιστοσελίδα : https://alzheimerathens.gr/ 

Συμβουλευτικός Σταθμός για την Άνοια Δήμου Λήμνου : 2254029110 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις ομιλίες και τους χαιρετισμούς στο youtube, στους ακόλουθους συνδέσμους:

Μήνυμα Προέδρου ΕΔΔΥΠΠΥ και ΙΣΑ κ. Γιώργου Πατούλη

https://youtu.be/UInVRTbtmUw

Χαιρετισμός Αντιδήμαρχου Εξυπηρέτησης του Δημότη & Κοινωνικής Πολιτικής κ. Ιωάννας – Ελπίδας Διαματάρη

https://youtu.be/RPUL2sJB_8E

Ομιλία της Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Λήμνου - Παιδιάτρου κ. Ελένης Φαρμάκη

https://youtu.be/rz_tbPKVoaE

Μήνυμα της Προέδρου της Εταιρείας Αλτσχάιμερ Αθηνών και του Εθνικού Παρατηρητηρίου για την Άνοια - Νευρολόγου- Ψυχιάτρου κ. Παρασκευής Σακκά

https://youtu.be/oBQ-0lsBc2U

Ομιλία της Ψυχολόγου του Κέντρου Κοινότητας και του Συμβουλευτικού Σταθμού για την Άνοια του Δήμου Λήμνου κ. Πηνελόπης Μαρκάκη (α΄ μέρος)

https://youtu.be/LxuMo2whRT0

Ομιλία της Ψυχολόγου του Κέντρου Κοινότητας & του Συμβουλευτικού Σταθμού για την Άνοια κ. Πηνελόπης Μαρκάκη (β’ μέρος) και του Φαρμακοποιού του Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου Λήμνου κ. Σταύρου Χιλιόπουλου

https://youtu.be/tURJfe4Dl5Y

Κλείσιμο της ενημερωτικής εκδήλωσης – Ευχαριστήρια Αντιδημάρχου Εξυπηρέτησης του Δημότη & Κοινωνικής Πολιτικής κ. Ιωάννας - Ελπίδας Διαματάρη

https://youtu.be/zLWUkdOl49g

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

Digilust banner

 

youtube channel