Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Επιστολή της ΑΜΚΕ Λήμνος Τουριστική στον Υπουργό Ναυτιλίας: «Κ. Υπουργέ Η θάλασσα που μας περιβάλλει δεν μπορεί να μας απομονώνει»

the roots web banners 06

Επιστολή της ΑΜΚΕ Λήμνος Τουριστική στον Υπουργό Ναυτιλίας: «Κ. Υπουργέ Η θάλασσα που μας περιβάλλει δεν μπορεί να μας απομονώνει»
08.04.2024 | 18:42

Επιστολή της ΑΜΚΕ Λήμνος Τουριστική στον Υπουργό Ναυτιλίας: «Κ. Υπουργέ Η θάλασσα που μας περιβάλλει δεν μπορεί να μας απομονώνει»

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλε η ΑΜΚΕ Λήμνος Τουριστική η οποία υπογράφεται από την πρόεδρό της, Αδαμαντία Γαροφαλλίδου και η οποία απευθύνεται στον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστο Στυλιανίδη και κοινοποιείται στην Υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, καθώς και στον Γενικό Γραμματέα Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Ευάγγελο Κυριαζόπουλο, ο οποίος μάλιστα βρέθηκε στη Λήμνο την προηγούμενη εβδομάδα συμμετέχοντας στην κοινή σύσκεψη του Γ.Γ Δημόσιας Τάξης, Μάνου Λογοθέτη με τους φορείς του Τουρισμού του νησιού.

Στην επιστολή, επισημαίνεται πως η τουριστική ανάπτυξη που γνωρίζει τα τελευταία χρόνια η Λήμνος «δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ανακοπεί εξαιτίας της  έλλειψης προγραμματισμού από το κεντρικό κράτος».

Αναλυτικά, η επιστολή της ΑΜΚΕ Λήμνος Τουριστική:

"Αξιότιμε κύριε Υπουργέ

Ξεκινώντας με την ανάληψη των καθηκόντων μας ως νέο διαχειριστικό συμβούλιο της Αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας «ΛΗΜΝΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ» ήρθαμε κι εμείς αντιμέτωποι με το χρόνιο πρόβλημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών μας Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου, τις απολύτως δικαιολογημένες αντιδράσεις των φορέων, των κατοίκων, αλλά και των εν δυνάμει επισκεπτών τους και γινόμαστε καθημερινά αποδέκτες δεκάδων και έντονων παραπόνων τα οποία αφορούν στην αδυναμία προγραμματισμού κρατήσεων από ταξιδιωτικά πρακτορεία αλλά και μεμονωμένους επισκέπτες που αποθαρρύνονται και στρέφονται σε άλλους προορισμούς, γεγονός που πλήττει άμεσα την τουριστική ανάπτυξη των νησιών μας.

Η αναβολή μεγάλου αριθμού κρατήσεων και μάλιστα ενόψει των διακοπών του Πάσχα αλλά και της θερινής περιόδου. που είναι προ των πυλών, η αγωνία της τοπικής μας κοινωνίας, των τουριστικών πρακτόρων, ξενοδόχων, ιδιοκτητών καταλυμάτων, ιδιοκτητών επιχειρήσεων εστίασης και λοιπών εργαζομένων στον τομέα του τουρισμού καθιστά επιτακτική την ανάγκη να δοθεί άμεσα λύση .

Οι αξιόπιστες ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες με την έννοια της συχνότητας, της ασφάλειας των πλοίων, με ώρες αναχώρησης και άφιξης που να εξυπηρετούν το επιβατικό κοινό, θεωρούμε ότι είναι αυτονόητο δικαίωμα κάθε νησιώτη, απαραίτητο στοιχείο για την ανάπτυξη των νησιών μας, την αύξηση της τουριστικής κίνησης, την τόνωση της τοπικής οικονομίας άμεσα συνδεόμενης με την επιβίωση  των επαγγελματιών των νησιών μας.

Η ΑΜΚΕ ΛΗΜΝΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ σε συνεργασία με τους φορείς του τουρισμού καταφέραμε μέσα από εντατικές και επίμονες προσπάθειες να εισέλθουν τα νησιά μας   σε μια περίοδο συνεχούς ανάπτυξης με βασικό πυλώνα τον τουρισμό. Η ανάπτυξη αυτή δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ανακοπεί εξαιτίας της  έλλειψης προγραμματισμού από το κεντρικό κράτος.

Είναι άλλωστε γνωστό πόσο σημαντικός είναι ο έγκαιρος προγραμματισμός για τους επιχειρηματίες του τουρισμού και πόσο βαριά πλήττεται ο κλάδος όταν αυτός δεν είναι εφικτός.

Κύριε Υπουργέ

Είμαστε απολύτως σίγουροι ότι συμφωνείτε στο ότι οι νησιώτες δεν είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας και ότι η θάλασσα που μας περιβάλλει δεν θα πρέπει να αποτελεί στοιχείο απομόνωσης ,υποβάθμισης και ανασφάλειας ,αλλά έναν ανοιχτό ορίζοντα επικοινωνίας μέσω της σύγχρονης ακτοπλοΐας που δικαιούνται τα νησιά μας.

Ενώνουμε και την δική μας φωνή μέσα απ αυτή την επιστολή μαζί με τις φωνές των τοπικών φορέων, των επαγγελματιών και των πολιτών των νησιών μας που επί σειρά ετών βιώνουν το άλυτο ζήτημα των ακτοπλοϊκών μας συγκοινωνιών και δεν συμβιβάζονται με μη μόνιμες λύσεις που συντηρούν το πρόβλημα.

Ζητάμε να αφουγκραστείτε την ανησυχία μας και να ενεργήσετε το ταχύτερο δυνατόν για τη λύση του προβλήματος.

Ζητάμε σύγχρονη και συχνή ακτοπλοϊκή σύνδεση από και προς τη Λήμνο τόσο με την Καβάλα την Θεσσαλονίκη και το Λαύριο, όσο και με την Αλεξανδρούπολη και τη Σαμοθράκη.

Κύριε Υπουργέ

  « Οι καιροί ου μενετοί». Περιμένουμε τις άμεσες ενέργειες σας"

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

Digilust banner

 

youtube channel